Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ugled lahko gradite več let, nato pa z eno samo napako, pa četudi nenamerno, uničite vsa ta leta dela, zato bodite vedno previdni in pazite na svojo kredibilnost. Stojte za svojimi besedami in vedno naredite, kar ste rekli, da boste.

  »Vaš ugled ima prav toliko vpliva na vaše življenje, kot to, kar počnete,« je zapisal Seth Godin, predavatelj, uspešen podjetnik, besteselling avtor in visokokakovostni bloger. Prvi vtisi o posamezniku so lepljivi in jih je težko spremeniti, je še dodal.

  »S tem se zelo strinjam in moje priporočilo je, da o sebi razmišljate kot o blagovni znamki, ne glede na to, kakšno delovno mesto zasedate,« pritrjuje Robert Rolih, bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona. Godin še dodaja, da dobro delo prinaša maksimalno vrednost šele takrat, ko ljudje razumejo vaša prizadevanja in trud, ki tvorijo ugled. Pogosto pa si ljudje vtis ustvarijo s pomočjo drugih in ne neposredno od vas samih.

  Ne pozabite na dober prvi vtis

  »Z ugledom ima veliko opraviti tudi prvi vtis, ki ga je nemogoče popraviti. Zato ob spoznavanju novih ljudi poskrbite, da bo prvi vtis zelo pozitiven. Godin zelo zanimivo svetuje, da si predstavljajte, da ste prvošolček, ki se zoperstavi starejšemu otroku, ki ga nadleguje. Ali pa glasbenik, ki z objavo svoje prve skladbe odlaša toliko časa, da je ta izpiljena,« pojasnjuje Rolih.

  Posebej pazljivi bodite tudi pri uporabi družbenih omrežij – v svetu interneta lahko vsakdo pogleda vaš profil (če seveda nimate drugače nastavljenih nastavitev zasebnosti) in si že s tem ustvari prvi vtis, ki je lahko dober ali slab. »Čedalje pogostejša praksa delodajalcev je to, da pred razgovorom kandidata poguglajo, zato priporočam, da na internet dajete skrbno izbrane fotografije in zapise. Enako je tudi v podjetništvu, potencialni novi poslovni partner bo pogledal vaše profile na družbenih omrežjih,« svetuje Rolih. Godinov recept za obnašanje na družbenih omrežjih, ki se zdi zelo primeren tudi Rolihu, je zelo preprost: bodite to, kar ste in se ne pretvarjajte. Sicer vas bo prej ali slej kdo razkrinkal in svetu obelodanil vaš pravi jaz.

  Vaš ugled pa pogosto ni odvisen zgolj od vas samih in vašega dela. Pravilno ali ne, pogosto je posledica pristranskosti in pričakovanj, ki so obstajala, še preden ste se pojavili ‘na sceni’. Zato živite svoj ugled, saj boste zgolj s tem (najverjetneje) uživali ugled, na katerega boste ponosni.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje