Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Še najboljši prijatelji so včasih lahko ljubosumni drug na drugega… To je še posebej pogosto, če vaju zanimajo ista področja v življenju, se ukvarjata z istimi rečmi ali pa imata podobne cilje.

  Na žalost ima ljubosumnost moč, da uniči prijateljstvo. Ljubosumja žal ni mogoče preprečiti, vseeno pa lahko nadzirate svoje obnašanje in reakcije. Toda kako?

  Vsakdo ima svojo življenjsko pot

  Nekateri cilj dosežejo prej, nekateri kasneje, spet drugi nikoli. In da, vsi imajo različne sposobnosti in prav je tako; zato se ne primerjajte z nikomer, saj preprosto ni pravično. Zapomnite si, da se bodo stvari za vas zgodile ob pravem času – ne prehitevajte dogodkov. Vaša pot je edinstvena in samosvoja; že zato bi morali po njej stopati samozavestno in brez dvomov.

  In kako je kaj vaša samozavest?

  Ljubosumnost večkrat »doleti« posameznike z nizko samozavestjo. Je morda to srž vaše težave? Pogosto smo ljubosumni, ker dvomimo vase in ne, ker bi prijatelju zares zavidali uspeh na želenem področju. Pa saj to globoko v sebi veste, kajne?

  Inspiracija namesto ljubosumja

  Videti prijatelja, ki mu je uspelo, zagotovo predstavlja prav poseben užitek – vsaj tako bi moralo biti. Morda ste sprva nevoščljivi, a neprijetni občutki bodo kmalu prepustili prostor lepim, prijetnejšim, če se boste le dovolj potrudili. Občutek, da ima vaš prijatelj nekaj, kar vi nimate, morate tako obrniti sebi v prid.

  Sprejmite dejstvo, da je ljubosumje naraven pojav…

  Tako pač je – in ne dogaja se le vam; prav vsi od časa do časa občutimo ljubosumje ter ostalo paleto negativnih čustev – med drugim tudi žalost, jezo, razdraženost…

  In ko se boste tega končno zavedali, boste spoznali, da obstaja način, da to neprijetnost tudi odpravite in s tem še okrepite svoje prijateljstvo.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje