Hitre zanimivosti
    ocena bralcev
    0 od 0

    Evropejci iz devetih držav so imeli priložnost za en dan postati »modna policija« ter opozoriti na sloge, trende in navade, ki smo jih vsaj enkrat v življenju že preizkusili, čeprav si tega ne želimo priznati! Več kot 27.000 obiskovalcev GLAMI, vodilne platforme za odkrivanje mode v Sloveniji, Grčiji, Romuniji, Madžarski, Bolgariji, Španiji, na Hrvaškem, Češkem in Slovaškem je imelo priložnost izraziti svoje pomisleke na vprašanje Za katere navade in trende si želite, da bi izginili iz ženske garderobe? Pri GLAMI verjamemo, da je moda za vsakogar, ne glede na slog, starost ali videz. Počutite se samozavestno v svoji koži, starosti in tipu postave ter se izrazite z modo! Zanimalo pa nas je, kateri so najmanj priljubljeni trendi pri obeh spolih! Kakšni so bili torej njihovi odgovori?

    Najbolj nepriljubljeni trendi moške mode

    Kaj pa, če ga nosi na milijone ljudi? Kaj pa, če se moškim zdi priročno, enostavno za nošenje in celo trendovsko? Nogavice s sandali kraljujejo na seznamu najbolj nezaželenih modnih navad vseh časov! Tako moški kot ženske si želijo, da jim tega trenda na moških nogah nikoli več ne bi bilo treba videti! Visoke nogavice z mokasini so morda del pravega ‘očkovega videza’, vendar se zdijo zastarele in sila nepriljubljene, saj so bile izbrane kot drugi najmanj moden trend. Morda so videti kul na igrišču za golf, a tukaj se njihova zgodba tudi konča!

    Hip hop ima že nekaj let velik vpliv v modni industriji. Mnogi moški se odločijo, da bodo svoje obleke dopolnili z zlatim nakitom, kot so verige ali prstani, torej z dodatki, ki izhajajo iz te kulture. Morda gre za vroč trend, vendar se zdi, da mu ženske niso naklonjene.

    Nujna ali samo modna izbira? Ne glede na to, kako velik napredek je industrija kopalk dosegla pri oblikovanju udobnih moških kopalk, se zdi, da je spodnje perilo, ki se nosi pod moškimi kopalkami, eden tistih trendov, ki jih potrošniki radi nosijo, a jih hkrati tudi ne marajo videti! Tako moški kot ženske so ga uvrstili med top 5 najbolj nezaželenih.

    Od domačega vrta do modne piste prestižne znamke Balenciaga – ‘kroksi’ bodo vedno vroča tema razprav. Jih je treba nositi kot obutev za vsak dan? Ali naj ostanejo samo za hišna opravila, kot je vrtnarjenje? Če bi vprašali uporabnike GLAMI-ja, potem je odgovor povsem jasen – krokse obdržite za svoj vrt!

    Zgornji (ali bolje rečeno spodnji) seznam top 5 se konča s trendom iz 90-ih, za katerega se zdi, da ni tako priljubljen, čeprav ga opazimo pri številnih najstnikih! Pasne torbice so morda enostavna rešitev za moške, saj lahko v njih spravijo telefon, denarnico in ključe, vendar so še vedno med najbolj nepriljubljenimi izbirami moških za moške.

    Rezultati so del projekta Fashion (Re)search, serije tržnih raziskav, ki temeljijo na rednem zbiranju podatkov s ciljem posredovati ažurne ter relevantne informacije medijem in trgovcem o trendih na spletnem modnem trgu.

    ocena bralcev
    0 od 0

    Preden greš... ↓

    Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

    Poznaš svoj osebnostni tip?

    Kaj pa od partnerja ali otrok?
    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje