Izbira pohištvenih kosov še nikoli ni bila tako široka in popolnejša kot sedaj. Ste se že naveličali kupovati poceni (IKEA) pohištvo, ki je hitro dotrajano?

Vonj naraveVsakdo lahko identificira zunanji izgled posameznega pohištva, opazi prasko ali madež in se odloči, ali jim je kos v določeni barvi všeč ali ne. Brez posebnega znanja. Če pa kupujete pohištvo, ki bo trajalo 10 ali 20 let, se morate za ocenitev kvalitete malce bolj potruditi.

Pohištvo iz masivnega lesa je bolj trpežno in običajno dražje. Les češnje, javorja, mahagonija, hrasta in oreha je za kakovostno pohištvo bolj cenjeno.

Če kupujete masivno pohištvo, ki ga nameravate obržati več let, imejte v mislih 2 stvari:

1. Področja, kjer se stikajo deli pohištva so glavni dejavnik kakovostnega pohištva. Preverite žebljičke, kline, vijake in spoje. Vogali kakovostnega pohištva morajo imeti okrepljen del.

Preverite tudi tanek les med predali komode ali mize. Ti morajo nujno izboljšati strukturno trdnost pregrde, kot tudi varovati vsebino predalov. Predali mora teči gladko in drseti.  Dvignite kos in preverite trdnost. Pohištevni kos se ne bi smel zvijati, preverite tudi, če se noge dotikajo tal. Pritisnite na različnih kotih, da vidite, ali pohištvo ali niha.

2. Sestava pohištva: Tisto kar hočete je, da je na izpostavljenih površinah les, razmeroma odporen na praske. To lahko enostavno preizkusite – z nohtom poskušajte narediti tanko črto. Če se za nohtom jasno vidi sled, potem veste, da se bo na pohištvu tekom časa poznalo veliko udarcev.

Če je pohištvo narejeno iz vezanih plošč, poglej, če je vsaj 9 plasti. Les preverite tudi na neizpostavljenih delih; tam je na razpoke še najbolj občutljiv na razpoke.

Regali iz masivnega lesa

Regali so pomemben del vašega dnevnega prostora, saj lahko vanje namestite zbirko knjig, umetnin, okrasnih predmetov. Pravzaprav regali že sami po sebi okrasijo dnevno sobo. Nič ni lepšega, kot masiven in ročno obdelan les.

Glavna funkcija regala v dnevni sobi je, da oddaja videz in ton domačnosti. Pazire, da izberete ujemajočo se barvno kombinacijo celotnega prostora.

Vitrine iz masivnega lesa

Tako kot regali, tudi vitrine lahko izvrsttno popestrijo vašo dnevno sobo, jedilnico ali kuhinjo in se lahko povsem prilagodijo njenemu stilu. Ne glede na to, ali imate sobo v podeželskem stilu ali v staromeščanskem, naloga vitrin je, da se lahko povsem zlijejo z njo in prispevajo k enkratnemu videzu prostora. Tako se boste vi in vaši gostje v njej počutili domače in prijetno.

Dobra novica, danes lahko izbirate med različnimi oblikami in velikostmi vitrin. Vse so unikatne, ročno obdelane in iz masivnega lesa.

Predalniki iz masivnega lesa

Tudi predalniki dajejo videz domačnosti in spominjajo na pretekle čase, kar prostoru doda svoj čar. Dobrodošli so v spalnici,  v predprostoru in v dnevni sobi. Še posebej cenjeni in kvalitetni so predalniki iz hrastovega in borovega lesa.

Predalnik bel

Postelje in nočne omarice iz masivnega lesa

Potrebujete primerno veliko in udobno posteljo? Tudi njen videz in oblika nista nič manj pomembna. Glede na to, koliko časa preživimo v spalnem prostoru, je pomembno, kako se v njem dejansko počutimo. Masivne postelje, ki so na voljo v trgovini Vonj narave, so ročno obdelane in iz masivnega borovega lesa. Povsem poljubno pa lahko izberete tudi barvo ali barvno kombinacijo, da boste dosegli učinek, ki se najbolj sklada s ostalim pohištvom in celotno spalnico.

Masivna postelja bela

Naj bo bela, mahagonij, ali modra. Najboljša in z dolgoletno trpežnostjo je masivna postelja, ki je lahko danes ali čez 20 let moderna v enakem pomenu. Da naredite v spalnici z njo piko na i jo postavite v podeželski stil, mehiški, ali morsko rustikalen, kjer se mešanica bele modre in zelene zlijejo v udobje in nam dajejo bližino morja.

Mize iz masivnega lesa

Predstavljajte si: Lepo oblikovana rustikalna klubska mizica v dnevni sobi, ob kateri posedite s svojimi prijatelji. Krasno, kajne? Masivnost in oblika mize prispevata k povsem domačnemu vzdušju. Ročno obdelana stranska mizica s predali okrasi celoten dnevni prostor, zlasti če nanjo postavite kak okrasni predmet, kip ali cvetje.

Tudi vse mize, dosegljive v trgovini Vonj narave, so unikatne, iz borovega lesa, in vam bodo služile dolgo časa. Za vašo mizo lahko izberete katerokoli barvo – tisto, ki se najbolje prilega celotnemu stilu in barvi vaše dnevne sobe, kuhinje ali jedilnice. Lahko se celo poigrate z barvami in si izberete eno barvo za vrnjo ploščo in drugo za noge, vse brez doplačila!

Delovna miza

Ta mizica je zmagovita iznajdba masivnega lesa. Lahko jo postavite sredi kuhinje nad njo postavite v krogu sklede, kuhalnice,… Lahko jo uporabite tudi kot kuhinjski otok, na katerem vam nikoli ne bo zmanjkalo površine za pripravo hrane zase in za goste.

Stoli in klopi iz masivnega lesa

Ni pomembno le to, kje sedite, pomembno je tudi, kako udobno sedite in kako lahko stoli pripomorejo, da sta kuhinja in jedilnica videti resnično gosposko. Stoli na spodnji sliko so iz masivnega smrekovega lesa, nekateri med njimi so oblečeni v prevleko različnih barv, sicer pa lahko za vse stole izberete barvo po vaši želji, tako da bodo pristajali mizi in se zlili z vašo kuhinjo ali jedilnico.

Tudi klop lahko postavite kamorkoli – v dnevno sobo, kuhinjo, predsobo ali na teraso. Kjerkoli že bo, bo prostor s svojim videzom prijetno okrasila.

Če tudi vi za svoj dom iščete toplo, udobno, naravno pohištvo, ki je vrh vsega še iz masivnega lesa, potem si oglejte ponudbo spletne trgovine Vonj narave. Tu najdete čudovite kose masivnega pohištva, ki bodo v vašem domu ustvaril pridih podeželja ali pa staromeščanskega življenja.

Klop