Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Zase, za svoje telo in zdravje lahko veliko naredite, ne da bi morali zapustiti udobje svojega doma. Spoznajte vaje brez uteži oziroma z izrabo telesne teže, pri katerih so vam v veliko pomoč pametni telefon Huawei P smart 2021, pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro, brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in trgovina AppGallery.

  Kalistenika je sodoben izraz za telesno in fizično vadbo, prek katere fizično moč in definicijo mišic dosežete s pomočjo vaj, pri katerih uporabljate le lastno telesno težo. Opravljate jih lahko doma na omejenem prostoru ali na zunanjih površinah. Morda ste pred blokom ali v parkih že opazili konstrukcije, na katerih so ljudje telovadili. Ravno zaradi teh se je poleg izraza kalistenika za tovrstno športno dejavnost pri nas uveljavil izraz ulična vadba.

  Najbolj priljubljene vaje so gibalne vaje, kot so tek na mestu, stoje, skakanje, počepi v najrazličnejših različicah, trebušnjaki, sklece ter različne vaje na bradljah, klopeh, drogovih in letvenikih. Vaje se največkrat izvaja ritmično, koristijo pa rasti mišic, prispevajo k povečevanju aerobne telesne pripravljenosti ter hkrati izboljšujejo psihomotorične sposobnosti, kot so ravnotežje, okretnost in koordinacija.

  Pol ure na dan za izklesano telo

  Da bo telovadba doma prinesla želene rezultate, morate s pomočjo različnih vaj obremeniti vse glavne mišične skupine. Zato spoznajte nekaj najučinkovitejših vaj.

  • Široka skleca v opori je primerna za prsne mišice sprednjega dela ramenskega obroča.
  • Upogib trupa za trebušne mišice. S to vajo obremenjujete osrednji del telesa.
  • Izteg bokov za oblikovanje zadnjice.
  • Metuljček je odlična vaja za oblikovanje mišic hrbta, ki jih vse pogosteje zanemarjate.
  • Počep z dvigom rok. Klasična vaja za krepitev stegenskih mišic.
  • Peklenski priteg, s katerim obremenjujete dvoglavo nadlaktno mišico, sodi med vaje za biceps.
  • Ozka skleca z oporo sodi med vaje za oblikovanje tricepsa.
  • Diagonalni potisk pa je še zadnja vaja in sodi med vaje za ramena.

  Izberite vaje, ki so vam pisane na kožo

  Na spletu so na voljo video vadnice tujih in slovenskih trenerjev, ki si jih zlahka ogledate na vrhunskem pametnem telefonu Huawei P smart 2021, katerega odlika je odličen 17-centimetrski zaslon z ozkimi robovi in visokim razmerjem med zaslonom in telesom naprave. Omogočil vam bo, da se potopite v dogajanje in celo to, da spremljate navodila v video obliki in vajo hkrati tudi izvajate. Na telefon lahko celo namestite aplikacije za svetovanje primernih vadb iz trgovine AppGallery, kot je na primer »Street Workouts Calisthenics: Trainer Fitness«. Ta je prava zakladnica vadbenih nasvetov, prilagojenim vašim željam in sposobnostim, ki vključuje tudi cel kup video posnetkov za preprostejše dojemanje vadb.

  Enotnega recepta, na primer: naredite vsak dan toliko počepov za močne noge, trebušnjakov za »radiatorčke« in sklec za močne roke, ni! Izbor vaj, številčnost ponovitev in vrstni red je namreč odvisen od ciljev, pri katerih določanju veliko vlogo igra pametni telefon Huawei P smart 2021.

  V ritmih priljubljene glasbe

  Vaditi je lažje, ko ritem gibanja narekujejo priljubljene skladbe. Te imate na pametnem telefonu Huawei P smart 2021 ali pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro, medtem ko vam jih predvajajo brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro. Vanje se ne boste zaljubili le zaradi oblike, ki omogoča udobno in stabilno namestitev čepka v uho in kakovostnega zvoka, temveč tudi zaradi zmogljivega aktivnega dušenja hrupa. Med vadbo si želite, da vas prav nič ne zmoti in ravno to je tisto, kar vam omenjene slušalke omogočajo. Popolno osredotočenost na vadbo.

  Dobro je vedeti, kako uspešni ste

  Na koncu ne pozabite še na pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro, ki bo poskrbela za natančno beleženje dejavnosti. Odvisno od izbranega športnega programa bo zabeležila gibe in predvsem merila srčni utrip med vadbo, na podlagi česar boste kasneje lahko ocenili učinkovitost vadbe.

  Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro je narejena, da vam pomaga raziskovati okolico, osvajati nove veščine in iskati meje telesnih sposobnosti. Je idealna spremljevalka, ki bo zabeležila vsak vaš korak in gib ter obenem natančno spremljala vaše zdravje. Minimalistična in udobna pametna ura je hkrati tudi vzdržljiva. Zaščitena je s safirnim steklom, ki je kot eden najbolj trdnih materialov na planetu odpornejši na praske, medtem ko je okvir ohišja iz trpežnega in lahkega titana, kar tvori nosljivo napravo sposobno slediti najtežjim avanturam.

  Celosten ekosistem naprav

  Pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro lahko uporabite v povezavi s pametnim telefonom Huawei P smart 2021, ki je sicer le ena od naprav, ki jih je Huawei predstavil nedavno. Pridružuje se seriji telefonov Mate 40, ki vključuje modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+, brezžičnim slušalkam Huawei FreeBuds Pro in pametni ur Huawei Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje