Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V zimskem času so značilne nizke temperature, nizka vlažnost in močni, ostri vetrovi, ki tanjšajo plast naravnega maščobnega sloja. Zato je koža tudi bolj občutljiva v teh dnevih, posledično pa moraš še bolj skrbeti za kožo na tvojih rokah – naj bodo mehke kot poleti.

  Rokavice

  Verjetno si že slišala, da če želiš, da ostanejo tvoja leta skrivnost, potem moraš skrbeti za svoje roke. To pomeni, da jih moraš zavarovati pred čistili, mehčalci, detergenti, saj ti izdelki dokazano negativno vplivajo na tvojo kožo. Da bo tvoja suha koža postala mehka in nežna, jih med pomivanjem posode in stanovanja zaščiti z rokavicami. Ali še boljše, pod njimi imej še medicinske rokavice. In seveda ne pozabi na kremo za roke.

  Prehrana

  Če že imaš suho kožo, potem veš da na njo vplivajo leta, okolje ali pa določeno letno obdobje. Ampak ali si vedela, da je laneno olje odličen vzrok za roke prijetnega videza, saj je odličen vir esencialnih maščobnih kislin, ki jih človeško telo ne more proizvesti samo, zato jih je treba zaužiti s hrano in je resnično zelo koristen pri negi kože! Koža bo mehka in primerno navlažena tudi z ovesom, ki se uporablja tudi kot naravno sredstvo za nego kože in odpravljanje različnih kožnih težav. Odlično je tudi olivno olje, s katerim se namaži dvakrat ali trikrat na teden – ne samo da bodo roke resnično mehke, olivno olje hkrati tudi zavira proces staranja kože.

  Razkužilo za roke

  Kot ne moreš mimo teh razkužil v bolnicah ali podobnih prostorih, ne bi smela mimo tega, da ne bi imela v torbici vedno mini razkužilec. Verjemi, da boš z njim zmanjšala možnost za vročino, okužb in ostalih bolezni. Zato je to super stvar, tako za doma kot za zunaj. Samo pomisli koliko ljudi se dotakne kljuke na stranišču, vrat v dvigalu in držal na trolah. Pri nakupu pa bodi pozorna, da je dermatotološko priporočeno – da ohraniš mehke roke!

  Pitje vode ni primerno samo za lepo kožo na obrazu. Je prav tako pomemben dejavnik, da tvoje roke izgledajo čudovite!

   

  Terapije za nego obraza

  Poznamo suho kožo oz. zaradi pomanjkanja vode dehidrirano ali kožo s pomanjkljivim proizvajanjem maščobe. Lahko pa vsebuje koža tudi obe zgoraj navedeni značilnosti. Če je koža dehidrirana, je ponavadi občutljiva, tanka, neprožna in ob stisku nastane guba, kar je značilnost, da ji primanjkuje vlage. Pri koži, ki ne proizvaja zadostne količine maščobe, manjka t.i. lipidni plašč, ki ima funkcijo zaščite, zato je taka koža prav posebno občutljiva na zunanje vplive, še posebej na sončna sevanja. Zunanji videz kože je uvel, nežen in z lahkoto pordi.

  Vzroki so v pomankanju neg in higieni kože, uporaba preveč kislih ali preveč bazičnih preparatov za kožo, pogosta uporaba mil, pretirana izpostavljenost soncu brez ustrezne zaščite. Vzroki so lahko tudi določene bolezni.

  V Biospectrum centru lahko opravite terapijo, kjer uporabljajo hranljive kozmetične preparate, kar izboljša mikrocirkulacijo kože in vzpodbuja k absorbciji hranljivih snovi, ki jih vsebuje krema. Koža postopoma postane spet nežna in gladka. Priporočena dieta pa je: Vitamin A, jetra, mleko in mlečni izdelki, paradižnik. Izogibajte se začinjeni jedem in alkoholu.

  Rezultati na področju zdravljenja kože v centru Biospectrum:

  • stimulira krvni obtok tako, da olajša obnavljanje tkiv organizma in hkrati poveča regeneracijsko sposobnost kože
  • na mestu, kjer izvajamo terapijo se izvede hkrati tudi efekt masaže, ki upočasnjuje staranje kože, ki ji koža z leti ne more ubežati
  • kozmetične kreme za nego obraza se lažje vpijajo, če pri tem uporabljamo BioSpectrum medicine
  • Biospectrum Medicine vpliva tudi na izločanje strupov in nečistost iz kože in telesa
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje