Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Podjetje Šmit Electronic je s svojo blagovno znamko White Shark na največjem regionalnem sejmu videoiger, gaminga in pripadajoče opreme Reboot Infogamer powered by A1 potrdilo svoj vodilni položaj v industriji videoiger. Poleg tega je izrazilo močno podporo tako industriji videoiger in gaming opreme kot tudi skrbi za okolje, zaščiti narave in družbeno odgovornim projektom.

  Sejem Infogamer na Zagrebškem velesejmu, ki je potekal od 9. do 12. novembra 2023 se je vrnil po štirih letih premora v še nikoli tako obsežni in bogati izvedbi, z več kot 90 razstavljalci, med katerimi White Shark kot eden največjih prinaša tudi 16 svojih vplivnežev. Prvi dan sejma so na novinarski konferenci predstavili nove poslovne pristope, novo paleto gaming izdelkov ter projekte finančne podpore za zaščito morskih psov in okolja, štipendiranje dijakov in študentov v razvoju iger ter podporo izobraževanju o varnosti/tveganjih na internetu in družbenih omrežjih ter odgovornem vplivanju.

  White Shark je že vrsto let predstavlja vodilni v regiji v distribuciji računalniške in gaming opreme. Z odgovorno izbranim portfeljem izdelkov, dobro distribucijo po skoraj celotni Evropi ter odličnim digitalnim marketingom, ki vključuje več kot 50 vplivnežev, je lani postal pobudnik in sponzor številnih družbeno odgovornih projektov. To je potrdil tudi z organizacijo več panelnih razprav v okviru letošnjega Infogamera na teme širšega družbenega pomena.

  Ena od tem panela je bila “Skrbimo drug za drugega”, kar je hkrati tudi en projektov, na katerem dela White Shark v okviru svoje pobude “Skrbimo drug za drugega”. Na Infogameru so predstavili donacijo v višini 100.000 dolarjev (USD) za zaščito morskih psov in njihovega okolja. Glede na to, da se znamka imenuje White Shark, je zaščita morskih psov povsem logična, še posebej ob dejstvu, da je že 70% od 66 vrst, ki živijo v Sredozemlju, ogroženih, in da človek letno ubije približno 100 milijonov morskih psov.

  V tej akciji sodelujejo tudi ambasadorji White Sharka – med njimi tudi maratonka Dina Levačić, profesor, novinar, okoljevarstvenik in vplivnež Domagoj Jakopović Ribafish, Vanja Peleš – svetovni prvak v snorklanju in drugi. Beli morski pes je tukaj postal uradni donator največje svetovne organizacije za varstvo okolja »International Union for Conservation of Nature« s poudarkom na zaščiti morskih psov.

  Za skupnost pomemben projekt, ki ga je White Shark izpostavil na drugi okrogli mizi, se je začel je sodelovanje z Visoko šolo Algebra iz Zagreba, kjer v okviru akcije »Od igre do posla«, podeliti polno štipendijo (4.700 € na leto za vsa 4 leta študija) mlademu razvijalcu iz Petrinje – Luki Djaku. Pred kratkim je bila tudi podpisana pogodba o štipendiranju mladega gamerskega entuziasta Josipa Halambeka za 4-letno gimnazijsko izobraževanje v Novski, kjer bo postal strokovnjak za razvoj računalniških iger.

  White Shark je sponzoriral tudi ekipo gimnazije Kutin ob odhodu na svetovno tekmovanje v robotiki, ki je bilo pred mesecem dni v Köbenhavnu.

  Šmit Electronic in White Shark je ustanovil in lastnik Stjepan Šmit, ki s svojimi vizijami in z velikim zanimanjem za IKT in igričarstvo v 30 letih poslovanja, od leta 1994 do danes, od malih nog programsko podjetje iz Kutine je ustvarilo vodilno igralniško znamko na domačem in širšem regionalnem trgu.

  Tako igralništvo danes predstavlja več kot 50 odstotkov njihove prodaje in logično je, kako je z leti raslo. Zato so ustvarili novo blagovno znamko in tako se je leta 2016 rodil White Shark in v nekaj mesecih lansiral še eno igralno znamko BARRACUDA.

  Šmit je poudaril, da na letošnjem sejmu Infogamer White Shark nastopa že četrtič, poleg tega pa predstavitev aktualne ponudbe in prihajajočih novosti so organizirali in sodelovali na treh panelih – Fr

  nevarnosti interneta in družbenih omrežij, možnosti izobraževanja pri razvoju računalniških iger itd varstvo okolja in ohranjanje našega okolja. Za naslednje leto so napovedali še eno akcijo pod delovni naslov “Igraj odgovorno”.

  »Cilj vsega je, da se dodatno predstavimo širši družbeni skupnosti, za kar je Infogamer največjih sejmov v regiji, pa tudi na svetu, odlična platforma. Posel White Sharka je stabilen, in čeprav se je močna rast igričarstva v pandemiji lani in letos upočasnila, naši izdelki so na policah vseh večjih trgovcev na Hrvaškem in v ponudbi večine spletnih trgovin. Izvažamo tudi v 35 držav, kar predstavlja več kot 70 odstotkov obsega in še naprej raste,« je razkril Šmit.

  White Shark izvaža izdelke in opremo v vse države regije ter v Veliko Britanijo, baltske države, Češko, Slovaško, Madžarsko, Romunijo, Bolgarijo, Grčijo, Albanijo, Tunizijo, Maroko, Italijo, Francijo …

  Za prihodnje leto 2024 je Šmit napovedal, da bodo nadaljevali z razstavljanjem na sejmih, a začeli pri nastopih in na novih, kot je ChanelHub februarja v Abu Dhabiju z namenom širitve v države Severne Afrike in na Bližnji vzhod.

  White Shark s kampanjo »Skrbimo drug za drugega« ne skrbi samo za zaščito morja in morskih psov, pa tudi o varstvu okolja nasploh, podpori in organizaciji čistilnih akcij morja in obale.

  »Zavezujemo se, da bomo odstranili plastiko iz vse embalaže in uvedli vse več izdelkov iz reciklirane plastike. Konec leta prve torbe in nahrbtniki za prenosnike, ki so narejeni iz recikliranih plastenk,« je dejal Šmit.

  Več o paleti izdelkov White Shark najdete na povezavi: www.whiteshark.gg

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje