Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Svetovni dan duševnega zdravja

  Ljubljana, 10. oktober 2023 – Kako dobro se poznate? Ali ste v zadnjem času preverili, kako se počutite, tako v telesu kot v mislih? Odgovori na ta vprašanja za mnoge niso pozitivni, zato je Svetovni dan duševnega zdravja pomemben opomin, da za svoje duševno zdravje skrbimo enako kot za telesno. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ima vsak osmi prebivalec sveta duševno motnjo. 

  Duševne bolezni so razširjene po vsem svetu, vendar jih pogosto spregledamo in potlačimo v hitrem tempu vsakdanjega življenja. Čeprav gre za zelo pogost pojav, lahko težave ostanejo nenadzorovane, če se ljudje ne zavedajo stanja duševnega zdravja, ali pa ga celo ignorirajo, ko postane očitno, zaradi česar trpijo v tišini.

  Ker pa se vse več ljudi po svetu zaveda pomena duševnega zdravja, se povečuje tudi povpraševanje po boljšem razumevanju počutja in priročnih načinih za njegovo vsakodnevno spremljanje. Zato podjetje Samsung v okviru svojih stalnih prizadevanj za razširitev funkcionalnosti in prednosti svojih nosljivih naprav sodeluje z bolnišnico Massachusetts General Hospital (MGH), partnersko bolnišnico Medicinske fakultete Harvard, da bi še bolj razširil zmogljivosti podatkov o duševnem zdravju z nosljivih naprav.

  Galaxy Watch6

  Samsung kot podjetje, ki želi uporabnikom zagotoviti globlji vpogled v njihovo celostno počutje, meni, da so lahko nosljive naprave, kot je ura Galaxy Watch, koristne pri ozaveščanju o duševnem zdravju. Nosljive naprave nas spremljajo ves dan in lahko uporabnikom na podlagi fizičnih meritev pomagajo bolje razumeti stanje njihovega duševnega zdravja. 

  Samsung in strokovnjaki psihiatričnega oddelka bolnišnice Massachusetts General Hospital sodelujejo pri izvedbi študije z uro Galaxy Watch, da bi razumeli povezavo med dejavniki, kot so spanje, telesna dejavnost, srčni utrip, variabilnost srčnega utripa, vsakodnevne rutine in stanje uporabnikovega duševnega zdravja. V študiji bodo raziskovalci analizirali podatke z ur udeležencev, da bi razumeli, kako se lahko pametne ure uporabljajo kot učinkovito in priročno orodje za spremljanje posameznikovega duševnega zdravja. 

  “Ta študija je odličen primer zaveze podjetja Samsung, da uporabnikom nosljivih naprav Galaxy po vsem svetu ponudi nova orodja za spremljanje zdravja in zagotovi vrhunsko ter celovito izkušnjo pri skrbi za dobro počutje,” je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja ekipe za digitalno zdravje, MX Business pri družbi Samsung Electronics. “Z našim sodelovanjem z bolnišnico Massachusetts General Hospital želimo uporabnikom omogočiti boljše razumevanje njihovega duševnega počutja na bolj priročen način in jim dati popolnejšo sliko njihovega celostnega zdravstvenega stanja, tako duševnega kot telesnega.” 

  Samsung z naprednimi senzorji, vključno s senzorjem Samsung BioActive, narekuje naslednjo dobo digitalnega spremljanja zdravja. Z dokazano zgodovino tesnega sodelovanja z vodilnimi v industriji Samsung sodeluje z bolnišnico Massachusetts General Hospital pri raziskovanju novih tehnologij, ki zagotavljajo razširjene funkcije za vpogled v duševno zdravje, pri čemer gradi na temeljih Samsung ekosistema zdravstvenih funkcij in ustvarja nove možnosti na področju spremljanja dobrega počutja.

  “Naš projekt s podjetjem Samsung lahko uporabnikom s pomočjo podatkov iz pametnih ur omogoči boljše razumevanje njihovega duševnega zdravja,” je dejala doktorica Amanda Baker, direktorica Centra za anksioznost in travmatske stresne motnje v bolnišnici Massachusetts General Hospital. “Življenje s stresom je za mnoge vsakodnevni izziv, zato upamo, da bo naše sodelovanje s podjetjem Samsung ljudem omogočilo globlji pogled v njihovo vsakodnevno duševno počutje.” 

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje