Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pevec Roko Bažika ima za seboj že kar nekaj avtorskih pesmi, za katere je posnel tudi videospote. Prav tako je imel nastope z znanimi imeni glasbenikov, kot so Jelena Rozga, Neno Belan in s skupino Begini.

  Fotografije: Alen Karupović

  Roko, delujete tako na slovenski kot na hrvaški glasbeni sceni. V čem se slovenska razlikuje od hrvaške? Kaj vam je všeč pri eni publiki in kaj pri drugi?

  Razlika je v tem, da je hrvaška scena polna odličnih hrvaških glasbenikov, katere publika obožuje in polnijo njihove koncerte. Zdi se mi, da v Sloveniji le redki dosežejo takšen »učinek« s slovensko glasbo. Ve se, da Slovenci odlično prenašajo in poslušajo hrvaško glasbo. V bistvu je to komercialna glasba, ki jo vrtijo zelo redke slovenske radijske postaje, ki so pa odlično poslušane (na primer radio Aktual). Publiki sta si podobni, vsi uživajo v tej glasbi. Na hrvaškem pa seveda lahko izvajaš širši repertuar odličnih komadov, ki je slovenska publika ne pozna. Je pa seveda slovenska publika odlična !

  Kakšno je slovensko poslovno okolje za glasbenike?

  Nikoli se nisem preveč poglabljal v to.  Nikoli se nisem silil ali ponujal v kakršnekoli projekte, evente. Zase lahko rečem da sem lepo sprejet, vabijo me na vse večje projekte in koncerte, zasebne zabave, nastope.

  IMG_2090

  Katere slovenske izvajalce najraje poslušate? Je danes sploh mogoče ostali le znotraj domačih glasbenih meja?

  Nekaj slovenske glasbe poznam, poslušam je pa ne, ker vedno raziskujem, kaj se dogaja novega v mojem žanru. V bistvu delam za hrvaški trg, kar pa slovenska publika odlično sprejema.

  Kaj pomeni za vas glasbeni uspeh? Čim večje število koncertov ali čim večje številko oboževalcev?

  Ni boljšega občutka, kot imeti svoj nastop ali koncert in publika s teboj poje avtorske pesmi.. To zame pomeni, da sem na pravi poti, da me ljudje spremljajo, obožujejo in hodijo na koncerte.

  Katera stvar vam je najbolj pomagala na pevski poti? Kaj vas motivira?

  Od samega začetke je to bila vera vase, vztrajnost in prava komunikacija, kar je še danes moj stalni moto. Ko dobiš pozitiven odziv širšega občinstva veliko lažje delaš v svoji smeri. Pri promociji in nastopih mi je pa ogromno pomagala spletna stran Najdi-glasbenika.si, ki jo priporočam vsem glasbenikom, kjer se lahko predstavijo povpraševalcem za nastope.

  Zagotovo ste v zadnjem času veliko bolj izpostavljeni medijem. Vas to kaj moti?

  Niti malo. Vsaka reklama je dobra reklama ☺

  Ste kdaj imeli tremo pred javnim nastopanjem?

  Na samem začetku (pred 12 leti, ko sem začel nastopati) ja, potem pa se ta trema spreminja v adrenalin, ki te zasvoji.  Najboljši občutki so tik preden stopiš na oder, pred ogromno publiko.

  11924246_1616295701991520_1661555010072882691_n

  Se še kdo v vaši družini ukvarja z glasbo?

  Edino moja babi na Korčuli ☺

  Kako pazite na vaš glas?

  Tako, da se ne zaderem ravno za vsako bejbo, ki gre mimo ☺

  Kaj je tista lastnost, ki vas je pripeljala do točke, kjer ste danes?

  Vera vase in vztrajnost!!

  11406939_1588711274749963_8990678841579101815_n

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje