Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V soju sončnih žarkov in objemu čudovite narave Smlednika je danes Huawei predstavil bogat poletni nabor novih naprav, ki s svojo raznolikostjo in dovršeno zasnovo prinašajo nekaj za vsakogar. Očem slovenske javnosti so se tako prvič predstavili telefoni Huawei Y5p, Huawei Y6p in Huawei P40 Pro+, tablici MatePad T8 in MatePad Pro ter brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3i.

  Prodajne številke še boljše kot lani

  Zbrane je uvodoma pozdravil in nagovoril direktor Huawei Slovenija, Matjaž Kermelj, ki se je sprva dotaknil aktualnih poslovnih rezultatov: »Prodaja je odlična. V maju smo prodali več telefonov kot v enakem obdobju lani, 20 odstotkov vseh prodanih telefonov pa predstavljajo telefoni nove serije P40, ki temeljijo izključno na Huaweievih mobilnih storitvah. Naš tržni delež pa je v Sloveniji do konca marca znašal 28 %.«

  Povedal je še, da bo Huawei predvidoma v začetku avgusta na slovenskem trgu začel s prodajo prenosnih računalnikov. Na voljo bodo štirje različni vrhunski modeli z različnimi konfiguracijami in cenovnim razponom od 700 do 2000 evrov. »Prenosni računalniki za Huawei v Sloveniji predstavljajo nov segment, vendar menimo, da je naša znamka že tako prepoznavna, da ne bi smelo biti težav pri zanimanju potrošnikov,« je zaključil Kermelj.

  V trgovini AppGallery že 60 slovenskih aplikacij

  Vodja poslovnega razvoja Uroš Miklavčič je v nadaljevanju predstavil lokalne dosežke glede Huaweieve trgovine AppGallery: »Na začetku smo imeli kar nekaj izzivov, danes pa z veseljem poročam, da smo pri pridobivanju slovenskih aplikacij zelo uspešni. Na krovu imamo že 60 aplikacij slovenskega porekla. Zelo nam je v prid, da še vedno uporabljamo operacijski sistem Android, kar pomeni, da z vidika razvoja ostaja samo še vprašanje, koliko Googlovih komponent uporablja določena aplikacija. Veliko aplikacij se dejansko ne zanaša primarno na Googlove storitve, tako da je pristop k AppGalleryju zelo enostaven.«

  Miklavčič je še dodal, da so prav tako v dogovorih s številnimi podjetji in razvijalci aplikacij: »Zelo dobro sodelujemo z mBills in načrtujemo, da bo njihova aplikacija na voljo že v tem mesecu, prav tako pa sredi junija načrtujemo prihod aplikacij NLB Klikin ter NLB Klikpro. Zavedamo se, da je NLB ena največjih bank v Sloveniji, zato se tega še posebej veselimo, po teh aplikacijah pa sprašuje tudi veliko uporabnikov.«

  Za konec pa je sledila še poslastica dneva, predstavitev novih Huaweievih naprav.

  Družina Huawei Y prinaša vrhunsko zmogljivost po dostopni ceni

  Huawei si prizadeva približati prednosti digitalnega sveta in digitalnih tehnologij vsem ljudem. Odličen pokazatelj tega sta nova pametna telefona Huawei Y5p in Huawei Y6p, ki ju odlikujejo najboljše funkcije, zmogljivost, odlična uporabniška izkušnja, na voljo pa sta po dostopnih cenah. Telefona, ki se ponašata z velikima zaslonoma, Y5p s 5,45-palčnim (13,8 cm), Y6p pa 6,3-palčnim (16 cm), ponujate vse, kar sta ponujala njuna predhodnika, obenem pa prinašata še veliko več.

  Z družino Y želi Huawei uporabnikom ponuditi kamere z največjo zmogljivostjo po najboljši ceni. Huawei Y6p je opremljen s sklopom treh zadnjih kamer. Glavno s tipalom ločljivosti 13 milijonov slikovnih pik podpirata 5-milijonska široko kotna in 2-milijonska kamera za globinsko zaznavo. S skupnimi močmi dosežejo fotografije izjemne kakovosti, medtem ko 8-milijonsko sprednjo kamero odlikujejo napredni algoritmi olepševanja obraza za zajem čudovitih selfijev. Y5p pa je opremljen z 8-milijonsko zadnjo kamero s fotografskim načinom visokega dinamičnega razpona (HDR), ki ponuja posebne prilagoditve svetlosti fotografije. 5-milijonska sprednja kamera pa s funkcijo prepoznave obrazov prav tako omogoča zajem osupljivih selfijev.

  Huawei Y5p je na voljo v treh čudovitih barvah, polnočni črni, fantomski modri in barvi zelene mete, Huawei Y6p pa v polnočno črni, fantomsko vijolični in smaragdno zeleni. Z bogatim izborom barv lahko uporabniki tudi s telefonom izrazijo svoj edinstven značaj.

  Huawei Y5p in Y6p bosta v Sloveniji predvidoma na voljo od sredine junija dalje, in sicer po maloprodajni ceni 99 evrov oziroma 159 evrov.

  Prihod mojstra fotografije P40 Pro+

  Prvič se je v Sloveniji predstavil tudi premijski Huawei P40 Pro+, sicer fotografsko najbolj zmogljiv telefon serije P40, ki je bila predstavljena spomladi. P40 Pro+ odlikuje sklop petih kamer, ki podpirajo 10-kratno pravo optično ter kar 100-kratno digitalno povečavo SuperZoom, na sprednji strani pa ima sklop dveh kamer. Delovanje glavne s tipalom ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik podpira infrardeča (IR) kamera za globinsko zaznavo, ki je zadolžena za učinkovito samodejno ostrenje in pristen učinek zamegljenega ozadja (bokeh) ter za varno odklepanje naprave prek sistema prepoznave obraza uporabnika. Telefon poganja napreden in energijsko učinkovit procesor Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) in zmogljivo umetno inteligenco. Pohvali pa se lahko tudi z izjemnim 6,58-palčnim (16,7 cm) zaslonom s frekvenco osveževanja 90 Hz, ki izkoristi vse zmogljivosti grafičnih jedr.

  Novi vrhunski tablici MatePad T8 in MatePad Pro dvigujeta nivo dela in zabave

  S predstavitvijo dveh novih modelov pa Huawei ne počiva niti v segmentu tabličnih računalnikov.

  Povsem nov je tablični računalnik Huawei MatePad T8 z 8-palčnim (20,32 cm) zaslonom, ki zagotavlja odlične zmogljivosti po izjemno ugodni ceni. Zasnovan je tako za delo kot zabavo, z 8-jedrnim procesorjem in baterijo kapacitete 5100 mAh pa zagotavlja vsestranskost in dolgotrajno rabo. Naprava je izvrstne lahke zasnove s površinsko obdelavo kovinskega videza in vključuje operacijski sistem EMUI10 z vrsto pametnih funkcij. Mednje sodijo revijalni prikaz za neverjetno bralno izkušnjo, temni način in otroški kotiček z možnostjo starševskega nadzora ter načini za zaščito oči.

  MatePadu T8 pa je na predstavitvi družbo delal tudi tablični računalnik Huawei MatePad Pro, ki se je po februarski mednarodni predstavitvi zdaj predstavil še slovenski javnosti. Predstavlja pomemben del ekosistema naprav, saj je zasnovan za sinergijo s slušalkami in drugimi napravami iz bogatega Huaweievega nabora. Ima namreč ključno vlogo v funkciji sodelovanja na več zaslonih, ki uporabniku prinaša brezhibno izkušnjo uporabe več naprav. Huawei MatePad Pro odlikuje 10,8- palčni (27,43 cm) zaslon polne ločljivosti HD, še posebej napredno in vrhunsko izkušnjo pa omogoča v kombinaciji z digitalnim pisalom M-Pencil, ki razpozna 4096 različnih moči pritiska, in pametno magnetno tipkovnico, ki služi tudi kot zaščitni etui in stojalo z dvema različnima kotoma.

  Obe novi tablici bosta pri slovenskih prodajalcih predvidoma na voljo od sredine junija dalje. Huawei MatePad T8 po maloprodajni ceni 109 (različica WiFI) oziroma 129 (LTE) evrov, Huawei MatePad Pro pa po maloprodajni ceni 599 (WiFi) oziroma 649 (LTE) evrov.

  S slušalkami FreeBuds 3i do neprimerljive zvočne izkušnje

  Vsi ljubitelji glasbe bodo veseli tudi prihoda novih ličnih brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds 3i, ki združujejo vrhunsko zvočno izkušnjo z brezhibno povezljivostjo. Ob novi zasnovi za boljše prileganje ušesnemu kanalu in tehnologiji aktivnega dušenja hrupa ponujajo neverjetno doživetje zvoka, ne glede na okolico. Slušalke FreeBuds 3i so opremljene z dvema mikrofonoma obrnjenima navzven in enim mikrofonom obrnjenim navznoter. Medtem ko prva dva skrbita za aktivno dušenje zunanjega hrupa, drugi skrbi za dušenje hrupa, ki se uspe prebiti do vašega sluhovoda.  Na ta način vsi trije mikrofoni zagotavljajo še bolj razločen in kakovosten zvok pri klicih in glasbi, ter tako poskrbijo za resnično doživeto zvočno izkušnjo. Z vgrajenimi senzorji na obeh slušalkah pa uporabniku ponujajo neprimerljivo priročnost in nadzor.

  Več informacij o napravah

  Več o tablici Huawei MatePad T8: https://consumer.huawei.com/si/tablets/matepad-t-8/

  Več o tablici Huawei MatePad Pro: https://consumer.huawei.com/si/tablets/matepad-pro/

  Več o telefonu Huawei Y5p: https://consumer.huawei.com/si/phones/y5p/

  Več o telefonu Huawei Y6p: https://consumer.huawei.com/si/phones/y6p/

  Več o trgovini Huawei AppGallery – https://consumer.huawei.com/si/mobileservices/

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje