Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC), ki je potekal pretekli teden v Barceloni, je Huawei predstavil usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro, ki ga poganja napredni čip Balong 5000 in omogoča izjemno hiter prenos podatkov.

  Usmerjevalnik, ki se je javnosti prvič predstavil pred mesecem dni na ekskluzivnem dogodku Kitajskem, je bil zasnovan z namenom doseganja izjemne povezljivosti med uporabniki in njihovimi napravami. Njegovo osrednjo enoto predstavlja napredni 5G modem Balong 5000, ki pomeni prelomnico na področju povezljivosti 5G in s tem dostopnosti za različne uporabniške naprave. Gre za prvi tovrsten modem na svetu, ki s svojo zmogljivostjo uspešno dosega najvišje hitrosti prenosa v omrežju 5G. Na frekvenčnem spektru Sub-6 Ghz je namreč zmožen doseči tudi hitrost prenosa 4,6 Gbps, v omrežju 4G pa vse do 1,6 Gbps. Pri tem pa je usmerjevalnik tudi zmožen samodejno preklopiti na omrežje 4G, če je signal v omrežju 5G prešibek.

  »Huaweijeva predanost raziskavam in razvoju žene naš razvoj tehnologije in povezljivosti že od samega začetka. In prav zaradi tega smo danes na točki, na kateri lahko ustvarjamo velik napredek in orjemo ledino pri vzpostavljanju omrežja 5G, ko je ta še v zgodnjih fazah razvoja,« je dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huwei Consumer BG. »Omrežje 5G smo začeli preučevati in vanj vlagati že leta 2009 in prav zaradi tega z navdušenjem pozdravljamo to prihajajoče novo obdobje. Predani smo namreč k razvoju pametnih ekosistemov v vseh sektorjih.«

  Za zagotavljanje vedno večjih potreb uporabnikov glede internetne dostopnosti in konstantne povezanosti, je Huawei 5G CPE Pro v komercialnih omrežjih zmožen dosegati hitrosti prenosa do 3,2 Gbps, s čimer zagotavlja gladko procesiranje doživetih multimedijskih interakcij in naprednih vizualnih rešitev v najvišjih ločljivostih. Poleg tega usmerjevalnik uporablja posebna namenska kanala za predvajanje video in pospeševanje iger, kar v praksi pomeni, da je kakovost slike vedno na najvišji ravni. Tudi pri predvajanju vsebin v ločljivosti 8K in pri igrah v navidezni resničnosti.

  Huawei 5G CPE Pro postavlja nova merila na področju mobilne povezljivosti in med drugim podpira naslednjo generacijo brezžičnega standarda Wi-Fi, Wi-Fi 6, poznanega tudi pod oznako 802.11ax, kar pomeni, da je zasnovan za zagotavljanje brezkompromisne hitrosti prenosa v vseh okoljih. Huaweijev novi usmerjevalnik tako v lokalnih brezžičnih omrežjih omogoča hitrosti prenosa do 4,8 Gbps, kar je 15-krat več kot 300 Mbps pri standardu Wi-Fi 4.

  Balong 5000 sicer podpira povezljivost prek omrežij 2G, 3G, 4G in 5G, kar usmerjevalniku omogoča visoko stopnjo integracije v različnih okoljih. V vsaki situaciji poskrbi, da pri povezovanju ne prihaja do zamika, hkrati pa ga odlikuje tudi zelo učinkovita poraba energije. Prav te lastnosti pa na koncu zagotovijo prijazno uporabniško izkušnjo in nemoten potek dela pri različnih opravilih. Huawei 5G CPE Pro odlikuje edinstvena postavitev dveh anten, ki izniči standardno 10-milimetrsko polje morebitnih motenj v signalu med antenama. Posledično je celotna naprava kompaktnejša za 20 odstotkov, hkrati pa pokritost signala Wi-Fi večja za 30 odstotkov tako v horizontali kot vertikali.

  Inovacije pa se tu ne končajo. Huawei na prvo mesto postavlja zanesljivost in povezljivost, zato so zasnovali rešitev Huawei HiLink, ki usmerjevalniku omogoča povezovanje s katerimkoli omrežjem z le enim samim klikom. Huawei HiLink je povezovalna platforma za pametne domove, ki skrbi za povezovanje in komunikacijo med različnimi pametnimi napravami. Ker je kompatibilna z mrežnim varnostnim standardom WPS, za vzpostavljanje povezave z omrežjem Wi-Fi vnos gesla ni potreben, to pa naredi rešitev še bolj prijazno uporabniku. Huawei HiLink tako uporabnikom v navezi z usmerjevalnikom in kompatibilnimi dostopnimi točkami omogoča zelo enostavno vzpostavitev obsežnega brezžičnega omrežja. Usmerjevalnik sicer podpira povezovanje prek frekvence 2,4 GHz in prek frekvence 5 GHz. Pri tem je zmožen pametno identificirati naprave, ki so v bližini in jim omogočiti hitro povezljivost prek frekvence 5 GHz, hkrati pa izkoristiti tudi večji domet frekvence 2,4 GHz in zagotoviti hiter prenos podatkov bolj oddaljenim napravam.

  Pri konstantnem investiranju v raziskave in razvoj omrežja 5G, Huawei na globalni ravni sodeluje s številnimi partnerskimi podjetji, mednarodnimi trgovinskimi združenji in drugimi organizacijami. Med njimi je več kot 20 univerz s celega sveta in organizacije, kot so METIS, ITU, China IMT-2020 in 3GPP. S 13 raziskovalnimi centri namenjenimi raziskavam na področju tehnologije 5G, se Huawei skupaj s partnerji aktivno zavzema za enojni standard omrežja 5G in s tem stremi k viziji skupinske inovativnosti in vzpostavitvi dovršene in zrele industrije 5G.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje