Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Renomirana serija pametnih telefonov Huawei P ima novega zastavonošo. To je P60 Pro, ki ponovno dokazuje, da gre za telefone, ki orjejo ledino na področju mobilne fotografije. Kot dodaten dokaz temu sta uvrstitev telefona na prvo mesto prestižne lestvice DXOMARK in nagrada združenja TIPA (Technical Image Press Association) za najboljši fotografski pametni telefon leta 2023.

  Nagrade TIPA, ki se podeljujejo že vse od leta 1991, veljajo za svetovno priznane nagrade na področju tehnologij zajemanja slike. Po več kot 30 letih razvoja so si prislužile zaupanje fotografske skupnosti in danes veljajo za oskarje fotografske opreme. Na svoji uradni spletni strani je TIPA naznanila:

  »Huawei P60 Pro je odličen spremljevalec za uporabnike, ki želijo visokokakovostno izkušnjo z mobilno fotografijo. Spreminja način osvetljevanja in prinaša izjemno svetlobno občutljivost ter zmožnost ostrenja. Tako omogoča enostavno zajemanje visokokakovostnih fotografij brez potrebe po posedovanju posebnih znanj in kompleksnih nastavitev.«

  Kamera Ultra Lighting: Fotografije zajema z najvišjo jasnostjo in v vsej možni lepoti

  Najpomembnejša značilnost telefona Huawei P60 Pro je njegova svetlobna prepustnost v kameri. Njegova glavna kamera je opremljena s sistemom objektivov z veliko zaslonko in visoko prepustnostjo ter tipalom RYYB SuperSensing. V primerjavi s številnimi mobilnimi telefoni z 1-palčnim tipalom je kamera P60 Pro bolj heterogena. Huaweiu je uspelo doseči znatno povečanje količine svetlobe, ki vstopa v optične sisteme novega telefona, hkrati pa je ta ostal tanek in lahek. To pomeni, da lahko v okoljih s šibko svetlobo še vedno ustvari fotografije z bogatimi podrobnostmi. Poleg tega njegova samodejno nastavljiva fizična zaslonka f1,4-f4,0 omogoča, da z visokim dinamičnim razponom (HDR) zajamete prizor natančneje, tako, kot ga vidite – ne glede na to, ali gre za živahno ulico ali pot z drevoredom.

  Poleg prelomnice na področju svetlobne prepustnosti je Huawei P60 Pro stopil tudi korak naprej na področju fotografiranja s teleobjektivom pri šibki svetlobi. Telefon namreč rešuje ozko grlo nezadostnega vnosa svetlobe, s katerim se pogosto srečujejo številni pametni telefoni in teleobjektivu dodal še sistem leč Ultra Lighting. Z največjo periskopsko zaslonko f2,1 v industriji in tipalom RYYB SuperSensing je bila tako količina svetlobe, ki vstopa v teleobjektiv, močno izboljšana. Naprednejša optična zasnova in zmogljivejši algoritem za nočno sceno sta znova presegla meje nočnega fotografiranja s fotoaparati pametnih telefonov.

  Na mnoge je naredila vtis tudi funkcija Super Moon. Novi način je morda ravno pravšnji dodatek za ljubitelje fotografije z mobilnim telefonom, saj so osupljive fotografije lune zdaj dosegljive z enim samim klikom. Z novo funkcijo P60 Pro naredi še korak naprej in tako odlično predstavi lunino svetlobo v daljavi, hkrati pa ohrani jasno ospredje, na primer veličastno mestno obzorje, in reproducira več podrobnosti na zatemnjenih območjih. To omogoča jasen in čudovit zajem tako lune kot pokrajine.

  Da bi povečali zmogljivosti fotografiranja P60 Pro v makro prizorih, je Huawei telefon opremil z dodatnim kompletom objektivov, ki omogoča boljšo povečavo. S prilagodljivim nadzorom razdalje ostrenja so dosegli jasno fotografiranje od dolgih razdalj do makro posnetkov. Na ta način lahko P60 Pro uporabljate za vsakodnevno fotografiranje. Tak primer je fotografiranje hišnih ljubljenčkov – uporabniki lahko s teleobjektivom z daljše razdalje posnamejo podrobnosti obraza živali tudi v temno osvetljenih okoljih.

  Serija Huawei P: Vodilni dosežki na področju razvoja slikovnih tehnologij

  Odkar je telefon Huawei P9 predstavil tehnologijo združevanja več kamer in razvoj mobilne fotografije popeljal v obdobje dvojnih kamer, serija Huawei P velja za vodilno na tem področju. Huawei P10 je prinesel nov objektiv portretne kamere ter optično stabilizacijo slike in tehnologijo povečave z dvojno kamero. Sledila je serija P20, ki je pionirsko uvedla fotografijo z umetno inteligenco in nočni način ter preskok z dvojne na trojno kamero. Serija P30 je nato prvič uvedla tipala SuperSensing in periskopske objektive z optično povečavo, kar je kameri omogočilo daljše in jasnejše snemanje. Serija P40 je z 10-kratno optično povečavo prinesla celostno fotografiranje s polno ostrino in izjemno jasno kakovostjo slike. Lansko leto je serija P50 predstavila zasnovo fotoaparata z dvojno matriko, slikovni pogon True-Chroma in računalniško optiko XD, tri revolucionarne tehnološke nadgradnje, ki so presegle fizične omejitve.

  Omeniti pa velja, da so tudi telefoni serij Huawei P10, P20 Pro, P30 Pro in P40 ob svojem času prejeli nagrado TIPA za najboljši fotografski pametni telefon.

  Več informacij o Huawei P60 Pro: https://consumer.huawei.com/si/phones/p60-pro/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje