Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Modela Neo QLED in QLED 2023 bosta slabovidnim uporabnikom ponudila še bolj vključujočo izkušnjo gledanja

    

  Ljubljana, 16. oktober 2023 – Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da so modeli televizorjev (Neo QLED 8K (QN900, QN800), Neo QLED 4K (QN80 in novejši) in QLED (Q80 in novejši). Modeli se lahko razlikujejo glede na regijo.) iz serij Neo QLED in QLED 2023 pridobili certifikat Low Vision Care (ki potrjuje, da je naprava primerna za slabovidne uporabnike), ki ga podeljuje TÜV Rheinland. Ta certifikat se podeli izdelkom, ki upoštevajo standarde izboljšane predstavitve slike in izboljšanjem zaznavanja, namenjene gledalcem z vrsto slabovidnosti (ambliopijo). 

  “Tehnološke inovacije dobijo pravi pomen, ko so na voljo vsem, zato smo navdušeni nad prejemom tega certifikata, ki poudarja naše prizadevanje za ustvarjanje funkcij, ki omogočajo večjo dostopnost gledanja,” je dejal Seok Woo Yong, izvršni direktor in namestnik vodje področja vizualnih zaslonov pri podjetju Samsung Electronics. “V okviru našega poslanstva ‘zasloni povsod, zasloni za vse’ bomo še naprej zagotavljali vrhunske zaslone, ki bodo zadovoljili potrebe vsakega gledalca.”

  Da bi izboljšali izkušnjo gledanja za potrošnike z različnimi vrstami slabovidnosti, je Samsung razvil način Relumino, ki izboljša določene dele videoposnetkov – na primer poudari obrise ter izboljša kontrast in ostrino – tako da je lažje razbrati vsebino na zaslonu in slediti dejanjem. Ambliopija, znana tudi kot leno oko, se pojavlja pri približno treh odstotkih otrok, kar pomeni, da je ena najpogostejših težav s slabovidnostjo v otroštvu. V večini primerov slabovidnosti otrokovi možgani ignorirajo signale, ki prihajajo iz enega očesa, kar pomeni, da razvijajo poti le za drugo oko. 

  Samsung televizorja sta pridobila certifikat TÜV Rheinland Low Vision Care

  TÜV Rheinland, vodilni mednarodni certifikacijski organ, podeljuje svoj certifikat  Low Vision Care na podlagi ocene, kako tehnologija vpliva na uporabniško izkušnjo oseb sz slabovidnostjo. Izvaja različne teste, v katerih primerja, kako se običajni načini prikaza in način Relumino razlikujejo po jasnosti, ostrini in splošnem vizualnem udobju. 

  Poleg tega najnovejšega certifikata so Samsung zasloni prejeli tudi certifikata Circadian Rhythm Display in Eye Care, ki ga podeljuje Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), ter potrditev Glare-Free, ki jo podeljuje Underwriters Laboratories (UL) za tehnologije, ki zagotavljajo varnejše in udobnejše gledanje. Podjetje Samsung je prejelo tudi certifikata Pantone Validated in Skin Tone Validated organizacije Pantone, kar pomeni, da certificirani Samsung zasloni izpolnjujejo standarde barvne natančnosti te organizacije. Ta vse obsežnejši seznam priznanj poudarja, kako lahko inovacije pozitivno vplivajo na izkušnje potrošnikov s tehnologijo, in utrjuje vodilno svetovno vlogo podjetja Samsung na področju televizorjev v zadnjih 17 letih. 

  Za več informacij o Samsungovi ponudbi televizorjev za leto 2023 obiščite spletno stran Samsung.

   

  O podjetju Samsung Electronics

  Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje