Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ženski nasveti, kako vzdrževati primerno intimno higieno v vseh obdobjih. Še posebej pa med menstruacijo.

  Večina od nas “jadra” skozi obdobja menstruacije zelo prikrito in včasih se ne potrudimo dovolj da ugotovimo, če so naše prakse sploh pravilne (beri higienske ali ne). Ste vedele, da ženske na vasi med menstruacijo še vedno uporabljajo le krpe?

  Tukaj je nekaj nasvetov za vzdrževanje primerne higiene med najbolj občutljivim časom v mesecu – med menstruacijo.

  1. Izberite način, ki najbolj ustreza VAM

  Danes obstaja več menstrualnih pripomočkov, od tamponov, klasičnih vložkov, pralnih hlačk, soft tamponov, do menstrualnih skodelic. Izberite takšne, ki vam bo glede na vaš življenjski slog in tempo najbolj ustrezal. Na primer, skodelico LaliCup lahko nosite tudi do 12 ur na dan, kar pomeni, da je to metoda, primerna za zaposlene ženske in za tiste, ki ne želite vsake 2 uri menjati tampon ali vložek.

  2. Redno se umivajte

  Menstrualna kri ostaja na vaši koži, na sramnih ustnicah in okoli vhoda v nožnico. Torej, redno umivanje je pomembno, pri tem pa izberite naravna mila in gele, ki bazirajo na naravnih sestavinah. Naravni čistilni gel za intimno nego brez parfumov geranija & čajevec preprečuje nastanek vnetij, ne vsebuje dražečih umetnih arom, mineralnih olj (parafina), sulfatov ali celo barvil. Hkrati ščiti naravno pH ravnovesje.

  3. Preprečite izpuščaje

  Izpuščaji se lahko pojavijo v dneh močnejšega toka, izognite pa se mu, če namesto vložkov uporabite skodelico LaliCup. Problem vložkov je, da včasih enostavno ni časa ga zamenjati, koža je v tem primeru dolgo vlažna in mokra, kože se drgne, kar povzroča nastanek izpuščajev. Če se vam to redno dogaja, uporabite antiseptična mazila in se redno kopajte. Če se stanje poslabša, obiščete svojega zdravnika.

  4. Vselej bodite pripravljene 

  Ko se bliža menstruacija, bodite nanjo pripravljene:

  • če vas skrbi, da bo menstruacija močna, si v torbico za vsak slučaj shranite še nepremočljive in pralne hlačke,
  • če vas skrbi, da v dneh prihajajoče menstruacije ne boste imeli časa ali priložnosti vstaviti tampona, posezite po skodelici LaliCup,
  • če bi med menstruacijo vseeno radi uživali s svojim partnerjem, uporabite soft tampone,
  • vselej je fino, če imate pri roki tudi Laliwipe, intimne robčke za čiščenje.
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje