Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Leta 1949 je bila ustanovljena Zvezna republika Nemčija, hkrati pa je začelo delovati tudi družinsko podjetje ara Shoes, ki je spremenilo zgodovino obutve. Paul Röseler je v povojnih letih zaradi velikega pomanjkanja obutve začel izdelovati čevlje kar v kleti v Solingenu-Ohligsu. Hilde Röseler, njegova žena, je s svojo številko 37 1/2 služila kot model za prve ženske čevlje, ki so jih izdelovali v štirih različnih širinah, da bi se popolnoma prilegali prav vsakemu stopalu. Ime ara je Hilde našla med reševanjem križanke, prvi model pa se je imenoval “Kläpperchen”.

  2

  Podjetje je hitro raslo; že v prvem letu so zaposlovali 85 ljudi, ki so dnevno izdelali 200 parov čevljev. Leta 1967 so z novo tovarno v Lünenu dnevno proizvedli že 8600 parov čevljev. V prvih 20 letih obstoja so izdelali 15 milijonov parov čevljev. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja se je podjetje podalo še na tuje trge. Leta 1999, ob 50. obletnici, so prodali 8,2 milijona parov čevljev in zaposlovali 3800 ljudi. Po smrti ustanovitelja Paula Röselerja je vodenje prevzel njegov sin Robert, ki je podjetje uspešno vodil skoraj tri desetletja. Danes podjetje vodijo Jens-Christian Meier, Sascha Müller in Kresimir Zovak. Podjetje ara Shoes je ena vodilnih evropskih blagovnih znamk obutve, ki zaposluje 2700 ljudi in razvija, proizvaja ter distribuira čevlje po vsem svetu.

  Znani so po svojih inovativnih tehnologijah, ki zagotavljajo udobje njiihove obutve. Med njimi izstopa koncept “ara HighSoft”, ki prenaša udobje superg na druge vrste obutve, kot so glenžjarji in balerinke. Prav tako je pomembna tehnologija neposrednega vbrizgavanja, kjer se poliuretanski podplat vbrizga neposredno na zgornji del čevlja, kar zagotavlja trdnost, vzdržljivost in lahkotnost čevljev. Kresimir Zovak poudarja, da ta postopek prav tako ne zahteva uporabe lepil, kar naredi čevelj še bolj trajnosten in okolju prijazen.

  Ob 75-letnici podjetja ara Shoes se kupcem obeta poseben dizajn čevlja Alaska s pripadajočimi naušniki za hladne zimske dni.

  Podjetje ara Shoes je danes globalni igralec na trgu obutve, prisotno v Evropi, ZDA in Kanadi. Generalni direktor Kresimir Zovak poudarja, da so v 75-letni zgodovini doživeli marsikaj, a vedno so znali obdržati čustveno povezanost s končnim potrošnikom in se prilagoditi trendom, ne da bi izgubili svojo identiteto. Začetki v skromni kleti in sedanja globalna prisotnost kažejo na neverjetno pot, ki jo je podjetje ara Shoes prehodilo.

  Obutev ara Shoes najdete na prodajnih mestih ara Shop v Ljubljani in Mariboru ter v prodajalnah Maximarket, Mass, Pami in prodajalnah Kopitarna.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje