Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Uroš Perić in Big Band RTV Slovenija, dir. Lojze Krajnčan
  vas vabijo na prav poseben koncert ob zakljčku Poletja v Celju
  2. september 2023 • Celje • Celjski grad

   

  Vstopnice na voljo:

  https://www.eventim.si/si/vstopnice/uros-peric-z-big-bandom-rtv-slovenija-celje-stari-grad-614251/event.html

  Uroš Perić je eden najprepoznavnejših slovenskih glasbenikov, ki je občinstvo navdušil v kar 26 državah sveta. Njegova odrska prezenca, karizma in edinstvena interpretacija vas bodo popeljali v zlato dobo bluesa, jazza in soula. Z izbranimi besedami je o njem govorila tudi Sheila Raye Charles, hči Raya Charlesa, neminljive legende glasbenega sveta.

  Uroš je glas o Celju, mestu, v katerem živi in ustvarja, ponesel tudi v tujino, za svoje glasbene dosežke pa je nedavno prejel srebrni celjski grb. Nastopiti pred domačo publiko je zanj zato še toliko bolj posebno, tokrat pa se bo to zgodilo ob magični kulisi enega najlepših koncertnih prizorišč v Sloveniji, na Celjskem gradu.

  Uroš bo ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana predstavil nov album Screamin’ Hallelujah, na katerem so poleg klasik Raya Charlesa tudi Uroševe avtorske skladbe. Ray Charles je leta 1961 ustanovil svojo prvo veliko jazzovsko zasedbo, del katere sta bila tudi legendarna Duke Ellington in Count Basie. Joël Dufour, francoski glasbeni novinar in diskograf, pravi, da album Screamin’ Hallelujah razgrinja prav to pomembno plat Rayeve glasbe. Big Band RTV Slovenija skladbam doda prav posebno širino. Dirigent Lojze Krajnčan je v letih sodelovanja z Urošem ustvaril nemalo glasbenih zgodb, o Urošu pa pravi, da “mu glasba daje smisel življenja in da se skozi glasbeni ritual neizmerno razdaja svojim poslušalcem”.

  Na odru se bodo Urošu pridružile tudi njegove zveste The Pearlettes.

  Večer, ki ga ne gre zamuditi.

   

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje