Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ali poznate vse funkcije in trike sistema EMUI 13, ki vam bodo mnogokrat poenostavili dnevna opravila?

  Z ovirami v operacijskih sistemih, ki preprečujejo, ali v najboljšem primeru otežujejo povezovanje in izmenjavo datotek, se srečujemo praktično vsak dan. Obenem so razlog, da se je Huawei osredotočil na razvoj operativnih inovacij, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo ter naredijo tehnologijo široko dostopno in preprosto za upravljanje. Nedavno predstavljeni Huawei Mate 50 Pro z revolucionarnimi funkcijami strojne in programske opreme na novo definira, česa so pametni telefoni sposobni. Opremljen je s sistemom EMUI 13, ki s številnimi inovativnimi funkcijami poenostavi povezovanje med napravami in izmenjavo datotek ter z brezhibno interakcijo in številnimi storitvami nudi impresivno uporabniško izkušnjo. Čeprav je na videz podoben okolju sistema EMUI 12, so ravno nove funkcije sistema EMUI 13 nekaj, česar do zdaj v ekosistemu naprav Huawei še nismo videli. Obseg izboljšav je tolikšen, da zlahka govorimo o občutnem dvigu izkušnje uporabe.

  Če bi želeli v celoti izkoristiti funkcije, ki jih sistem nudi, jih morate najprej spoznati. Presenetilo vas bo, česa vsega je EMUI 13 sposoben in kakšne trike skriva v programskih nedrjih.

  Poteg prsta navzgor

  EMUI 13 uvaja kretnjo potega s prstom od spodnjega roba zaslona navzgor, s katero zmanjšamo aplikacijo in jo odprto prikažemo v manjšem oknu na zaslonu. Kretnja je ravno tako sprožilec za funkcije, kot sta storitveni pripomoček ali prikaz ključnih funkcij. Uporaba aplikacij in večopravilnost sta zato veliko preprostejši.

  Storitveni pripomočki

  Omogočajo hiter dostop do ključnih funkcij aplikacij. Pripomoček aplikacije Huawei Zdravje (Huawei Health) na primer prikazuje število korakov, medtem ko pripomoček kamere omogoči hiter dostop do štirih fotografskih načinov. Da se prilagajajo drugim elementov na zaslonu, so pripomočki lahko različno veliki.

  Zlaganje in združevanje pripomočkov

  Da bi prihranili prostor in optimizirali elemente na zaslonih, lahko pripomočke zlagate in združujete v gradnike po lastnih potrebah.

  Pametne mape

  Mape na zaslonu, v katerih hranimo ikone sorodnih aplikacij, so lahko različno velike. Prilagajanje velikosti mape je obenem izredno preprosto.

  Preprosta skupna raba

  V sistemu EMUI 13 je neprimerljivo preprosteje dajati vsebine v skupno rabo. Z dolgim pritiskom besedila, slike ali datoteke, to prenesete v središče SuperHub. Ko je tam, vsebino delite z aplikacijami in povezanimi napravami. Tam tudi najdete, ponovno uporabite ali izbrišite predhodno že prenesene vsebine.

  Super naprava

  EMUI 13 uvaja funkcijo Super naprave (Super Device) za sodelovanje podprtih naprav. Mednje sodijo prenosni računalniki Huawei MateBook, tablični računalniki Huawei MatePad, brezžične slušalke, kot so Huawei FreeBuds 5i in pametne ure, kot sta pred kratkim predstavljena modela Huawei Watch GT 3 Pro in Watch GT 3 SE.

  Sodelovanje na več zaslonih

  Delo na več zaslonih po novem podpira panoramski položaj. Po zaslugi tega je lažje uporabljati nekatere aplikacije pametnega telefona v oknu na zaslonu prenosnega računalnika, ko sta napravi povezani.

  Uporaba vseh kamer

  Zanima funkcija sistema EMUI 13 je uporaba kamer povezanih naprav in posledično snemanje iz katerega koli kota. Na ta način lahko na primer med videokonferenco na prenosnem računalniku preklopite na kamero pametnega telefona za svobodnejši prikaz okolice.

  Deljenje glasbe

  Ker skupno poslušanje priljubljene skladbe, tako da ima vsak v ušesu po en čepek, ni najbolj udobno, EMUI 13 omogoča sočasno povezavo dveh brezžičnih slušalk. Funkcijo podpirajo slušalke Huawei FreeBuds Pro 2, FreeBuds 5i in FreeBuds SE.

  Zasebnost in varnost

  Sistem EMUI 13 bolje poskrbi za vaše podatke kot nekateri drugi sistemi. Središči za zasebnost in varnost ves čas pregledujete dostope aplikacij do podatkov in prikazujeta vitalne podatke o delovanju naprave.

  Seveda to še zdaleč niso vse funkcije in triku, ki jih omogoča sistem EMUI 13 v povezavi z najnovejšimi pametnimi telefoni Huawei. Vabimo vas, da obiščete naše spletne strani, kjer boste izvedeli več.

   

  O podjetju Huawei Consumer BG

  Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

  Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje