Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  25Poleg zmogljivosti in fotografske vsestranskosti so priročne mere visoko na lestvici pomembnosti, ko se odločamo za nakup novega pametnega telefona. Verjetno je odveč dodati, da Huawei P50 Pro blesti tudi v tej tehnični podrobnosti!

  Pametni telefon Huawei P50 Pro sicer ne sodi med majhne telefone, temveč med zmogljive in vsestranske modele, pri katerih je bil poleg ostalih lastnosti velik delež truda usmerjen v zagotavljanje kompaktnih mer, da bi bila uporaba z eno roko kar najbolj udobna. To jim je po zaslugi izredno tankih robov okoli 16,8-centimetrskega (6,6-palčnega) zaslona tudi odlično uspelo.

  Klasični model iz serije Huawei P50 nadaljuje zasnovo, katere za začetnika bi lahko označili odličnega P30 Pro. Praktično to pomeni prijetno zaobljen okvir iz aluminija in bleščeče stekleno hrbtišče, ki ga zlahka uporabite namesto zrcala. Ker kljub temu telefon pretirano ne drsi iz rok in je obenem priročnih mer ter teže, je uporabnost z eno samo roko na izredno visoki ravni udobnosti. Temu sta nadalje prilagojeni še mesti in odzivnosti obeh tipk in pa tipalo prstnega odtisa pod zaslonom. Ker tako telefone redno uporabljamo, je zato to ena izmed tistih lastnosti, po katerih vse pogosteje sprašujete in katero poudarja vse več izdelovalcev. Priročne mere izredno lepo nadgrajuje oblikovalska posebnost, poustvarjen legendarni videz refleksnih fotoaparatov z dvema objektivoma. Od tu čudovita simetrična kroga na zadnji strani z objektivi kamere, kar je eno od prijetnejših oblikovnih presenečenj zadnjega časa.

  Narejen za vašo dlan

  Zakaj toliko poudarjamo priročne mere? Naša življenja se že tako ali tako odvijajo prehitro, zato pogosto nimamo časa ustaviti se in telefon prijeti z obema rokama. Še posebej ne, če nekaj nosimo in je prosta samo ena. Ko telefon zazvoni ali preprosto želimo nekaj na njem preveriti, ga poskušamo čim hitreje vzeti iz žepa ali torbe, sprejeti klic ali odkleniti zaslon. Medtem ko ga držimo z eno roko! V kolikšni meri je to sploh mogoče, je odvisno predvsem od velikosti naprave in nato od mesta, kjer je tipalo prstnega odtisa, če nimate na voljo funkcij odklepanja s pomočjo prepoznave obraza. Večja naprava pomeni več preprijemanja in zvijanja prstov pri enoročni uporabi, dokler ne postane povsem nemogoča.

  Uporaba z eno roka seveda ni edini razlog čemu so telefoni priročnih mer vse bolj priljubljeni. Drugi je preprostejša hramba. Ker se bliža poletje in obdobje lahkotnejših oblačil, tudi tega ne smemo zanemariti. Manjši telefon lažje vstavimo v vsak žep, tam pa je tudi varnejše shranjen. Da hranjenja v manjših torbicah niti ne omenjamo.

  Pri vsem tem ne smemo spregledati najočitnejšega. Čeprav so priročnejše mere vse bolj zanimive, ne smemo vplivati na zmogljivosti. Tovrstni kompromisi namreč niso na mestu. Zmogljivosti procesorja, fotografskih tipal, zaslona in nenazadnje baterije, so namreč pri pametnem telefonu Huawei P50 Pro neokrnjene, ne glede na dejstvo, da je telefon manjših mer kot nekateri tekmeci z enako velikim zaslonom in podobnimi zmogljivostmi.

  Priročnost zapisana v DNK

  P50 Pro ni edini Huaweiev telefon, ki se lahko pohvali s kompaktnimi merami. Tu se mu namreč pridružuje tudi P50 Pocket, ki ga z njegovo zložljivo zasnovo še lažje pospravite v žep. Pri tem pa prav tako ne skopari na področju zmogljivosti in fotografije. Oba telefona se lahko pohvalita tudi z odlično uporabniško izkušnjo, ki jo omogoča ekosistem HMS in ki poskrbi, da je upravljanje gladko in enostavno v vseh situacijah. Predvsem pa uporabniku prek trgovine AppGallery in iskalnika Petal Search ponudi dostop do številnih priljubljenih globalnih in domačih aplikacij.

  Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje