Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ste že kdaj pomislili, kaj vse popijemo in pojemo v kupljenih vodah z okusi, sadnih jogurtih, sladoledu, omakah za preliv, kremah za torte? Ojačevalci okusov so velikokrat ravno eterična olja. Pa res vemo, če so vsebovana eterična olja naravna?

  Eterična olja so sicer krasen dar narave, ki ga lahko izkoristimo tudi za žlahtne okuse v domači kuhinji. Pri tem moramo seveda paziti, da uporabimo olja primerne kvalitete in takšna, ki so primerna tudi za uživanje. Torej pridobljena iz rastlin, ki se jih je tretiralo organsko, naravna in brez kemičnih popravkov. Če imate v rokah takšno eterično olje, ki mu zaupate, lahko v nekaj minutah ustvarite vse te slastne napitke in jedi. Okusi bodo čisto drugih dimenzij, kot iz lupinic agrumov ali domačih zelišč.

  NAPITKI

  Sama velikokrat dodam kako kapljico eteričnega olja limone, pomaranče ali grenivke v vrč z vodo in lističem poprove mete ali melise ter ledenimi kockami. Aroma ni enaka limoninemu soku, temveč limonini lupinici, iz katere se limonino eterično olje pridobiva. Za tak okus bi morala le to namakati v vodi kar precej časa. Tako lahko prijetno presenetim in osvežim še tako zahtevne obiske.

  KREMNE SLADICE

  Dodajte kapljico eteričnega olja limete, limone ali pomaranče v vašo kremo iz maskarponeja, sladke smetane, grškega ali sojinega jogurta. Sladite jo lahko z medom ali agavinim sirupom. V kozarček izmenično dodajate kremo in sadje, lahko jagodičevje, koščke melone ali drugega sezonskega sadja. Brez zgoščevalcev in grudic limonine lupinice boste dobili okusno, vizualno zgledno in osvežujočo poletno sladico.

  PRESNI SLADOLED

  Banano narežite na koščke in jo za 2h postavite v zamrzovalnik. Koščke stresite v zmogljiv blender, dodajte žlico grenkega kakava, med, zrel avokado, kapljico eteričnega olja poprove mete in zmeljite v gladko maso. After eight okus. Božansko! Lahko pa banani dodate jagodičevje ali le avokado brez dodatkov.

  POLIVKE ZA SOLATO IN NAMAZI

  Vašemu najljubšemu rastlinskemu olju dodajte kapljico eteričnega olja limone in bazilike ter prelijte po vaši sezonski solati, po zmečkanemu avokadu ali kuhani čičeriki. Za vse, ki imate radi gladke polivke ali namaze.

  OMAKA ZA PICO

  Paradižnikovi pasati dodajte le za zobotrebec eteričnega olja origana. Okus bo pravo presenečenje.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje