1. Svojo energijo uporabljaj samo za stvari, ki so pod tvojo kontrolo

Spusti stvari, ki jih ne moreš nadzorovati – kot vreme, avtobus zamudo, vedenje drugih, prometa in dolge čakalne vrste, če v restavraciji zmanjka tvoje najljubše solate….

Ko pride do teh stvari, jih nežno spustite, naj stečejo z vas, kot voda z race…. Ne dovolite, da zmotijo občutek vašega notranjega miru in zadovoljstva, ki prebiva globoko v vašem srcu. In zgodilo se bo nekaj magičnega. Naenkrat boste imeli veliko proste energije, ki jo boste lahko uporabili za stvari, ki jih lahko nadzirate…..

Za stvari, kot so vaše želje, vaš odnos, vaše obnašanje, vaše vrednote in kako živite svoje življenje – dnevni način življenja, vadbe, hrano, kariero, strasti, samoizobraževanje, prijatelje, zabavo in prosti čas. Vaša prava moč leži tukaj, da uporabite energijo za prave stvari. Delajte to in glejte kako se vam življenje spreminja.

  1. Bodi optimist

Naučili so nas in v nas je zapisano, žal, da se osredotočamo na težave, strah nas je zase in naše bližnje in za vse stvari, ki lahko gredo narobe.

Svet pa je odsev naših prevladujočih misli in s tem preveč pesimističnimi mislimi so težave in nesreča točno tisto, kar nas na koncu tudi doleti. Ne vidimo lepote, blagoslova, prijaznosti, ljubezni, obilja in priložnosti okoli nas, vse to nas namreč obkroža, le vidimo ne! Ujeli smo se v negativnost, negativen pogled na vse okoli nas. Sprejmite optimističen pogled na svet. Zbudite se in si zamislite ter imejte neverjeten dan. Bodite navdušeni nad neskončnimi možnostmi, ki vam jih ponuja življenje. Opazite vso ljubezen in darila, ki čakajo na vas.

Ste že kdaj veliko razmišljali o nečem …zeleni avto, lepa obleka, zaročni prstan… nato pa to naenkrat opazite povsod? Isto je z življenjem. Preživite nekaj časa s poudarkom na pozitivno, in videli boste pozitivne rezultate in srečo povsod.

  1. Oprostite, oprostite, oprostite….let go

Buda je nekoč dejal: »Biti jezen na nekoga je kot prijemanje vročega premoga z namenom, da bi ga vrgli v nekoga drugega; ampak vi ste tisti v katerega bo premog priletel. “

Naučite se odpuščati drugim, ko zaznate da vam je bila storjena krivica. Imejte sočutje, ker ne poznate njihovega položaja – oni bijejo svojo bitko in delajo po svojih najboljših močeh. Glej “mimo” njihovih napak, glej svetlobo v njih – to je ista svetloba, ki živi tudi v tebi. Ta korak ni lahek, je pa zelo pomemben, ker nas osvobodi. In ne pozabite te prakse uporabiti tudi pri sebi, tako kot vsi, si tudi ti zaslužiš sočutje, odpuščanje in ljubezen.

  1. Tvoj višji namen

David Campbell je nekoč dejal: “Disciplina te spomni, kaj želiš.”

Preživi nekaj časa sam s sabo in goboko razmišljaj in določi svoje vrednote, svoje sanje življenjsko vizijo, in kaj je tvoj višji namen – in to naj te vodi v vsakdanjem življenju. Tako smo ujeti in v strahu in tako “zasedeni” z življenjem, da smo pozabili, kaj imamo radi, ob čem nam zažarijo oči in zakaj smo tukaj. Mogoče je vaš višji namen v tem življenju, da se naučite ljubiti sebe, da bi pomagali drugim, se smejali, ljubili, pisali, potovali…. Hranite opomnike svojega namena v bližini, ker to omogoča sprejemanje pravih odločitev.

  1. Bodite sam svoj vodnik

Ni pomembno, kaj mislijo drugi.

Če nas skrbi kaj o nas mislijo drugi, ali so jim všeč naše odločitve ali ne je tako, kot bi dali v roke daljinski upravljalec vašega srca drugim in bi oni opravljali z vami. In oni potem odločajo o tem koliko si srečen in vreden… Bolj ko dovolite svoji intuiciji, notranjemu glasu, vašim vrednotam in željam, da vas vodijo, hitreje boste začeli živeti vaš resnični jaz. Pomaga, da se spomnimo, da brez sposobnosti branja misli drugim, sploh ne morete vedeti, kaj drugi zares razmišljajo. Torej, če vas vaš ego začne navdajati z dvomi, ne pozabite, da je vse, kar je povedal samo izmišljena zgodba. Vedite, da ste popolni in lepi točno taki, kot ste. Ne pozabite tega.

Delite nasvete s svojimi prijatelji, da bodo vedeli tudi oni, da so popol

ni in lepi točno taki, kot so!