Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ste med tistimi, ki jih pogosto muči glavobol*? Med tistimi, ki namesto, da bi uživali v življenju in vsem, kar jim življenje nudi, čutijo le bolečino? Čeprav so oblike glavobolov, njihova jakost in trajanje res različni, sem prepričana, da ni človeka, ki si glavobola ne bi želel povsem odpraviti in svobodno zaživeti.

  Sama dobro vem, kako je, če te pogosto boli glava. Večji del moje mladosti so me spremljali občasni glavoboli in nihče mi ni znal razložiti zakaj. Takrat sem si mislila, da imam smolo in sem pač “občutljiva”. V nekem obdobju so bili glavoboli tako pogosti, da sem bila vesela, če me kak dan ni bolela glava. Da bi pa stvar bila še bolj neprijetna, so se začele pojavljati še vrtoglavice. Človek si težko predstavlja, kako je živeti z glavoboli in vrtoglavicami, dokler sam tega ne doživi. Spominjam se, kako močno sem si želela najti rešitev, saj bi živeti brez glavobola zame pomenilo pravo svobodo. Glavobol mi je namreč onemogočal normalno življenje. Ko me je bolela glava, sem se težko koncentrirala, težko izvajala vsakodnevne obveznosti, težko komunicirala z ljudmi, predvsem pa težko uživala v življenju. Vse je bilo težko.

  Če bi mi takrat kdo rekel, da rešitev obstaja in da bom nekega dne živela življenje brez glavobolov (tu in tam se še pojavi v blagi obliki, a sedaj poznam način, kako ga, brez protibolečinskih tablet, odpraviti), bi mu težko verjela. A prav to se je zgodilo. Leta 2008 sem spoznala enostavno, a zelo učinkovito metodo EFT. Metoda me je tako navdušila, da sem se ji začela vedno bolj posvečati, jo raziskovati, se v njej izpopolnjevati, dokler ni postala del mojega življenja in moj namen in moja želja sta pomagati čim večim ljudem odpraviti neprijetne čustvene in fizične težave, kamor spada predvsem glavobol, saj iz prve roke vem, da se ga z metodo EFT da odpraviti.

  Metoda EFT je tehnika, kjer s tapkanjem po akupunkturnih točkah odstranjujemo motnje v energijskem sistemu našega telesa. In glavobol je dober primer take energijske motnje. To motnjo lahko povzroča več dejavnikov, od stresa, strahu, napetosti, do prevelikih zahtev, ki si jih postavljamo, slabe samopodobe, negativnega samogovora, omejujočih prepričanj, ipd. Na EFT srečanju poiščemo izvor te motnje in motnjo s tapkanjem odpravimo. In ko omogočimo energiji, da neovirano steče po energijskem sistemu našega telesa, bolečina izgine.

  *Ta članek se nanaša na primarne oz. idiopatske glavobole (tenzijski glavoboli, migrene, ipd.) in ne na sekundarne ali simptomatične glavobole, ki jih povzroča bolezen.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje