Morda vam je skodelica LaliCup tujka, a vam vsekakor nebi smela biti – predvsem zadnja leta lahko v medijih pogosto zasledite številne članke na to tematiko, poleg tega je med pripadnicami nežnejšega spola vse bolj priljubljena.

Ste morda preveč skeptični, da bi namesto higienskih vložkov in tamponov preizkusili menstrualno skodelico? Vas skrbi?

Tu so razlogi, ki vas bodo gotovo prepričali, zakaj je dobro biti prijatelj z LaliCup skodelico!

Najprej se spoprijateljite s seboj…

Poznati morate anatomijo telesa, in kako vse skupaj poteka tam spodaj. Če že imate svoje otroke, to verjetno ne bo prevelik problem, saj so vam stvari v osnovi gotovo jasne. V nasprotnem primeru obstaja verjetnost, da vam stvari morda še niso povsem razumljive in bi se morali še nekoliko spoznati. To je vsekakor prvi korak – razumevanje svojega telesa.

Na začetku ni potrebno veliko vaje, ker..

….LaliCup skodelico enostavno zložimo in vstavimo v nožnico, brez neprijetnega občutka in bolečin. Ali ste vedeli, da skodelico vstavljamo manj globoko, kot tampone? Pravilno vstavljena skodelica se ob nošenju ne čuti. Kaj pa bojazen pred premikanjem skodelice? Tudi ta skrb je popolnoma odveč, saj se LaliCup nežno in varno “zasidra” na svoje pravo mesto. Medtem pa ve brezskrbno spite, kolesarite, tečete in celo plavate.

Najprej poskusite pod prho

Če se bojite, da boste celoten proces naredili narobe, je morda najbolje, da menstrualno skodelico prvih nekaj dni v vagino vstavljate pod prho. Tako ne bo bojazni, da bi lahko karkoli umazali in naredili packarijo, poleg tega pa se boste pomirili, saj bo takoj postalo jasno, da LaliCup skodelica ulovi popolnoma vso menstrualno tekočino.

3-5 dni

Povprečno je potrebnih 3-5 dni, da se na LaliCup skodelico popolnoma navadite in jo ob enem obvladate. Morda je prav zato najbolje, da z nošenjem začnete izključno v domačem okolju, ko pa se odpravite v službo ali po opravkih, pa skodelico zamenjajte s higienskim vložkom ali tamponom (samo toliko časa, dokler vam ne bo popolnoma udobno in prijetno).

In verjemite: to se bo zgodilo zelo kmalu!

Kje se lahko še bolj seznanim z LaliCup skodelico?

Še več informacij o tej čudoviti pripravici, ki je – mimogrede – narejena tudi za večletno uporabo, lahko dobite na sledeči povezavi (poleg tega jo lahko na povezavi tudi naročite): www.lalicup.si.