Povprašali smo naše bralce o tem, ob katerih filmih so se zjokali. Takšni so bili najpogostejši odgovori.

 

Titanik

Skoraj vsi poznamo film Titanik (v originalu Titanic). Z enajstimi oskarji nagrajen film govori o potopitvi ladje, ki je veljala za nepotopljivo. Romantična drama, ki jo je režiral James Cameron, je doživela  zelo velik uspeh. V glavnih vlogah sta nastopila Kate Winslet in Leonardo DiCaprio, kot Rose DeWitt Bukater in Jack Dawson, pripadnika različnih družbenih razredov, ki se na ladji na njeni prvi vožnji leta 1912 usodno zaljubita. Jack na koncu filma umre, Rose pa preživi. Ločitev med njima je po vsej verjetnosti povzročila to, da smo potočili največ solz ravno takrat.

titanic3d

Jack in Rose

 

The Notebook

Zgodba se začne z Noahovim prihodom v bolniško sobo, moškim starim 80 let, ki je prišel obiskati Allie, katera ima Alzheimerjevo bolezen. Po njeni želji ji prične pripovedovati zgodbo, ki se je odvijala pred 49 leti, ko se je Allie vrnila v New Bern, z namenom, da bi poiskala Noaha. Dogodki se prepletajo in Noah takrat ugotovi, da čustva do Allie še zdaleč niso zamrla. Prav tako se svojih čustev zave Allie, a ker je zaročena z drugim skuša svoja čustva do Noaha zatreti. Tako ima dve možnosti, poročiti moškega, ki ga ne ljubi, a bo skrbel za njo, ali tvegati z Noahom, ki nima ničesar, a ga kljub temu močno ljubi.

The vow

Srečno zaljubljena zakonca Leo in Page doživita prometno nesrečo, zaradi katere Page izgubi spomine na njune skupne dni. Leo se skuša sprijazniti z nepričakovanim čustvenim udarcem, številni pozabljeni dogodki in ljudje pa Page zgolj še dodatno zmedejo. Težave povzročajo tudi njeni starši, ki niso zadovoljni nad hčerkinimi življenjskimi odločitvami in v nesreči vidijo možnost, da znova spremenijo njeno življenje. Leo se skuša boriti za pozabljeno ljubezen, vendar se čustev ne da izsiliti, temveč mora ljubezen vedno sama najti svojo pot in način.

 

Foto: Paramount pictures