Kdo se vsako jutro zbudi in sploh nima časa, da se pripravi za službo ali za določen opravek? Ne začenjajte dneva s stresom in občutkom, da ni nič pod nadzorom.

Temu se lahko izognete tako, da ustvarite enostavno jutranjo rutino, ki se osredotoča na 5  ključnih in zdravih navad. Nasveti so za vsakogar, ki si želi svojo energijo, produktivnost in srečo zagnati prav vsak dan.

1. Hidrajte se takoj, ko se zbudite.

Vaše telo postane neverjetno dehidrirano, medtem ko spite. Ko ste dehidrirani, se vaš metabolizem upočasni in možgani dobijo manj goriva za delovanje. Vsako jutro spijte do enega litra vode. Voda naj bo sobne temperature. Pustite kavo nekaj časa in raje najprej spite vodo.

 

2. Ustvarite 15-minutno rutino raztezanja.

Kako imeti več energije? Ko spimo, so naše mišice dalj časa neaktivne, krvni pretok zmanjšan, v mišičnem tkivu pa je tudi manj kisika. Odgovor? Raztezanje, ki pomaga povečati prožnost in hkrati zbudi mišice.

 

3. Jejte uravnotežen zajtrk.

Ne zaznamujte dneva že zjutraj. Izbirajte hrano, ki bo optimizirala vaše hormone za trajnostno energijo in kurjenje maščob.

Formula za odličen zajtrk: Beljakovine + zdrave maščobe + zelenjava. Primer: Jajca s špinačo in avokadom.

 

4. Napolnite svoj um s pozitivnimi mislimi.

Vsako jutro razmišljajte o pozitivnih stvareh, berite motivacijske knjige ali poslušajte vzpodbudne avdio knjige.

 

5. Stuširajte se s hladnim tušem.

Hladne prhe imajo tono koristi, ki jih vroče prhe nimajo. Zvišujejo namreč srčni utrip, kar poveča koncentracijo in zviša raven energije!

 

Upoštevajte zgornje nasvete nekaj tednov. Presenečeni boste, kako drugače se lahko počutite!

Ne spreglejte še Preprostih načinov, kako jutra spremeniti v svoj najljubši del dneva!

Sončno jutro