Numerologija je znanost, ki se je razvijala že pred več kot tisočletjem na Kitajskem, v Grčiji, Indiji in Egiptu, nato pa je grški filozof in matematik Pitagora postavil teorijo, po kateri naj bi bila ureditev sveta odsev harmonije vesolja, le-to pa zgrajeno po matematičnih vzorcih. Pitagora, ki ga mnogi poznajo po reku »Vse je število«, je preučeval odnose števil in jim podeljeval mistično vsebino. Kozmične energije, ki povezujejo pozitivno in negativno, so vedno usklajene.

Ta znanost temelji na razlagi simboličnih znamenj, ki jih pripisujemo številom. S stališča simbola ima vsako število posebne lastnosti in dobro razlaganje le-teh lahko pripomore k lažjemu poznavanju dogajanja v posamezniku in njegovi okolici, pa naj gre za ta trenutek ali za čas, ki prihaja. Pomaga nam, da bolje spoznamo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Omogoča nam ustvariti lepše življenje, z njo lahko pokukamo v preteklost, razumemo sedanjost in načrtujemo prihodnost.

Bistvo numerologije je, da skuša vse besede in datume, predvsem osnovne podatke posameznika (ime in priimek, ki smo ju dobili ob rojstvu, ter datum rojstva), pretvoriti v število. Vsaki črki pripada določena številka med 1 in 9. S prištevanjem posameznih števil seštevamo številke, dokler ne dobimo enomestne številke, razen v primeru 11 in 22, ki predstavljata mojstrski števili.

Ime in priimek, ki smo ju dobili ob rojstvu, razkrivata naš značaj. Črke iz katerih sta sestavljena pokrivajo določena karakterna področja, kot so: obvladovanje, sodelovanje, komunikacija, delovanje, gibanje, prilagajanje, razmišljanje, napredek na materialnem področju ter nesebična ljubezen do bližnjega. Hkrati razkrijeta tudi naše globoke želje, značajske lastnosti ter povesta kako delujemo na družbenem, poklicnem in materialnem področju.

Datum rojstva nam pove, kakšno je naše poslanstvo oziroma življenjska pot. Razkrije nam, katera karakterna področja so za nas zelo pomembna, da jih imamo z imenom in priimkom pokrita. Pokritost teh področij nam omogoča, da lažje opravljamo svoje poslanstvo. Če nimamo pokritih vseh, za nas, pomembnih karakternih področij, nas življenje uči, da ta področja pokrijemo na ta način, da delamo na osebnem in duhovnem razvoju. Ta način delovanja je težji. Lažji način je, da si dodamo v ime ali priimek črko iz pomembnega manjkajočega področja. K imenu in priimku si lahko dodamo tudi vzdevek. Spremenjeno kombinacijo imena in priimka ali imena, vzdevka in priimka je priporočljivo dati pregledat numerologu, ker ni dovolj samo dodajat črke, tudi končna vibracija mora biti ugodna za nas. Če ne preverimo, se lahko zgodi, da pride še do dodatnih težav.

Za dobro delovanje je pomembno, da imamo pokrita tudi naslednja štiri osebno pomembna področja:

  • čustveno področje;
  • intuitivno področje, ki nam daje navdih in ideje;
  • intelektualno področje, ki nam omogoča, da si naredimo načrt kako bomo svojo idejo tudi uresničili in
  • fizično področje, ki nam daje moč, da stvar, ki smo si jo zamislili in vemo kako jo uresničiti, tudi naredimo.

 

Pri spremembi imena je pomembno, da spremenjeno ime ali priimek ali vzdevek sprejmemo v sebi, ker na ta način vibracije tega števila pošiljamo v okolico in ta se nanje odzove. Ni nujno, da delamo spremembe na dokumentih.

Datum rojstva nam kaže tudi našo življenjsko pot z ravnimi deli, ovinki, križišči in ovirami, ki jih lažje ali težje premagamo. Pomembno je, da vemo v katero smer moramo iti in kaj lahko pričakujemo. Poznavanje življenjskih smernic nam omogoča, da se bolje znajdemo v tokovih življenja, da bolje ocenjujemo »ovinke«, da smo previdni v težkih obdobjih in gremo naprej, ko so vibracije pozitivne.

V vsakem letu, mesecu in dnevu se nahajamo v drugem številu, ki označuje možnost delovanja v teh periodah. To število nam pomaga razumeti, zakaj se nekaj dogaja prav v tem trenutku, pomaga nam poiskati vzroke za te dogodke in z njegovo pomočjo lahko načrtujemo prihodnja delovanja. V vsakem letu občutimo tudi poseben vpliv ene od črk našega imena in priimka, ki smo ju dobili ob rojstvu. Naše življenje je razdeljeno tudi na štiri življenjska obdobja. Prvo predstavlja našo pomlad, drugo osebni razvoj in ustvarjanje družine, tretje modrost odločitev in pisanost izkušenj, četrto pa modrosti življenja in posredovanje le teh mlajšim generacijam. Posebne vibracije oddajajo tudi obdobja od enega rojstnega dneva do drugega. Pri ujemanju dveh oseb se pa tudi razkrije, kaj se v določenem obdobju, med tema dvema osebama, dogaja. Ugodne vibracije obdobij je dobro izkoristit, ker smo lahko na določenem področju, v določenem času, zelo uspešni.

S pomočjo numerologije lahko ugotovimo, kako na nas vpliva določen naslov; kakšen vpliv ima številka registrske tablice na prevozno sredstvo, v katerem se vozimo; kako vpliva na nas določeno podjetje in kako se ujemamo z določeno osebo.

Če želimo, nam lahko numerologija razkrije še dosti več stvari. Potrebna je želja ter žilica po raziskovanju.

Numerologinja, Irena Tarhoa Šek

 

Kontakt: www.numerologija.net

 

ŽAREK, svetovanje, zdravstvo in druge storitve Irena Šek s.p.

Župančičeva ulica 17, 2000 Maribor

Spletna stran: www.numerologija.net, E-mail: info@numerologija.net, GSM: 041/282-864