Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Mehanizem zlaganja zaslona je najbolj občutljiv člen tovrstne zasnove pametnih telefonov, saj vpliva na dolgotrajnost naprave, videz, zanesljivost in inovativne funkcije. V vseh teh lastnostih močno izstopa pametni telefon Huawei P50 Pocket.

  Huawei P50 Pocket je zložljiv pametni telefon, ki hkrati zagotavlja napredno zmogljivost. Huawei je namreč vanj vstavil edinstven mehanizem zlaganja oziroma večdimenzionalni centralno nameščen tečaj (Multi-Dimensional Hinge Technology), ki se med odpiranjem naprave dvigne, da ustvari popolnoma raven večji zaslon. Tečaj ni samo robustno izdelan, vzdržljiv in trden, ampak ravno tako zagotavlja, da med polovicama ni špranje, ko je naprava zložena.

  Zasnovan do potankosti

  Tečaj, pri katerem so uporabili tekočo kovino na osnovi cirkonija, ima več kot 200 delov. Huaweiu je kljub uporabi popolnoma novih materialov in zapletene zasnove, uspelo izdelati tečaj, ki omogoča odpiranja naprave z eno roko, stabilnost v vseh položajih in zlaganje simetričnih polovic popolnoma brez špranje med njima. Kako jim je to uspelo? Vemo, da mora biti zaslon na mestu pregiba upognjen po primerni krivulji, saj bi drugače počil. Krivuljo je mogoče doseči na dva načina. Najbolj preprosto tako, da je naprava na mestu pregiba debelejša kot na nasprotnem koncu in se polovici na tem delu ne stikata, saj tako dobimo lepo in varno krivuljo. Slabosti takšnega pristopa so na dlani. Manj robustna zasnova, slabše zaščiten zaslon in ne najlepši videz.

  Kapljičnemu upogibu zaslona se seveda Huaweiu ni uspelo izogniti, razlika je ta, da se vse skupaj dogaja znotraj in ne zunaj ohišja. Dodatna prednost tega je, da tečaj poskrbi za neopazno gubo na sredini zaslona. Tečaj hkrati nudi ravno pravšnje trenje, da P50 Pocket odpiramo in zapiramo z izredno lahkoto. Z malo spretnosti celo z eno roko! Daje občutek trpežnosti in obenem dovoli, da zgornji del ostane skoraj v vsakem položaju, ki si ga želimo.

  Poleg vrhunske zasnove tečaja, pametni telefon Huawei P50 Pocket odlikuje okrogel manjši zaslon, ki ga zlahka uporabite za upravljanje s predvajanjem glasbe, preverjanje koledarja, fotografiranje oziroma snemanje videa in prikaz obvestil. Vizualno drugačen zaslon je videti odličen pod okroglim sklopom s fotografskimi objektivi. Zaradi inovativne zložljive oblike ima novi telefon posebne algoritme za portretno selfi fotografiranje z zadnjimi kamerami, ki izkoristi vse njihove danosti s poudarkom na delovanje v slabših svetlobnih razmerah.

  P50 Pocket predstavlja prvenec za Huawei, čeprav smo doslej videli že tri zložljive naprave, ki pa so bile vse v slogu razpiranja iz velikosti približno običajnega pametnega telefona na mini tablico. Novi, »žepni« model se zapre na polovično velikost, ali, če gledamo z druge plati, iz manjšega kvadrata odpre na velikost »klasike«.

  K izjemni uporabniški izkušnji telefona P50 Pocket pa poleg dizajnerske zasnove prispeva tudi programska oprema. Telefon temelji na ekosistemu HMS, v središču katerega je trgovina z aplikacijami AppGallery. Ta je vsak dan bolje založena z različnimi priljubljenimi aplikacijami, ki segajo od družbenih omrežij in iger do pisarniških orodij in bančnih aplikacij. Poleg nje pa je uporabnikom na voljo še univerzalni iskalnik Petal Search, ki nudi dostop do še obširnejšega nabora storitev in aplikacij.

  Bogat ekosistem naprav

  Inovativnemu telefonu P50 Pocket se pridružuje tudi P50 Pro, ki ga odlikuje neverjetna zmogljivost v vseh pogledih. Obema pa se v bogatem ekosistemu Huaweia pridružujejo še druge naprave. Najprej so tu telefoni srednjega razreda Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei Watch GT Runner.

  Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje