Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Tako kot nam naša spalnica predstavlja prostor zasebnosti in udobja, bi naj enako veljalo tudi za sobo našega otroka. Z zbujanjem v udobni postelji mu želimo omogočiti kar se da prijeten začetek dneva, z obenem svetlimi in umirjenimi barvami pa želimo vzbuditi občutek varnosti in udobja. Da to dosežemo, se je potrebno osredotočiti ne le na kvalitetno pohištvo in prijetno dekoracijo, temveč tudi na podrobnejše značilnosti sobe, katero v celoto povežejo razne igrače in pa tudi ustvarjali kotički.

  ZAČNIMO S POHIŠTVOM

  Za prijetno bivanje v otroški sobi ni pomembna le udobna posteljica, temveč tudi ogromno drugih komponent. Že s kvalitetno previjalno mizico z primerno previjalno podlogo ustvarimo občutek varnosti in udobja ter tako dosežemo tudi bolj sproščeno in hitrejše previjanje. Če pa je vaš otrok že zdavnaj prerasel plenice, se lahko odločite za nakup različnih dekoracij in lučk posebnih oblik, ki bodo v sobo vnesle živahnejšo atmosfero in posledično tudi vplivale na samo počutje vašega otroka.

  Morda na prvi pogled nepomembna v smislu izgleda, pa posteljnina, s katero oblečemo posteljo, sobi prav tako doda poseben detajl in jo navsezadnje poveže v celoto – čudoviti motivi in nežne barve lahko ustvarijo izjemen ambient. Najprimernejše so tiste, narejene iz mehkega bombaža, ki ne škodijo občutljivi otroški koži.

  DO ZABAVNEGA POPOLDNEVA Z IGRAČAMI

  Plišaste igrače in razne ninice že od rojstva malčku dajejo občutek varnosti in zavetja, pogosto pa se izkažejo tudi za njihovega najboljšega prijatelja. S svojo mehkobo, teksturo in pisanimi motivi otroka uspavajo, pomirijo in ga razveselijo. Ker se časi spreminjajo, postajajo vse bolj priljubljene lesene igrače. Z raznimi kockami in zibalnimi konjički (tudi slončki!) lahko igro še dodatno popestrite.

  Da pa otroka naučite nekaj reda (in sebi prihranite neprestano pospravljanje), je pametno investirati v vrečo ali koš za shranjevanje igrač. Ti naj bodo vsekakor zasnovani kar se da preprosto – otroku tako omogočite lažje pospravljanje in shranjevanje igrač, obenem pa za pričetek igre ne potrebuje vaše pomoči.

  Z zabavno plišasto igračo lahko otroku popestrite dolgočasno popoldne

  Z zabavno plišasto igračo lahko otroku popestrite dolgočasno popoldne

  USTVARJANJE USTVARJALNEGA KOTIČKA

  Da otrokom že zgodaj pomagate razviti ustvarjalno žilico in skupaj z njim odkrijete nove hobije in talente, del sobe namenite ustvarjanju. Začnete lahko popolnoma enostavno – s preprostimi pobarvankami ne razvijete le ustvarjalnosti, temveč tudi natančnost. Z malce starejšimi otroki se lahko posvetite zapletenejšim projektom, kot je učenje instrumenta – seveda pa začnite z najpreprostejšimi načini razvijanja ustvarjalnosti in tako malčku pustite, da sam razišče svoje želje in talente.

  Ustvarjalni kotiček je prav tako odlična ideja za preživljanje časa s prijatelji, kjer lahko otroci izmenjujejo svoje ideje in gradijo svoje komunikacijske sposobnosti. Ta del sobe je ravno iz teh razlogov nepogrešljiv!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje