Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Medtem ko je čudovito deliti počitnice in nove izkušnje s partnerjem, prijatelji, družino, je resnično nekaj posebnega v tem, ko človek potuje popolnoma sam. Solo potovanje deluje za vsakogar, četudi si samska, v zvezi, introvertirana oseba ali odprt tip človek. Tukaj je 7 razlogov zakaj bi se vsaj enkrat v življenju morala na počitnice odpraviti kar sama!

   

  Delaj na svojem “To do” listu

  Si že dolgo časa nekaj res močno želiš poskusiti in nimaš nikogar, s katerim bi to lahko delila? Nič hudega! Če tvoj partner ali prijatelji nimajo vedno istih interesov, s tem ni nič narobe. Narobe je, če zapostavljaš svoje sanje! Že dolgo sanjariš o plaži v Španiji ali raziskovanju po Tajski? Kofetkanje v Parizu ali potepanje po Amsterdamu? Ne postavljaj sama sebi ovir in se enostavno odpravi! Odkljukaj eno stvar na To do listu!

  Ti si sama sebi odlična družba

  Če na splošno preživiš bolj malo časa sama s seboj, boš na potovanju ugotovila, kako zelo lahko uživaš v lastni družbi. Kdaj je bilo nazadnje ko si resnično poslušala svoje misli, se posvetila sama sebi in poskusila uresničiti svoje sanje? Solo potovanje je lahko izredno mogočno, introspektivno ter življenjska izkušnja, ki te pozitivno spremeni.  Predstavljaj si, da sediš na najlepši plaži ali pa na vrhu hriba, brez da bi se morala ukvarjati s komerkoli! V današnjem hitrem tempu imamo premalo časa, da bi se posvetili samemu sebi in svojemu psihičnemu zdravju, zato je “pobeg” od doma in službe odlična priložnost, da sčistiš svoja čustva, se pogovoriš sama s seboj in razrešiš težave, ki te begajo že nekaj časa.

  Spoznavanje novih ljudi

  Če si rojena ekstravertirana oseba, je takšno potovanje odlična priložnost, da spoznaš domačine in nove prijatelje. Preden se boš zavedala, boš že klepetala z zanimivimi ljudmi v prijetni kavarni ali pa na jogi sredi plaže. Za tiste bolj zadržane punce, pa je ključno, da si odprtih misli in da končno stopiš iz točke udobja. Ne skrbi, tam te nihče ne pozna, lahko si kakršnakoli oseba želiš!

  Naj drugi ne bodo ovira

  Včasih je res zoprno načrtovati počitnice in oddih od službe z osebo, ki je prav tako zelo zaposlena v življenju, še težje pa je, ko planiraš potovanje z družbo. Če se je včasih res nemogoče uskladiti, ti pa imaš končno čas, da vidiš svet, je to popoln čas, da spakiraš kovček in vseeno odideš na nepozabno dogodivščino. Poleg tega pa ne bo nobene drame, nesporazumov, kreganj in zoprnih prilagajanj!

  Počni vse kar hočeš in nič kar nočeš

  Si kdaj oklevala na dopustu, če bi prej končala določeno aktivnost, ker si vedela, da si partner želi drugam ali pa potrpela z njim v muzeju, ki te ni zanimal? Ko potuješ sama, nisi dolžna ustreči prav nikomur, ampak zadovoljiti le samo sebe. Če želiš “zapraviti” dan v kavarni, kjer boš opazovala ljudi, brala knjigo ali pa pila koktajle, potem lahko to počneš brez slabe vesti. Super, kajne??

  Neverjetna življenjska izkušnja

  Če te potovanje naredi bolj razgledano in boljšo osebo, potem te potovanje, ki ga preživiš sama naredi super-pametno in super-močno osebo! Za vse tiste, ki se počutite neprijetno že samo, ko sedite sami v restavraciji, bodo počitnice morda na začetku malo zastrašujoče. Ampak enkrat ko se vržeš v to in premagaš strahove, boš začutila občutek moči. Uspešno solo potovanje te bo navdušilo, da poskusiš vse ostale stvari, ki si jih želela poskusiti, pa si nisi upala. Prav tako pa se boš naučila kako biti sama s seboj popolnoma sproščena!

  Pozitivno vpliva na zvezo in pomaga samskim ljudem

  Ne predlagamo, da preživiš vsake počitnice sama, ampak vsake toliko časa je to lahko pozitivno ne le zate, ampak tudi za zvezo. Ko sta na tisti točki, ko sta pridobila zaupanje drug drugega, se ne zadržuj in naredi to zase. Ko boš prišla nazaj iz dopusta, ga boš še toliko bolj vesela in ta čas, ki ga ne boš preživela z njim, te bo ponovno spomnil, zakaj ti tako veliko pomeni. Morda ga lahko naslednjič odpelješ na tvojo najljubšo destinacijo in počitnice znova podoživiš, le da tokrat z njim!

  Za svežo samske ljudi pa je potovanje priložnost, da se prepustite procesu prebolevanja kar v drugi državi! Preobleci se iz pižame, dvigni rolete in poguglaj tvoje naslednje potovanje, ki bo pomagalo tvojemu zlomljenemu srcu! Zate in za vse ostale – že dolgo – samske pa lahko rečemo – nikoli ne veš, morda pa prav tam srečaš bodočega partnerja!

   

  Življenjska izkušnja

  Na potovanju si vzemi čas za svoje misli, čustva in zase ter pridi domov bolj samozavestna, močna in srečna oseba!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje