V zadnjih nekaj mesecih sem opazil ogromno jeze, sovraštva med ljudmi in nesprejemanja zaradi različnih mnenj in prepričanj. Vedno bolj oddaljeni smo in mislim, da se ne zavedamo, kako močno to vpliva na našo prihodnost.

Sovraštvo ne bo nikoli spremenilo sveta na bolje, samo ljubezen lahko to naredi.

Že s tem, ko namenimo nekaj minut pozornosti drug drugemu ali pa osebo objamemo, lahko naredimo veliko za bolj ljubeč svet in bolj ljubeznive odnose. Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu, ne pa da iščemo rešitev v prepiranju ali še huje, v nasilju.

  • Pokličite osebo s katero se niste slišali že nekaj časa in jih vprašajte kako so, ter ali jim lahko kako pomagate. Ponudite pomoč, četudi vas niso vprašali zanjo. Velikokrat ljudje potrebujejo pomoč a so preponosni, da bi vprašali koga.
  • Objamite člane svoje družine in jim povejte, da jih imate radi, tudi, če se ne strinjate z njihovim načinom življenja in njihovimi prepričanji.
  • Napišite prijazno pismo publikaciji ali reviji, katera se vam zdi, da objavlja preveč negativnih novic. Videli boste, da se novice v medijih spremenijo takrat, ko ljudje izrazijo željo za spremembo. Bodite vi prvi, ki napišete pismo, kjer zaprosite za več pozitivnih novic. Poskusite, izgubiti nemorete ničesar.
  • Namesto, da se prepirate z ljudmi o tem kateri politik je boljši, se raje umaknite in jim zaželite vse najboljše v življenju.
  • Nehajte gledati televizijo, poslušati radio ter brati časopise. Boste videli, da manj negativnih novice kot jih boste slišali in prebrali, manj boste vedeli za slabe stvari, ki se dogajajo v svetu in več pozitivne energije boste lahko širili.
  • Začnite meditirati. Zase vem, da od takrat, ko sem začel meditirati, nisem več tako zainteresiran za argumente in prepiranja. Če se kdo ne strinja z menoj, se raje umaknem in najdem dobro v dani situaciji.
  • Podprite društva in organizacije, ki spreminjajo svet na bolje. Postanite prostovoljec ali pa namenite 5% prihodkov v dobrodelne namene.

Vsi bi radi spremembo, a nihče se ne želi spremeniti.

Tako je vedno bilo, rečemo, a ni potrebno, da tako tudi ostane. Vsaki dan imamo kot posameznik priložnost, da naredimo nekaj dobrega in ljubečega za boljši svet in namesto da nergate in se pritožujete kako je svet slab, se raje potrudite, da boste VI tisti majhen del dobrote. Saj veste, začne se z vami.

Širite veselje.

Širite dobroto.

Bodite ljubezen.

George Bernard Shaw je rekel: Napredek je nemogoč brez spremembe, tisti, ki ne morejo spremeniti svojega uma, ne morejo spremeniti ničesar.

Zato torej, spremenite sebe in verjemite, da je boljši svet možen že v vašem času na tem planetu.