Briljantni inovator in znanstvenik – veliki človek, ki ga pozna vsakdo. Seveda ga pozna tudi New York, kjer so Tesli pred tremi leti na Long Islandu postavili čisto nov spomenik.

Morda je čas, da se tudi vi spomnite znanstvenika in njegovih dosežkov… Ali pa ga (ojoj), če še ne poznate zanimivih dejstev o njem, končno pobližje spoznate!

  1. Znanstvenik in inženir

Ta vrhunski inženir je sestavil več kot 700 patentov, njegova dela pa so pripomogla pri nadaljnem razvoju brezžične povezave, laserjev, magnetnih sevanj, robotov in še marsičesa.

Nič čudnega ni torej, da so mnogi še danes fascinirani nad njim.

  1. Srb? Kako, prosim?

Kot zanimivost naj povemo, da se je Nikola Tesla rodil srbskim staršem – in to na ozemlju današnje Hrvaške. Že kot mladenič  se je preselil v ZDA in postal pravi pravcati ameriški državljan.

  1. Tesla = okoljevarstvenik

Eden največjih izumiteljev na svetu je bil okoljevarstvenik; že zgodaj ga je začelo skrbeti, da porabljamo preveč zemeljskih materialov, zato je predlagal uporabo obnovljivih virov.

Kljub dobrim namenom je bil, ko ga je pričakala smrt, povsem človekoljuben in predvsem reven. Nikoli ga niso zaminale materialne dobrine, med njegove dobre prijatelje pa sta sodila tudi slavna Mark Twain in francoska igralka Sarah Bernhardt.

  1. Spanje? Kje pa!

Tesla sam je govoril, da potrebuje le dve uri spanja na noč, bil je obseden s številko tri, poleg tega pa je vsak predmet skrbno spoliral – in pri tem uporabil 18 prtičkov!

  1. Izumi, izumi

Po smrti – leta 1943 – v drugi svetovni vojni, so njegove osebne stvari in ostale predmete zaplenili. Mnogo jih je končalo v Teslovem muzeju v Beogradu, ki se je odprl leta 1950. Zanimivo je, da Teslove papirje z izumi še vedno hrani ameriška vlada – pri tem se seveda poraja vprašanje: zakaj?

Kakšni so bili ostali fantastični Teslovi izumi? Jih Amerika prikrito že uporablja? Na vprašanja verjetno nikoli ne bomo dobili odgovora, a vseeno obstaja približek k Teslovi skrivnosti…

Teslova purpurna plošča

Gre za najslavnejše sredstvo alternativne medicine, ki deluje na principu energije. Teslova purpurna ploščica deluje kot sprejemnik kozmične energije iz okolja in je ni potrebno »polniti«. Energijo oddaja samodejno ter okoli sebe ustvarja pozitivno zdravilno polje, preprečuje razvoj bolezni, sprošča napetost in izboljšuje splošno razpoloženje, dviga raven osebne energije, uravnava dotok energije v obolele organe, »ohlaja« in lajša glavobole, pomaga pri zvinih, zmečkaninah mehkega tkiva, pri vnetjih normalizira vibracije obolelega mesta, pod cvetličnim lončkom zboljšuje rast rastline, odpravlja utrujenost, depresijo.

>> Če si želite ploščico preizkusiti in občutiti njene pozitivne lastnosti, pokukajte na tole spletno stran: www.teslovapurpurnaplosca.si.