Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huaweiev fotografski natečaj, ki letos poteka pod sloganom »Navdih v središču pozornosti«, velja za daleč največjega na svetu. Od leta 2017, ko je bil organiziran prvič, so udeleženci namreč prijavili že več kot 2 milijona fotografij. Zato je čas, da se ozremo nazaj. Na zmagovalca natečaja leta 2019 Stefana Federicija.

  Natečaj Next-Image od svojih začetkov poudarja inovacije Huaweia na področju kamer pametnih telefonov. Postal je pojem nadvse zanimive mobilne fotografije, zavezan navdihovanju in spodbujanju, da svet raziskujemo iz različnih perspektiv in s pomočjo najnovejših fotografskih tehnologij pametnih telefonov Huawei.

  Od tu besedna zveza »next image« oziroma »naslednja slika«. Izredno lepo opisuje profesionalnega ali ljubiteljskega fotografa, ki uporablja pametne telefone naslednje generacije za ustvarjanje vse boljših fotografij in video posnetkov. Natečaj je zanj nekakšno okno v svet, prek katerega svoja umetniška dela pokaže svetovni javnosti.

  Letošnja izvedba natečaja Next-Image 2021 razpisuje več kot 70 nagrad in deset ustvarjalnih kategorij, kjer vsak lahko najde tisto, ki mu najbolj ustreza. Prijave so mogoče do 30. novembra, zato je skrajni čas, da podrobneje spoznate kategorije in se odločite za sodelovanje.

  Kdo je Stefano Federici?

  Stefano Federici je zmagovalec natečaja Next-Image 2019 s fotografijo svoje srbske soproge Ane. Dejal je, da ga fotografija spominja »na politične in asocialne implikacije skladbe Miss Sarajevo glasbene skupine U2 in na zgodbo o na videz mirni ženski, ki si močno želi boljšega življenje in ljubezni neodvisni od kraja, vere in pripadnosti.«

  Huawei je takrat Stefana povabil, naj celo leto 2020 s pametnih telefonom Huawei P30 Pro fotografira soprogin vsakdan in fotografije deli s svetom. Nastala je čudovita fotografska zbirka.

  Serija fotografij #1: Čustvena senca

  Stefano je pametni telefon Huawei P30 Pro uporabil, da bi ujel ženino drugo plat, pri čemer je s premeteno izrabo svetlobe in senc odlično poustvaril njeno silhueto. Poleg tega se pri raziskovanju umetniškega talenta rad igra z barvami, da poudari intenzivnost in dramatiko. Iz tega so nastali tri fotografije, ki ponazarjajo vrhunske fotografske zmogljivosti omenjenega pametnega telefona.

  Serija z naslovom »čustvena senca« vključuje fotografijo Ane, ki po stopnicah hodi iz teme v svetlobo. Stefano s sencami na dnu poudarja svetlobo na vrhu in s tem pokaže na čustveno pot, ki jo je sprejela njegova žena. Na drugi fotografiji stoji na svetlobi v ozadju prizora, daleč od zmrzali v ospredju, medtem ko na tretji na polju in fotografira. Tudi na tej je v soju svetlobe nad cvetlicami na tleh, vendar je poudarjena njena silhueta, namesto telesa v polnih barvah.

  Serija fotografij #2: Novo življenje

  Črno-bele fotografije so lahko zelo lepe in hkrati zgovorne. Zmagovalec tretjega natečaja Next-Image Stefano Federici, je za pripoved življenjske zgodbe uporabil način črno-bele fotografije, kateri odlikuje pametni telefon Huawei P30 Pro. Včasih so namreč barve moteče, zato njihova izločitev in uporaba ene same, ustvari več razpoloženja in vzdušje. Ta serija fotografij prikazuje zgodbo Ane, ki se je zaradi ljubezni preselila v novo mesto, ter njen proces prilagajanja na življenje v njem. Z uporabo črno-bele fotografije je Stefano odlično ujel Anina čustva. Ljubezen, obup, izgubo in vztrajnost.

  Serija »novo življenje« prikazuje pravo ljubezen, kjer ne manjka vzponov in padcev. Na prvi fotografiji je Ana ujeta med sedenjem na odeji v svojem domačem kraju, ter na drugi, kako skozi odprto okno opazuje svet okoli sebe. Zadnja fotografije je narejena v portretnem načinu in od spodaj, med opazovanjem balona, ki odleti skozi manjšo vrzel okoliških stavb.

  Serija fotografij #3: Umetnost ljubezni

  Ker je Stefano na fotografijah iz leta 2020 želel prikazati ljubezen do žene, je uporabil različne funkcije, ki mu jih je nudil pametni telefon Huawei P30 Pro. V seriji je uporabil rožnati filter, da bi poudaril ljubezen in pozitivna in romantična čustva. Ženino moč prilagajanja novemu domu.

  Serija »umetnost ljubezni« v treh fotografijah prikazuje ljubezen in romantični pogled na umetnost. Na prvi Ana leži na tleh obkrožena z umetninami, glasbenimi ploščami in knjigami ter opazuje polaroidne fotografije. Na drugi so v ospredju retro zvočnik in stare plošče, ki jih Ana zadovoljno posluša, medtem ko na tretji, skrita igra na flavto.

  Kako se prijavite?

  Na natečaju lahko sodelujete preko foruma Huawei ali Instagrama. Za lokalne nagrade se potegujete tako, da na svojem računu Instagrama objavite fotografijo, jo na kratko opišete, dodate oznako #HuaweiNextImage in označite račun @HuaweiMobileSi.

  Ne pozabite, da je rok za oddajo vaših fotografskih del 30. november 2021 do 23:59 po pekinškem standardnem času (GMT +8) oz 17:59 po slovenskem času. Več informacij o natečaju Huawei Next-Image 2021 in možnostih sodelovanja najdete na uradni strani Huawei skupnosti: https://consumer.huawei.com/si/community/details/topicId_30146/

  Nove naprave Huawei

  Na nedavni predstavitvi na Dunaju je Huawei pokazal še novosti za naslednje mesece. Seveda moramo najprej omeniti telefon srednjega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki navdušujeta z izjemnima cenama 499 € oziroma 349 €. Veliko pozornosti pa so pritegnile tudi brezžične slušalke Huawei FreeBuds Lipstick in pametne ure serije Huawei Watch GT 3.

  Sporočilo natečaja Huawei Next-Image 2021: https://www.youtube.com/watch?v=DPy3oy8kud4

  Več informacij o novostih Huawei obiščite: consumer.huawei.com/si

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje