Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ne bom rekla, da kot uporabnica iščem vse malenkosti v telefonu – pri prejšnjem, ki mi je delal družbo, sem za nekatere funkcije in bližnjice izvedela šele malo pred menjavo – a tokrat sem se odločila za čudovitega Huawei Mate 50 Pro.

  Zanj sem se odločila, ker sem vedela, da stavki kot so “Huawei telefoni nimajo Googla” popolnoma neutemeljeni, kot navdušenka nad fotografijo pa sem naredila raziskavo in prišla do zaključka, da trenutno najboljšo uporabniško izkušnjo ponujajo prav Huawei telefoni, seveda dotični Mate 50 Pro.

  Kot vsaka ženska, pa vseeno »padem« tudi na lep, estetsko dovršen dizajn. Iskreno sem pričakovala, da bo dizajn v stilu »upgrade« predhodnika, torej Mate 40 Pro, in moram priznati, da je pogled na zaslon veliko bolj eleganten. Ampak vseeno je bil prvi razlog za nakup:

  Kamera, kamera, kamera

  Kamera Ultra Aperture je kot prva na svetu na področje mobilne fotografije prinesla 10-stopenjsko fizično nastavljivo zaslonko. Uau!

  Velikost senzorja glavne kamere se od prejšnjega modela ni spremenila, se je pa daleč največja sprememba zgodila pri velikosti ter fizični prilagodljivosti zaslonke, saj je le-ta med največjimi na trgu (f/1,4), lahko pa jo tudi fizično premikamo, in sicer izbiramo lahko med 10 nastavitvami. Tisti, ki je kadarkoli imel v rokah malo bolj profesionalni fotoaparat ve, kako izgleda ročno premikanje zaslonke – povsem enak mehanizem in postopek lahko s prostim očesom opazujemo tudi tu. Zaslonka v kombinaciji s tehnologijo XD Fusion Pro in visoko občutljivostjo za svetlobo poskrbi za primerno svetlost ter za podrobnosti v svetlih in zasenčenih področjih fotografije.

  Makro oz. bližinska fotografija je zame daleč najbolj vznemirljiv način fotografiranja. Všeč mi je, ker se uspem nekako umiriti, resnično pogledati objekt, si narediti »sliko« v glavi in se nato v popolnosti prepustiti opazovanju ter posledično fotografiranju. Bodimo iskreni, makro potrebuje dve karakteristiki fotografa: mirne roke in potrpežljivost. Prvo imam, na drugi še delam.

  Prizor oziroma predmet vedno fotografiram večkrat, iz različnih kotov, iz različnih oddaljenosti, z različno svetlobo in priznam, da skorajda nikoli ne zanemarim kompozicije, morda tudi pravila tretjin, vedno pa se zanašam na svoj občutek in na oko.

  Makro fotografija mirujočih objektov je včasih lahko »frustrirajoče«, saj že najmanjši premik povzroči tisto, česar ne maram – preskok fokusa na nekaj drugega ali pa zamegljeno fotografijo.

  Že prej sem omenila, da si za makro fotografiranje vzamem čas. To je še posebej pomembno, kadar slikam nekaj, kar ni pri miru. 28In to zna biti pravi izziv, saj na primer narava, živali, ne čakajo na to, da bom prilagodila kader in fokusno točko. Preden bom zadovoljna s fotografijo, zna preteči kar nekaj časa. Super makro, s katerim se pohvali Huawei Mate 50 Pro, pri tem pomaga. Popolnoma očarala me je izjemna ostrina tudi tistih najmanjših podrobnosti. Podrobnosti, ki jih s prostim očesom niti opazimo ne, postanejo še kako vidne!

  Ne glede na to, da je moja odločitev za nakup tega telefona pri možu sprožila reakcijo, podobno vulkanskemu izbruhu (žena pa res ne bo imela boljšega telefona kot jaz, hihi), sedaj priznava, da je bila več kot odlična in prizna, da sem ga že ogrela za nakup.

  Fotografije so neverjetno lepe, čiste, barve so popolne –  a vseeno je marsikomu dobrodošel podatek, da ima Mate 50 Pro že vdelan zelo kakovosten lasten urejevalnik, dodatne aplikacije pa lahko poiščete prek trgovine AppGallery, aplikacije Petal Search in aplikacije Gspace, ki odpira vrata še več aplikacijam, vključno z Googlovimi. Tam pa se odprejo nebesa – dostop do različnih filtrov, prilagajanja svetlosti, kontrasta, nasičenosti, ostrine in celo odstranjevanja neželenih elementov.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje