Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  3.3.2022 bodo fotografije, ki jih je Jaka Ivančič posnel s pametnim telefonom Huawei P50 Pro na ogled v ljubljanski Narodni galeriji. Za vse ljubitelje narave in mobilne fotografije bodo dela, ki so vključena v razstavo, prava paša za oči.

  Fotograf Jaka Ivančič, je večini najbolj znan kot krajinski fotograf. Njegove fotografije se pojavljajo v številnih katalogih, plakatih in drugih promocijskih publikacijah Slovenske turistične organizacije in posameznih občin. Uvrščen je med 10 slovenskih TOP 10 Instagram fotografov 2016, 2017, 2018 (na 1. mestu), 2019 in 2020. S samostojno razstavo “Z ljubeznijo nasoljeni” na temo kulinaričnih užitkov Istre in Krasa je bil javnosti predstavljen na svetovni razstavi Expo v Milanu 2015 v Slovenskem paviljonu. Njegova razstava »Doživi Istro«, ki je bila premierno uprizorjena maja v Pokrajinskem muzeju Koper, je bila julija in avgusta na ogled tudi v središču ruske prestolnice v Muzeju Moskve. Razširjena različica razstave Izkušena Slovenija je bila razstavljena v Haaški knjižnici na Nizozemskem. Avgusta 2018 je bil uvrščen na seznam najboljših pokrajinskih fotografov leta na National Geographicu. Veliko njegovih fotografij je objavil National Geographic. Dve leti zapored (2018 in 2019) je bil uvrščen na Oneeyland WORLDS TOP 10 krajinskih fotografov. Leta 2019 je bil imenovan med zmagovalca prestižne IPA (International photo Awards). V začetku leta 2019 je bil imenovan za prvega ambasadorja novoustanovljenega Krajinskega parka Debeli rtič.

  Opisal je svojo izkušnjo lovljenja motiva zasnežene Komne, ki je na fotografijah, s katerimi se predstavlja na razstavi, in nam tako ujete prizore orisal še skozi svoje oči.

  Zasnežena Komna

  V drugi polovici februarja nas je vreme predvsem v visokogorju nagradilo s snegom. Odpravil sem se v Triglavski narodni park, natančneje na planino Komna, ki velja za eno najbolj hladnih območij v Sloveniji, kjer so med drugim namerili rekord najnižje namerjene temeperature v Sloveniji, -49 stopnj Celzija. Pred nočjo, ko je napoved kazala obilne snežne padavine, sem se odpravil do Doma na Komni, kjer sem prenočil. Le nekaj minut stran se ponujajo veličastni pogledi na okoliške gore. Preko noči je zapadlo skoraj pol metra snega, kar je dodatno pričaralo pravo zimsko pravlico. Seveda sem s seboj prinesel Huawei P50 Pro, ki sem ga preizkusilna jutranjih ter dopoldanskih svetlobnih pojih in ponovno se je odlično odrezal.

  Kako uspešno je zimsko pravljico skozi lečo Huawei P50 Pro pametnega telefona lovil Jaka Ivančič, se lahko prepričate 3. marca v Narodni galeriji v Ljubljani. Sneg in jutranje sonce sta vsekakor kombinacija, ki predstavlja izziv za fotografa, a Jaka Ivančič je to opravil vrhunsko. Vljudno vabljeni!

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje