Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Valentinovo – Dan ljubezni v znamenju najlepših opernih arij
  Operni zvezdnik Ramón Vargas bo nastopil s slovensko sopranistko Elviro Hasanagić
  Naročite se na brezplačne e-novičke! Spodaj vpiši e-mail.
  [wysija_form id=”8″]

  Najbolj romantični večer v letu bo zaznamoval eden vodilnih svetovnih tenoristov Ramón Vargas! Mehiški operni zvezdnik si je od svojega opernega debija ustvaril renome enega najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja. Med svetovno priznane operne pevce ga je izstrelil mednarodni debi leta 1992 na odru Metropolitanske opere v New Yorku, ko je Ramón Vargas v vlogi Edgarda iz opere Lucia di Lammermoor nadomestil slovitega Luciana Pavarottija. Posebno poznan po svojem ekspresivnem petju je dosegel svetovni uspeh na odrih najprestižnejših svetovnih opernih ustanov in odpel več kot 50 vlog v priznanih opernih hišah kot so: milanska Scala, londonska operna hiša, dunajska Državna opera, Arena Verona, Opera Bastille, idr. Vargas je svojo pevsko pot začel v rojstni Mehiki, pozneje pa se je izpopolnjeval v Evropi. Nastopil je v številnih pomembnih tenorskih vlogah, najbolj priljubljen pa je kot interpret repertoarja belkanta in francoskih oper, pogosto nastopa tudi v Verdijevih in Puccinijevih tenorskih vlogah. Prejel je nagrado Lauri-Volpi za najboljšega opernega pevca, nagrado Gina Tanija za umetniške dosežke, Britanska opera ga je razglasila za umetnika leta, Avstrijska revija Festspiele pa ga že od leta 1999 vsako leto umesti med vodilne svetovne tenoriste. Leta 2001 mu je Nemška fono akademija podelila nagrado ECHO Klasik – pevec leta. Ob Vargasu bo na odru secesijske Unionske dvorane nastopila še mednarodno uveljavljena sopranistka Elvira Hasanagić.

  Elvira Hasanagić je mlada operna pevka bosanskih korenin, ki živi na relaciji München – Ljubljana. Že od samega začetka njene profesionalne pevske poti jo kritiki, kot tudi publika in strokovna javnost, označujejo za enega obetavnejših glasov na operni sceni. V eni od najpomembnejših strokovnih nemških revij Das Opernglas so jo za vlogo Lucie v Donizettijevi operi Lucia di Lammermoor razglasili za novo pevko belcanta. Sodelovala je z orkestri svetovnega slovesa kot so Orkester Bavarskega radia in Berlinska državna kapela, s Slovensko filharmonijo in Orkestrom Državnega gledališča am Gärtnerplatz iz Münchna. Za umetniške dosežke v letu 2017, ji je mesto Dresden in Nemško društvo za podporo opernih pevcev podelilo naslov Mlada umetnica leta 2017. Elvira Hasanagić je dobitnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih (leta 2016 je prejela 1. nagrado in posebno nagrado žirije na mednarodnem tekmovanju »Zinka Milanov«) ter štipendistka Ministrstva za kulturo RS, DAAD, Nemškega združenja gledališč, Fundacije Ana in društva Richard Wagner Ljubljana.

  Solista se bosta predstavila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko argentinskega maestra Facunda Agudina. Zimski festival bo na sporedu med 10. in 14. februarjem v Unionski dvorani v Ljubljani. Poleg zaključnega koncerta tenorista Ramóna Vargasa s sopranistko Elviro Hasanagić, bodo nastopili še vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in New Swing Quartet.

  Preživite najbolj romantični večer v letu ob najlepših opernih arijah opernega zvezdnika Ramóna Vargasa!

  Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani: http://www.ljubljanafestival.si/event/ramon-vargas-tenor-2/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje