Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Delate doma, v pisarni ali ste veliko na poti? V vsakem primeru ne morete več brez pametnega telefona in prenosnega računalnika, saj vam zagotavljata največ udobja. Kljub poskusom, da bi ju združili v eno samo napravo, sta napravi ostali samostojni. Vsaj do zdaj?

  Spomladi je Huawei sočasno predstavil družino premijskih telefonov P40 in vrhunski prenosnik MateBook X Pro 2020. Ne po naključju, saj sta napravi dobesedno narejeni ena za drugo.

  Huawei Share v okolju EMUI 10.1 boljši kot kadarkoli prej

  Razlog, da pametni telefoni družine Huawei P40 veljajo za ene najboljših, se skriva tudi v povsem novem okolju EMUI 10.1. To obširno izboljšuje uporabniško izkušnjo in vsebuje celovite funkcije za redno uporabo ter delo na daljavo.

  Ne glede na velikost pametnih telefonov družine Huawei P40, so njihovi zasloni zaradi narave uporabe in tehnologij omejeni. Zasloni prenosnih računalnikov so seveda večji, je pa zato udobje prenosljivosti manjše. Napravi imata vsaka svoje prednosti, predvsem med delom na daljavo pa pogosto sočasno uporabljate obe. In ves čas med njima preklapljate, kar vpliva na produktivnost dela.

  Huawei je našel novo inovativno rešitev in sicer Huawei Share, ki podira ovire med sistemoma Windows in Android ter brezhibno združuje prenosni računalnik s pametnim telefonom. Rešitev je na voljo sicer že nekaj časa, vendar je z zadnjo nadgradnjo postala učinkovitejša kot kadarkoli prej.

  Tehnologija Huawei Share brezžično povezuje obe napravi in v oknu na prenosnem računalniku prikaže zaslon pametnega telefona. Nakar brez težav po principu povleci in spusti prenašate datoteke in fotografije, urejate dokumente na pomnilniku pametnega telefona s programom na prenosnem računalniku in uporabljate telefonske aplikacije z miško in tipkovnico.

  Še več. Datotek vam ni treba več vleči. Preprosto v oknu z zaslonom telefona izberete želeno datoteko, da jo odpre program prenosnega računalnika. Ko z delom končate, so spremembe shranjene na pomnilnik telefona.

  V primeru klica vam ni več treba prijeti telefona v roke. Opravite ga lahko na zaslonu prenosnega računalnika MateBook X Pro in v celoti izkoristite njegovo izboljšano kamero, mikrofon ter sistem zvočnikov. Ker vam ni treba stalno preklapljati med uporabo naprav, vaša produktivnost močno naraste.

  Zaslon 3K FullView za novo raven profesionalnih zmogljivosti

  Pametni telefoni družine Huawei P40 in prenosni računalniki Huawei X Pro 2020 nimajo le odlične in izredno uporabne funkcije povezovanja, temveč tudi visoke strojne zmogljivosti in brezhibne zaslone. Pametne telefone tako odlikujejo povsem novi zasloni, na katerih so fotografije in video posnetki preprosto videti osupljivi.

  S 13,9-palčnim zaslonom LTPS ločljivosti 3000 x 2000 pik (3K), gostoto 260 pik na palec in sposobnostjo prikaza 100 % barvnega prostora sRGB (tipične vrednosti), ni prenosni računalnik MateBook X Pro nič manj impresiven. Razmerje med zaslonom in telesom prenosnega računalnika pa je impresivnih 91 % zahvaljujoč izredno tankim robovom.

  Vrhunskost naprav je razvidna tudi na drugih področjih. Pametne telefone družine Huawei poganja procesor Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije, ki jim zagotavlja zmogljivosti, ki presegajo vsa pričakovanja. Enako velja tudi za prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro 2020. Odlikujejo ga Intelov procesor Core i7-10510U (ali i5-10210U) desete generacije, 16 GB pomnilnika RAM in grafična kartica Nvidia GeForce MX250 z 2 GB lastnega pomnilnika tipa GDDR5, ki presega zmogljivosti integrirane grafike pri obdelavi fotografij in urejanju video posnetkov. Zaradi tega ni prav nič presenetljivo, da je sposoben doseči impresivne rezultate.

  Elegantni videz in tipalo prstnega odtisa v tipki za vklop

  Kot smo že povedali, si je težko predstavljati sodobno življenje brez prenosnega računalnika in pametnega telefona. Obe napravi sta vseprisotni in, ker ju neprestano nosimo s sabo, je bolje, če sta tudi videti čudoviti.

  Pametne telefone družine Huawei P40 odlikuje edinstven, nežen in hkrati eleganten oblikovalski slog, ki navdihuje in krepi ustvarjalnost. Ker so se uveljavili kot družbeni simbol, je Huawei naprave družine P40 zasnoval za ustvarjanje trendov, ki vzburjajo vašo domišljijo in odmevajo med uporabniki, ki želijo tudi s telefonom izraziti svojo edinstveno osebnost.

  Med prenosnimi računalniki MateBook X Pro 2020 pa je edinstven, tudi v širšem smislu, model v smaragdno zeleni barvi. S pomirjajočim in naravnim temnozelenim tonom spominja na krošnje dreves bujnega alpskega gozda. Medtem ko logotip Huawei v zlati barvi zagotovi svež in hkrati eleganten dodatek k celovitemu videzu ohišja prenosnega računalnika.

  Za udobno uporabo imajo vse naprave tipalo prstnega odtisa. To je v primeru pametnih telefonov vgrajeno pod zaslon, medtem ko je v prenosnem računalniku na enako priročnem mestu, v tipki za vklop. Je izredno preprosto za uporabo, saj z enim pritiskom napravo prižgete in hkrati odklenete.

  S tem ko je Huawei napravi predstavil sočasno, je nedvoumno pokazal, da ju vidi kot neločljiv par. Kot napravi, ki med seboj poudarjata prednosti in izničita slabosti. Najboljša od vsega pa je funkcija sodelovanja na več zaslonih, ki bo drastično izboljšala produktivnost dela.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje