Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Slušalke FreeBuds Pro so lani pustile odličen vtis med ljubitelji zvoka. Prepričale so s svojim zvokom, funkcijami in tudi dizajnom. Na tem uspehu Huawei letos gradi naprej z novimi slušalkami linijo s slušalkami FreeBuds 4i.

  Za FreeBuds 4i boste odšteli manj kot 100 evrov, vendar ko preberete seznam specifikacij, jim tega ne bi pripisali. So brezžične, podpirajo aktivno dušenje hrupa in imajo izjemno dolgotrajno baterijo. Tako se brez težav postavijo po robu tudi dražjim konkurentom.

  Dizajn, ki se zgleduje po naravi

  Z videzom prepričajo na prvi pogled. Tako ovalne polnilne škatlice, kot samih slušalk, ki so v njej spravljene. Samo kvaliteta škatlice sicer ne vliva največ zaupanje in s plastično zasnovo ne deluje najbolj trdno. Zlasti v primerjavi s FreeBuds Pro, ki so sicer v višjem razredu. A nekje so morali privarčevati, da lahko slušalke ponujajo po takšni ceni. Same slušalke pa so super. Njihov dizajne ne odstopa pretirano od konkurence, a ostaja sodoben. Predvsem pa, kar je še pomembneje, se lepo usedejo v uho.

  Edina moteča stvar je, da jih je nekoliko težje izvleči iz polnilne škatlice.

  Uglašene za različne glasbenim zvrstem

  Škatlica ima sicer dve vlogi. Slušalkam nudi zaščito, hkrati pa jih tudi polni (če ima seveda v sebi dovolj energije). Baterijo gre vsekakor pohvaliti, zlasti v kombinaciji s polnilno škatlico. Iskreno nisem šel testirati v laboratorijske razmere, tako da ne morem potrditi, če resnično zdrži 10 oziroma 22 ur (s škatlico), kolikor navajajo uradne Huaweieve številke, lahko pa potrdim, da delujejo dolgo. S sabo sem jih vzel na več treningov in po enem tednu so še vedno delovale, ne da bi jih vmes priklopil na električno vtičnico. Zelo pohvalno.

  Poleg vzdržljive baterije nas pri brezžičnih slušalkah seveda zanima tudi zvok. In ko gre za njegovo kakovost, bi slušalkam FreeBuds 4i težko kaj zameril. Glasnost je primerna in ni pretirana niti pri najvišji jakosti, ko ni slišati popačenja na visokih zvočnih frekvencah. Pravzaprav so visoki toni solidni, zvok uravnotežen, morda so le nizki toni nekoliko poudarjeni. A ne pretirano. Zvok je dober v širokem razponu glasbenih slogov, od rocka, do popa in elektronske glasbe. Nekoliko slabše se slušalke obnesejo pri klasičnih instrumentalnih skladbah, saj jim zmanjka dinamičnega razpona.

  Izklopite zunanji svet z enim klikom

  Presenetljivo je, da imajo slušalke tega cenovnega ranga vgrajeno aktivno dušenje hrupa, kar morda kaže, da bo funkcija kmalu postala obvezna v vseh, ne glede na tip in ceno. Dušenje ni zmogljivo kot pri dražjih in ni dinamičnega prepoznavanja zvočnega podpisa okolja, vendar zadošča za utišanje najbolj nadležnih zvokov. Tistih, ki nas običajno najbolj motijo. Tudi ni popolno, nekatere zvoke, na primer glasno govorjenje, še vedno slišimo, vendar niso moteči. Aktivno dušenje lahko izklopimo, kadar ga ne potrebujemo ali želimo daljšo življenjsko dobo baterije. Na voljo je še tretji način delovanja, v katerem mikrofoni na zunanjem delu ohišja čepkov prepuščajo zvok v notranjost, tako da slišimo dogajanje v okolici. Vgrajeni mikrofoni pridejo prav tudi med opravljanjem telefonskih razgovorov, saj slušalke prepoznajo govor in ga znajo ločiti od hrupa.

  Razumejo se z vsemi androidnimi in Applovimi napravami

  Slušalke FreeBuds 4ipodobno dobro delujejo na vseh pametnih telefonih, le da je boljše, če v okolju sistema Android aplikacijo AI Life prenesete iz Huaweijeve trgovine AppGallery. V Googlovi trgovini z aplikacijami zaradi ameriške blokade kitajskega podjetja namreč ne boste našli najnovejših različic, temveč različico iz lanskega avgusta. Dokaj preprosta in hkrati učinkovita aplikacija nudi skoraj vse funkcije, ki jo od takšne aplikacije pričakujemo, pogrešal sem le izenačevalnik za natančno prilagajanje zvoka. Čeprav ga večina verjetno nikdar ne bo potrebovala, je vseeno dobro, če obstaja.

  Prav tako mi je všeč, da se slušalke hitro povežejo s telefonom, ko jih vzamemo iz škatlice ali ko za kratek čas odtavamo iz dosega signala vmesnika Bluetooth. Pa tudi, da prepoznajo, kadar čepka vzamemo iz ušesa, prekinejo predvajanje in ga nadaljujejo, ko sta čepka spet na svojih mestih. V preteklosti je bilo namreč največ težav ravno z delovanjem te funkcije na različnih modelih telefonov, a kot kaže, so jih uspeli rešiti.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje