Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Samsung razkriva novo raziskavo, ki kaže najnovejše želje potrošnikov glede tehnologije v domu 

  Ljubljana, 31. avgust 2023 – Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo svoje najnovejše inovacije za povezan dom. Na novinarski konferenci na sejmu IFA 2023 je podjetje poudarilo, da je njegova vizija za SmartThings omogočiti potrošnikom po vsej Evropi, da dajo prednost temam, ki so jim najpomembnejše – od varčevanja z energijo, povečanja varnosti in dostopa do odlične zabave do učinkovitejšega vsakdanjega življenja. Nenehno rastoči ekosistem SmartThings 285 milijonom registriranih uporabnikov omogoča, da svoje domove prilagodijo svojim potrebam, pri čemer z eno aplikacijo brez težav povežejo in nadzorujejo številne naprave in pripomočke. 

  Samsung je na sejmu IFA 2023 prisoten ob predstavitvi nove raziskave potrošnikov, ki je bila izvedena po vsej Evropi, da bi razumeli spreminjajoče se potrebe po tehnologiji v domu.

  “Samsung je predan povezovanju naših uporabnikov z ljudmi, kraji in aktivnostmi, ki so jim najpomembnejše,” je dejal Benjamin Braun, direktor marketinga v Samsung Europe. “Še naprej bomo predani izkoriščanju možnosti, ki jih ponujajo najnovejše tehnološke inovacije, da bi zagotovili rast in razvoj ekosistema SmartThings na način, ki bo ljudem omogočal še več pomembnih povezav.”

  Izboljšanje bivanjske izkušnje 

  Aplikacija SmartThings uporabnikom omogoča, da nadzorujejo svoj dom od koder koli, kar jim omogoča nemoteno zabavo in zagotavlja varnost. V Evropi so naši domovi še vedno pomembnejši kot kdajkoli prej, saj imajo vsak dan več vlog – od pisarn do prostorov za sprostitev in zabavo. Sedem od desetih potrošnikov (71 %) se strinja, da tehnologija pozitivno vpliva na njihovo vsakdanje življenje, vključno s tem, kako komunicirajo s prijatelji in družino, kako opravljajo svoja opravila in kako uživajo v svojih hobijih.

  Zdaj se lahko tisti, ki imajo strast do priprave hrane, popolnoma povežejo in nadgradijo svoje veselje do kuhanja in prehranjevanja s Samsung Food, novo celostno aplikacijo za iskanje, shranjevanje in izmenjavo receptov, načrtovanje obrokov, kuhanje in nakupovanje živil. Aplikacija Samsung Food, ki je bila predstavljena na novinarski konferenci, je na voljo v 104 državah in osmih jezikih ter uporabnikom na dosegu roke ponuja svetovno znanje o hrani, kar jim omogoča, da sprejemajo prave odločitve glede hrane, zdravja in kuhanja. Povezuje se tudi z uporabnikovimi kuhinjami in takoj pošlje pravi čas in temperaturo v njihovo združljivo Samsungovo pečico. Z več kot 160.000 recepti boste vedno našli nekaj novega za kuhanje.

  Do konca leta bo Samsung Food s pomočjo umetne inteligence za hrano zagotavljal prilagojene recepte, ki bodo odražali prehranske zahteve uporabnikov, na primer pretvorbo receptov v vegansko različico z le nekaj dotiki. Z nadaljnjo izboljšavo, ki bo izvedena še letos, se bo povezala s storitvijo Samsung Health, tako da bo mogoče prilagojene načrte obrokov prilagoditi željam in prehranskim zahtevam ter pomagati uporabnikom pri doseganju njihovih zdravstvenih ciljev. Leta 2024 bo Samsung Food s tehnologijo Vision AI na podlagi fotografij obrokov preverjal prehranske informacije, prepoznaval sestavine in priporočal najboljše recepte za njihovo uporabo.

  Samsung je že 17 let zapored številka ena med blagovnimi znamkami televizorjev in je neprekosljivo zavezan zabavi. S predstavitvijo 249 cm (98″) modela Neo QLED 8K in 4K Q80C je dopolnil svojo linijo superzaslonov, do konca leta pa namerava v Evropo pripeljati celotno paleto zaslonov Micro LED, ki ponujajo neverjeten kontrast in osupljive podrobnosti, s katerimi se gledalci znajdejo sredi dogajanja pri igranju iger ali gledanju filmov. 

  Ob praznovanju Disneyjeve 100. obletnice je Samsung napovedal uvedbo platna The Frame – Disney100 Edition. Opremljen je z ekskluzivnim okvirjem iz platinasto srebrne kovine s podpisom Disney 100 in edinstvenim daljinskim upravljalnikom, ki ga je navdihnil Disneyjev mišek Mickey Mouse. Na voljo je tudi 100 ikoničnih umetniških del iz studiev Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm in National Geographic ter klasične podobe Mickeyja, Minnie, Woodyja, Pepelke in številnih drugih. Uporabniki lahko prikažejo tudi svoje družinske fotografije in tako ustvarijo čarobno domače okolje. 

  Na novinarski konferenci je bila napovedana tudi globalna predstavitev projektorja Freestyle 2. generacije. Ta vsestranski prenosni projektor zagotavlja izkušnjo velikega zaslona, kjer koli se uporabnik odloči – tudi na stropu. Funkcija Smart Edge Blending ponuja izkušnjo s krajinskim in pokončnim zaslonom, kar pomeni, da lahko dva projektorja Freestyle 2nd Gen povežete in tako omogočite 406 centimetrsko (160-palčno) panoramsko in 305 centimetrsko (120-palčno) navpično izkušnjo gledanja. Poleg tega lahko uporabniki projektorja Freestyle 2nd Gen s popolnim dostopom do Samsung Gaming Hub uživajo v največjih igrah Samsungovih partnerjev za pretakanje. 

  V sodelovanje z Xboxom in Bethesda Softworks je zdaj vključujena tudi Starfield, osupljiva igra naslednje generacije za igranje vlog, ki se odvija med zvezdami. Igrati jo je mogoče prek Samsung Gaming Hub s članarino Xbox Game Pass Ultimate, ne da bi za to potrebovali konzolo.

  Z majhnimi koraki za naš planet 

  Samsung se zavzema za razvoj izdelkov in storitev, ki ljudem pomagajo prihraniti denar in narediti korak k boljšemu planetu. Te teme so visoko na dnevnem redu tudi za potrošnike, saj jih več kot tri četrtine (77 %) pravi, da iščejo tehnične izdelke, ki varčujejo z energijo – ne le zato, da bi prihranili denar, temveč tudi v korist okolja. Za dve tretjini (67 %) je prav tako pomembno, da se njihova naslednja naprava lahko poveže z aplikacijo, ki jim omogoča spremljanje in zmanjševanje porabe energije.

  Ob naraščajočih cenah energije po vsej Evropi je 72 % vprašanih zaskrbljenih zaradi stroškov delovanja naprav v svojem domu V boju proti temu lahko SmartThings Energy uporabnikom pomaga optimizirati porabo energije v njihovih napravah, da bo ustrezala njihovim potrebam in zmanjšala porabo. Na primer, način AI Energy Mode v SmartThings Energy omogoča spremljanje in zmanjšanje porabe energije pralnega stroja za do 70 % z uporabo Ecobubble za pranje s hladno vodo namesto s toplo.

  Samsung je pri iskanju rešitev za problem izločanja mikrovlaken sodeloval tudi s svetovno organizacijo za ohranjanje oceanov Ocean Wise in proizvajalcem oblačil Patagonia. Filter Less Microfiber™ je zunanji filter pralnega stroja, ki zmanjša do 98 % emisij mikroplastike v ciklih pranja. Na sejmu IFA je Charlie Cox, vodja oddelka za mikroplastične rešitve pri podjetju Ocean Wise, povedal:  “Ponosen sem, da smo s sodelovanjem s podjetjema Samsung in Patagonia pokazali način, kako lahko industrija prispeva k zaustavitvi toka mikrovlaken v ocean. Z inovacijami, kot je filter Less Microfiber™, lahko posameznikom omogočimo, da doma zmanjšajo svoj odtis mikrovlaken. Gre za preprosto, vsakdanjo rešitev, za katero nam bodo naši oceani hvaležni.”

  Tehnologije ogrevanja, kot so toplotne črpalke, predstavljajo hitro rastoči trg in Samsung je v ospredju te rasti. Njegove inovativne pametne zračne toplotne črpalke so od leta 2022 zabeležile 97-odstotno rast prodaje brez primere. Te delujejo z gospodinjskimi rezervoarji za toplo vodo ali s Samsung sistemom ClimateHub, da je v vašem domu udobno vse leto, ne glede na vreme. Povezujejo se lahko tudi z ekosistemom SmartThings, tako da je mogoče spremljati njihovo porabo energije in jo prilagajati uporabnikovem najljubšem okolju. Najnovejši dodatek k paleti visokotemperaturnih monoblok toplotnih črpalk, EHS Mono R290, se bo začel prodajati septembra.

  Samsung se nenehno razvija in si prizadeva oblikovati tehnologijo, ki ljudem pomaga kar najbolje izkoristiti dan, hkrati pa z majhnimi koraki zmanjšuje naš vpliv na okolje. V modelih Galaxy Z Flip5 in Fold5 ter Galaxy Tab S9 seriji so uporabljeni različni reciklirani materiali, vključno z recikliranim aluminijem, steklom in plastiko, pridobljeno iz zavrženih ribiških mrež, sodov za vodo in steklenic PET, ki so jih odložili v oceane. Celo ura Galaxy Watch 6 vsebuje reciklirano plastiko, ki je nastala po uporabi pri potrošnikih. Vse te novosti Galaxy so na voljo v embalažnih škatlah, izdelanih iz recikliranega papirja.

  Zagotavljanje varnosti vašega doma

  Samsung se zaveda varnosti, ki jo lahko pametna tehnologija zagotovi vsem generacijam. Varnost je bila glavna tema opravljene raziskave. Ključne varnostne prednosti pametne tehnologije so nadzorovanje doma, ko ni nikogar doma (54 %), občutek varnosti, ko je oseba sama doma (39 %), in varnost družine, ko družinskih članov ni doma (39 %). 

  Ekosistem SmartThings vključuje vrsto partnerjev, ki si prizadevajo pomagati ljudem pri zagotavljanju varnosti njihovih domov in bližnjih. Med njimi je zdaj tudi Yale, vodilna blagovna znamka na področju varnosti doma. Pametna ključavnica Yale Linus® in novi pametni odpiralnik za vrata in garaže omogočata zaklepanje vrat in zaklepanje vrat na daljavo prek aplikacije ter tako zagotavljata dodaten občutek varnosti za vse družinske člane.

  Pogled v prihodnost s pametno tehnologijo 

  Samsung vlaga v prihodnost, ki temelji na možnostih, ki jih lahko zagotavlja tehnologija. Eno od področij, na katerem želi prispevati k spremembam, je zagotavljanje lažje dostopnosti tehnologije za pametne domove. Raziskava je pokazala, da četrtina Evropejcev meni, da je vključitev pametne tehnologije ključni dejavnik za zaželenost njihovega naslednjega doma, več kot tri četrtine vprašanih pa je dejalo, da so popolnoma funkcionalni pametni domovi privlačni (77 %)14.

  Samsung se tega zaveda in si prizadeva, da bi te možnosti postale resničnost, pri tem pa verjame v moč sodelovanja, ko gre za uresničevanje te vizije. S sodelovanjem s podjetjema ABB Smart Buildings in SMA, enim od vodilnih svetovnih ponudnikov tehnologije fotovoltaičnih in skladiščnih sistemov, želi ljudi tesneje povezati z njihovimi domovi, tako da bo možnosti pametne tehnologije vgradil v hiše, še preden jih bodo kupili. Z vključitvijo izdelkov ABB in SMA v sistem SmartThings Energy lahko domovi postanejo še varnejši, pametnejši in bolj trajnostni. Na primer možnost zagona naprav ob optimalnem času, sledenje porabi energije za prilagajanje porabe glede na cene energije in vzorce uporabe ter optimizacija porabe energije glede na proizvodnjo sončne energije.

  O podjetju Samsung Electronic

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  Raziskovalna metodologija:

  Izvajalec: Opinium Research

  Vzorec: 2500 odraslih v Združenem kraljestvu, Franciji, Španiji, Nemčiji in Italiji

  Termini terenskih raziskav: 28. julij – 1. avgust 2023.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Ti pošljemo izbor TOP vsebin raje na email?

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.

  Izbor TOP vsebin na tvoj email ↓

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.