Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  S kotičkom očesa ste opazili zanimiv prizor, čustven trenutek, ki bi ga radi zamrznili v času. Nič lažjega. Posezite po pametnem telefonu Huawei P60 Pro in pritisnite na sprožilec. Presenetilo vas bo, česa vsega je zmožen.

  Minili so časi, ko so izredne fotografije uspevale le fotografom z znanjem, dobrim očesom in največkrat pregrešno drago fotografsko opremo. Zdaj je lahko fotograf praktično vsak z dobrim pametnim telefonom z vrhunskimi tipali, objektivi ter prijaznimi algoritmi umetne inteligence, ki poskrbijo, da je fotografija najboljši možni približek popolnosti, v žepu ali torbici. Med fotografiranjem s telefonom P60 Pro, ki se je zasluženo zaradi izrednih fotografskih zmogljivosti in vsestranskosti zavihtel na vrh lestvice najboljših »fotografov« med pametnimi telefoni priznanega portala dxomark.com, se je prepričal tudi Igor Rosina.

  Ne glede na zvrst je fotografija igra svetlobe. Pri portretu »svetloba« razkriva čustva, pri panoramah čudovito okolico in pri bližinskih fotografijah podrobnosti očem skritega miniaturnega sveta. Dovolite, da stopimo korak nazaj. Naloga tipala je, da lovi in ovrednoti fotone svetlobe, ki padejo nanj. Fizično večje tipalo je uspešnejše od manjšega, vpliv pa ima ravno tako barvni filter. Huawei je že pred leti prešel na svojega, ki zadrži manj svetlobe od običajnega, ki je v uporabi na vseh ostalih telefonih. Toda to samo po sebi ni dovolj. Če leče v objektivu ne prepustijo dovolj svetlobe, prav dosti ne pomaga niti največje tipalo. V tem je razlog uspešnosti novega telefona. Objektiv glavne kamere nima samo fizično nastavljive zaslonske, ki omogoča izredno veliko učinkov, njegova zaslonka je še izrazito velika. Nič hudega, če se ne spoznate na fotografske izraze. Dovolj je vedeti, da skozi večjo odprtino do tipala prispe več svetlobe kot skozi manjšo. Kar v fotografskem žargonu pomeni, da je zaslonka f/1,4 trenutno največja na katerikoli kameri na telefonih. Rekorderka je s f/2,0 tudi zaslonka telefoto kamere z lečami zloženimi v periskopskem objektivu. Noben drug telefon nima svetlobno tako občutljivega objektiva kamere s takšno zasnovo.

  Igra svetlobe še posebej pride do izraza pri bližinski (makro) fotografiji, kjer nas zanimajo majhne podrobnosti in teksture. Kot so majhne kapljice vode, ki se kopajo v sončnih žarkih tik po dežju. Da jih ujamete s telefonom Huawei P60 Pro, uporabite glavno kamero in se poigrajte z njeno fizično nastavljivo zaslonko ali telefoto kamero. V obeh primerih boste preprosto navdušeni nad rezultatom ter presenečeni, kaj vse se skriva v okolici, česar s prostim očesom ne opazite.

  Igor Rosina je eden izmed tistih srečnikov, ki se je lahko dolgo igral s telefonom Huawei P60 Pro, da bi njegove kamere, mednje seveda sodi tudi sprednja prilagojena selfijem, preizkusil v različnih svetlobnih pogojih in pri tem uporabil različne fotografske tehnike. Kot nam je zaupal, je tudi sicer navdušen nad pametnimi telefoni. Če ste lastnik povprečno spodobnega in vam ne uspejo razmeroma dobre fotografije, potem razlog poiščite v sebi, ne v opremi. To še prav posebej velja za fotografsko izredni pametni telefon Huawei P60 Pro!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje