Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pravijo, da fotografija pove več kot tisoč besed. Vsaka je knjiga zase in nosi svojo zgodbo. Takšno je tudi vodilo fotografske razstave »Trenutek«, ki danes odpira svoja vrata v Celju in v kateri si lahko ogledate dela priznanih slovenskih in hrvaških fotografov. Ta vas ne bo navdušila le z estetiko, ampak tudi s svojim posebnim značajem – vse nagrajene fotografije so bile »ujete« s pametnimi telefoni Huawei, ki slovijo po svojih neprekosljivih fotografskih zmogljivostih.

  Razstava je velik poklon mobilni fotografiji, saj dokazuje, kakšne fotografske mojstrovine je mogoče ustvariti s telefoni Huawei. Pametni telefoni so postali osrednja naprava, s katero fotografiramo pomembne življenjske trenutke in nam na vsakem koraku omogočajo odkrivanje lepote v stvareh okoli sebe in svobodno izražanje svoje ustvarjalnosti. Prav Huaweievi telefoni pa se redno uvrščajo med fotografsko najbolj zmogljive naprave svoje vrste. Vrh fotografskih zmožnosti predstavljajo premijski modeli družine P40 na čelu z modelom P40 Pro+, ki z naprednim sklopom kamer velja za najboljši telefon na področju mobilne fotografije.

  Fotografski doseg telefonov Huawei najbolje predstavlja prav razstava zvenečih fotografskih imen, kjer svoje čudovite fotografije med drugim razstavljajo Aleš Bravničar, Jaka Ivančič in Tibor Golob. Vsaka fotografija ima svojo rdečo nit, vse pa navdušujejo z izjemno estetiko.

  Fotografska razstava je začela svojo turnejo danes v Citycentru v Celju, nato nadaljuje gostovanje na Reki, v Zagrebu in v Splitu na Hrvaškem, pot pa zaključuje v začetku septembra v ljubljanskem Cityparku.

  Kraji in datumi razstave:

  • Celje: 15. 7. – 21. 7
  • Reka: 22. 7. – 28. 7.
  • Zagreb: 29. 7. – 18. 8.
  • Split: 20. 8. – 26. 8.
  • Ljubljana: 28. 8. – 10. 9.

  Fotografi se predstavijo

  Aleš Bravničar

  Aleš Bravničar se je rodil 13. septembra 1975 v Ljubljani. Fotografijo je vzel resno med študijem družbenih ved in kmalu postal eden najbolj iskanih fotografov v Sloveniji. Je avtor več kot 300 naslovnic, številnih modnih zgodb in potopisov s celega sveta, objavljenih v medijih, kot so Cosmopolitan, Elle, Grazia, Maxim, FHM, Playboy, National Geographic, Putnik, Adria Airways in drugi. Poleg fotografije Aleš sodeluje tudi v oglaševalskih akcijah kot režiser in pri številnih video projektih. Pred kratkim so ga povabili na pogovor TEDx o ustvarjalnosti. Aleš poučuje tudi na mednarodnih fotografskih delavnicah po vsem svetu in razstavlja svoja fotografska dela v tujini, npr. v Londonu, Tel Avivu in Miamiju. Dobil je več fotografskih nagrad.

  Jaka Ivančič

  Jaka je pokrajinski in krajinski komercialni fotograf iz Slovenije. Fotografije Jake se pojavljajo v številnih katalogih, na plakatih in drugih promocijskih publikacijah Slovenske turistične organizacije. Mnogo njegovih fotografij je objavil tudi National Geographic. Avgusta 2018 so se njegove fotografije uvrstile med najboljše krajinske fotografije revije National Geographic za leto 2018. Dve leti zapored, v letih 2018 in 2019, je bil uvrščen med najboljših 10 svetovnih krajinskih fotografov OneEyland. Poleg tega so bile njegove fotografije nagrajene na številnih drugih fotografskih natečajih, kot so IPA – International Photo Awards, Tokyo Photo Awards, The International Landscape Photographer of the Year, 35 Awards in podobno.

  Tibor Golob 

  Tibor je modni fotograf iz Slovenije. S fotografiranjem je prepotoval ves svet. Vse se je začelo kot zabaven hobi, pozneje pa se je strast spremenila v delo. Danes je Tibor zagotovo eden najbolj znanih slovenskih fotografov, za seboj ima vrsto razstav, katalogov kampanj in projektov, ki jih izvajajo po vsem svetu.

  Tomislav Može

  Tomislav Može prihaja iz Zagreba in se s fotografijo profesionalno ukvarja 12 let. Leta 2015 je diplomiral na Akademiji dramskih umetnosti v Zagrebu, kjer je pridobil diplomo iz filmskega in TV snemanja ter magisterij iz fotografije. Njegova dela so objavljena v najbolj priznanih hrvaških in svetovnih revijah. V svoji poklicni karieri se je osredotočil na lifestyle fotografijo, portrete, šport, občasno pa se ukvarja tudi z modno fotografijo. Zadnjih 10 let se osredotoča predvsem na komercialno oglaševalsko fotografijo, kjer je sodeloval pri oglaševalskih akcijah številnih podjetij.

  Domagoj Sever

  Fotograf, potovalni bloger, strokovnjak za družbene medije in lastnik hrvaške agencije za trženje in promocijo Nomad. Zmagovalec številnih mednarodnih fotografskih tekmovanj je razstavljal v Bruslju, Parizu, Shenzhenu, Kuala Lumpurju in Hanoju, na več kot petdesetih skupinskih in petih samostojnih razstavah. Njegovo fotografijo »Zlata vojna« so uredniki revije National Geographic  leta 2018 izbrali med 52 najlepših pokrajin na svetu.

  Marjan Radović

  V kombinaciji s strastjo do potapljanja, fotografije in ekstremnih športov je Marjan razvil poseben pristop k fotografiji, ki mu omogoča viden odmik od stereotipov. S fotografiranjem športnikov poskuša gibanje prikazati na drugačen način. Ima 160 samostojnih razstav in je dobitnik številnih nagrad, kot so Sony World Photography Awards, Nikon World Contest, PDN ADRENALINE, National Geographic You Shot, Underwaterphotography, Red Bull Illume in številne druge. Je avtor več fotografskih projektov, med drugim projektov »Poglej modro«, »Umetnost gibanja«, Hrvaška »50/50« in številnih drugih.

  Roberto Pavić

  Roberto Pavić je znan hrvaški krajinski fotograf, ki je s svojimi deli sodeloval na razstavah po vsem svetu. Za njegov slog so značilne izjemno dramatične pokrajinske fotografije, s katerimi na svojih družbenih omrežjih navdušuje oboževalce.

  Oleg Maštruko

  Oleg je popotnik in fotograf iz Hrvaške. Objavil je kar devet knjig na različne teme (od IT-ja do fotografije in potopisov) ter šest spletnih potovalnih projektov. Fotografiji, ki ju prikazuje v Huaweievi razstavi sta spomin na lansko odpravo, ko je potoval v osem držav Južne Afrike. Kadar ne potuje ali piše, je glavni urednik in kolumnist spletnega mesta, direktor poslovnih konferenc, govornik, predavatelj in moderator dogodkov.

  Petar Krešimir Furjan

  Petar Krešimir je star 22 let in izhaja iz majhne in skromne družine. S fotografijo se ukvarja že od otroštva. Leta 2016 je končal tudi fotografsko šolo in takrat se je začela njegova poklicna fotografska kariera. Zagotovo sodi med bolj obetavne fotografe mlajše generacije. Najpogostejše fotografira pokrajine, popotniške fotografije in portrete. Njegovo delo na družbenih omrežjih spremlja že več kot 45.000 ljudi. Na svojih potovanjih uporablja tudi telefone Huawei, s katerimi je posnel te fotografije.

  Pustite prosto pot svoji ustvarjalnosti

  Huawei s svojimi telefoni vedno znova dokazuje, da se zaveda pomembnosti fotografije v današnjem svetu, saj z njo lahko za vedno ovekovečimo nepozaben utrinek, prav tako pa lahko fotografija nosi pomembno sporočilo. Prav zaradi tega za svoje uporabnike tudi letos organizira fotografski natečaj Next Image, ki poteka na lokalni in globalni ravni z bogatim nagradnim skladom.

  Če imate radi fotografijo in vas bo razstava »Trenutek« navdihnila tudi k ustvarjanju, ste vabljeni, da se s svojim ujetim trenutkom sodelujete v natečaju. Prav tako pa vas vabimo k spremljanju naših omrežij in deljenju svojih fotografskih spretnosti pod oznako @HuaweiMobileSi.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje