Zanimivo, kako hitro se lahko »navežemo« mišljenja drugih ljudi, le zato, ker smo pod vplivom njihovega mnenja, ker sami  ne znamo razmišljati s svojo glavo in s srcem. Razkrivamo vam, kako okrepiti svojo identiteto, brez da se pustite voditi ostalim okoli vas.

Izoblikujte svoje mnenje

Če vse vaše prijateljice govorijo, kako je določen modna oblekica zelo »in« in lepa, trendovska, vam se pa ne zdi nič posebnega, to tudi povejte na glas. Vse kar rečete odraža vas in prav je da poveste natanko to, kar si mislite, ne prikimavajte le zato, ker to počne večina. S tem, ko izoblikujete svoje mnenje, krepite tudi svojo avtoriteto, ker odražate natanko to, kar si mislite in stojite za tem prepričanjem.

Ne prepirajte se

To, da poveste, kar si resnično mislite niti približno ne pomeni, da se morate s posameznikom, ki ima mnenje nasprotnega, prepirati. Načeloma je dovolj, da si izrazita mnenje o določeni tematiki in se potem dalje pogovarjate o drugih temah, saj je velikokrat tenka meja med izražanjem nasprotnega stališča in prepirom. Če pa se nasprotnik začne z vami prepirati mu pa lahko enostavno poveste: »Strinjava se, da se ne strinjava, « in zaključite pogovor o tej temi.

Večina nima vedno prav

Kolikokrat se je zgodilo, da je večina prebivalcev izbralo predsednika države in se je velikokrat izkazalo, da je bila to zelo slaba odločitev, kljub večini. Da ne omenjamo zgodovine: fašistov, nacistov, rasistov, ki so tudi na določenih območjih sveta prevladovali, kljub temu da je bilo daleč stran od človeških pravic, pa vendar je prevladovala »večina«. Kako omejeno.

Refleksija, ki seže pod površje

Potrebno je, da ne podležete takoj mnenju različnih medijev, kritikov, strokovnjakov; ker kljub raznim nazivom se dostikrat izkaže, da niso zanesljivi viri. Zaupati je potrebno samemu sebi. Zanimivo je, da kakšnega modnega kritika vidimo v groznih in neokusnih oblačilih, a se za določeno revijo zdi dober kritik, pa čeprav še sami ne vedo kaj je moda. Ne nasedajte, mislite s svojo glavo!

Foto: Instagram