Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Fotografske zmogljivosti so bile vedno v središču zanimanja uporabnikov. Nič čudnega, da je razvoj na tem področju daleč najhitrejši in če smo odkriti, tudi najbolj zanimiv. Še posebej letos, ko se je Huawei z večspektralno kamero namenil razkriti očem nevidni svet!

  Pametni telefon Huawei P50 Pocket ni zanimiv le zaradi zložljive zasnove, kot se za premijski model spodobi, izstopa tudi na področju mobilne fotografije. Fotografski sklop namreč sestavljajo 10-kanalno večspektralno tipalo, »barvna« sijalka, tipalo za lasersko ostrenje ter objektivi 40-milijonske glavne, 13-milijonske širokokotne in 32-milijonske večspektralne kamere. Zanimiva je predvsem zadnja, kajti njena glavna sposobnost je najti subtilne podrobnosti zunaj področja vidne svetlobe. Na ta način se je rodil »hiper spektralni slikovni sistem«, ki v kombinaciji s programskimi algoritmi pridobi vpogled v zakone širjenja svetlobe in simulira vrsto procesov, da vidimo valovne dolžine, ki so nam drugače skrite. Rezultat so fluorescenčni fotografski način, izboljšanje učinkov portretne fotografije in zaznavanje nanosa zaščite pred soncem.

  Fluorescenčna fotografija

  Pravzaprav ta fotografska tehnika ni popolna novost. Ko osvetlimo predmet z ultravijolično svetlobo, se prikažejo barve in sijaj podoben vilinskemu. Pri tem gre za kemično rekcijo, ki steče na površini nekaterih predmetih, predvsem na rastlinah, katerih rezultat je sproščanje vidne svetlobe, ki jo nato tipalo zajame in predela v fotografijo. Od tu razlog, čemu je v zadnjem fotografskem sklopu dodatna ultravijolična sijalka. Načela so preprosta, medtem ko je bila praksa do nedavno zapletena. Če ste se hoteli ukvarjati s to fotografsko zvrstjo, ste poleg drage opreme potrebovali tudi veliko znanja in spretnosti. Pametni telefon Huawei P50 Pocket pa v mnogočem olajša postopek. Zadošča, da v fotografski aplikaciji izberete fluorescenčni način in sledite napotkom, ki jih izpiše na zaslonu. Še največ težav boste zato imeli pri izboru prizora, ki bo dal najbolj čarobne rezultate.

  Močno izboljšani portreti

  Fluorescenčna fotografija je zanimiva, čeprav bo večini pomenila zabavno izkušnjo. Ravno zaradi tega ima večspektralni sistem praktično vrednost tudi na drugih fotografskih področjih. S tem ko zaznava širši svetlobni spekter razkrije podrobnosti, ki so sicer očem nevidne. Veliko bolje so ohranjeni tekstura kože ter podrobnosti na trepalnicah in laseh, kar bo prišlo še posebej do izraza pri portretni fotografiji, medtem ko je mehčanje prizora manj izrazito. Ker ima pametni telefon Huawei P50 Pocket posebno funkcijo za fotografiranje selfijev z zadnjim fotografskim sklopom, bodo temu primerno izboljšani tudi posnetki samega sebe.

  Zaščita pred soncem

  Vsako poletje si zastavljamo enako vprašanje? Smo dobro nanesli zaščitno kremo, da nas sonce ne bo opeklo? Ker večspektralna kamera ohrani več podrobnosti, je primerna za odkrivanje stanja kože v realnem času. Funkcijo sicer najdete v aplikaciji Ogledalo, kjer je tudi podrobno obrazložena. Poleg preverjanja, ali je sončna krema enakomerno nanesena, lahko preverjate tudi stanje usnjice (dermis) kože. Huawei P50 Pocket na ta način postane izredno uporabno orodje za letošnje poletje, ki ga boste lahko imeli ves čas pri sebi.

  Fotografija je najboljša, ko vam uspe ohraniti čustva oseb na njej ali prizora. Novi Huaweiev pametni telefon s tem izboljšuje možnosti, ki jih imamo na razpolago, saj omogoča, da skozi čisto novo fotografsko izkušnjo predstavimo lepote podrobnosti, ki so bile do nedavno očem skrite.

  Dodatna popestritev

  Čeprav že sama kamera telefona P50 Pocket poskrbi za izjemne fotografije, pa je vedno še nekaj prostora za umetniški dodatek fotografa. Na današnjih telefonih so ti učinki dostopni bolj kot kadarkoli prej v obliki raznoraznih aplikacij. Bodisi prav posebnih za zajemanje slike bodisi za urejanje že narejenih posnetkov.

  Nadobudni fotografi boste ogromno možnosti na tem področju našli v trgovini AppGallery oziroma z univerzalnim iskalnikom Petal Search. Prek teh dveh platform lahko dostopate do praktično vseh najbolj priljubljenih aplikacij. Ne le na področju fotografije, ampak tudi drugih, na primer družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram in TikTok, ki že komaj čakajo na objavo vaših novih fotografij in videov.

  Če želite kakšno specifično aplikacijo, ki je ne uspete najti, pa se lahko obrnete na zelo priročno središče AppsOnHMS, kjer so za vsako razložena navodila o namestitvi.

  Bogat ekosistem naprav

  Pametni telefon P50 Pocket sicer spremlja tudi P50 Pro, ki prav tako blesti na področju fotografije. Skupaj pa predstavljata le vrh smetane pametnih naprav Huawei. Poleg njiju namreč v ponudbi najdete še telefone srednjega razreda Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei Watch GT Runner.

  Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje