Tokrat odgovor na vprašanje ni namenjeno predstavnikom moškega spola, temveč ženskam. Uporabnice menstrualnih skodelic še predobro vemo, da nas lahko prava velikost skodelice reši pred rdečim madežem na naših najljubših hlačah. Iskanje najprimernejše velikosti pa ni vedno preprosto – v razmislek moramo vzeti več različnih faktorjev, ki bodo na koncu dneva odločali o udobnosti in praktičnosti uporabe menstrualne skodelice.

Pred vami se nahaja preprost in jedrnat vodnik o izbiri prave velikosti!

Moč menstrualne tekočine

Eden najpomembnejših faktorjev pri izbiri najprimernejše velikosti menstrualne skodelice predstavlja vaš tok. Za močne krvavitve je namreč najprimernejša velika skodelica, za ženske s šibkejšim menstrualnim tokom pa večje udobje predstavlja manjši model. Seveda se lahko tok z leti spreminja – takrat je pametno zamenjati velikost skodelice in si tako omogočiti čim bolj udobne t.i. menstrualne dni.

Anatomija

Prvo v vrsti je vsekakor devištvo. Za nedolžne je priporočljiva velikos S (small), tudi v primeru močnejšega menstrualnega toka. Zaradi močnejših vaginalnih mišic in deviške kožice je tako skodelico lažje vstaviti in izstaviti. Za ženske, katerim spolni odnosi niso tuji ter mamam najpogosteje ustrezajo večji modeli – med nosečnostjo se nožnica namreč spremeni, saj hormoni spremenijo konstrukcijo kosti ter vaginalnih mišic.

Tudi maternični vrat igra pomembno vlogo pri izbiri velikosti. V kolikor se ta nahaja relativno nizko, je bolje uporabiti manjšo skodelico. Ta je namreč krajša in se po vsej verjetnosti bolj prilega vaši nožnici. Več o anatomiji vašega telesa si preberite tukaj.

Najnovejša je elegantna črna menstrualna skodelica

Najnovejša je elegantna črna menstrualna skodelica

Na izbor vpliva tudi starost uporabnice. Za mlajše, katerih vaginalne mišice so močnejše je priporočljiva majhna menstrualna skodelica. To se z leti pogosto spremeni, saj mišice z leti izgubijo na svoji prožnosti in postanejo bolj ohlapne. Pogosto pa uporabnice najdejo zlato sredino z modelom M (medium).

Hobiji in prosti čas

Ste ljubiteljice športa? Predvsem takšnega, ki okrepi vaše osrednje mišice? Ker aktivnost pogosto deluje tudi na mišice medeničnega predela, športnice zaradi močnejših vaginalnih mišic posegajo po najmanjšem modelu menstrualne skodelice. Ta namreč ne ovira gibanja, a kljub temu toku ne pusti mimo ter zagotavlja veliko udobja.