Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Pravijo, da telefon ni dovolj dober za resno fotografiranje. Prav tako pravijo, da boste potrebovali leta, da boste tako dobri, kot profesionalci. Motijo se. Huawei P20 Pro je pametni telefon z revolucionarnimi fotografskimi zmožnostmi, kar pomeni, da lahko vsak zajema odlične fotografije. Z enim dotikom zaslona.

  Ni zgolj orodje
  Serija Huawei P20 prinaša novo mobilno revolucijo – sta prvi napravi, ki uporabniku ne predstavljata le zmogljivega orodja, ampak znata tudi predlagati, kako ju kar najbolje uporabiti. Tako premostita oviro, ki je stala na poti med profesionalnimi fotografi in ostalimi ljudmi.

  Inženirji so Huawei P20 Pro opremili z revolucionarno kamero, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Leica in postavlja nov standard mobilne fotografije. Za tremi različnimi objektivi se skrivajo tri različna tipala, ki skupaj ustvarjajo do sedaj nedosegljive visokokakovostne fotografije. Vse to v napravi, ki jo lahko pospravite v žep.

  Z naprednimi tehnologijami, ki sta jih prispevala Huawei in Leica, se modela P20 lahko uspešno spopadeta tudi v neugodnih razmerah. Tako tudi zajemanje fotografij iz roke v temni ulici, osvetljeni le z medlimi uličnimi svetilkami, ponudi ostre in jasne spomine, ki bodo za vedno ujeli atmosfero danega trenutka.

  Zamegljeno ozadje in povečava
  Širok nabor nastavitev za zaslonko omogoča zajemanje naravnih in lepo zamegljenih ozadij (t.i. učinek bokeh), ki so bili pred tem možni le z dragimi DSLR aparati. Še ena lastnost, ki P20 Pro ne postavlja le pred konkurenco ampak odpira povsem nove možnosti, pa je zmogljiva 5× hibridna povečava. Predstavljajte si, kako lepša in jasnejša bi bila fotografija redke ptice, ki zjutraj poje na bližnjem drevesu – z vsakim drugim telefonom bi bila le mala barvna pika na zeleni podlagi.

  Pomoč umetne inteligence
  Seveda pa kakovost zajete fotografije ne sloni le na orodju. V določenem obsegu je odvisna tudi od znanja ter izkušenj fotografa, ki izbira nastavitve kamere. Čeprav se to zdi kot nepremostljiva ovira na poti do neomejene ustvarjalnosti pa s P20 in P20 Pro ni potrebno več skrbeti glede tega. Znotraj telefona se ne nahaja zgolj najboljše orodje, ampak tudi nekaj s čimer dobite nadzor nad njim: umetna inteligenca. To kar je Huawei storil z umestitvijo umetne inteligence v telefon je primerljivo s tem, da daste fotoaparat v roke profesionalnemu fotografu. Umetna inteligenca prepozna sceno, ki jo zajemate, subjekte na njej in svetlobne pogoje ter na podlagi teh podatkov prilagodi in optimalno nastavi vse parametre še preden pritisnete gumb za zajem.

  Lahko uporabite kar 20 tematskih nastavitev z vnaprej nastavljenimi parametri za situacije kot so recimo noč, sneg, hranoa, ples, pokrajine, sončni zahodi, rože ali živali. Najboljše pri tem pa je, da vam jih sploh ni potrebno ročno izbirati, ampak jih bo namesto vas izbrala umetna inteligenca. Njena vloga pa se tukaj šele začne.

  Vaš osebni fotografski asistent vam bo pokazal, kako kar najbolje uokviriti sliko in tako zagotovil, da ne pokvarite posnetka z nagnjenim fotoaparatom. V pozabo bodo šle tudi skrbi o zamegljenih fotografijah vaših prijateljev, ki s kolesom delajo hitre trike ali pa skačejo v vodo: umetna inteligenca bo predvidela, kje se bo subjekt nahajal v naslednjem trenutku in temu primerno prilagodil izostritev slike vnaprej. Če želite posneti video vam algoritmi umetne inteligence pomagajo tudi tukaj z umirjanjem slike med premikanjem.

  Upočasnite čas
  Posebna poslastica čaka vse, ki si želijo upočasniti čas. P20 Pro zna zajemati super počasne posnetke, ki ujamejo osupljive trenutke vodnih kapljic, ki se razpršijo na tleh ali pa psa, ki je ravnokar ujel frizbi.

  P20 in P20 Pro sta orodji, ki vam omogočata, da vidite več in ujamete vse, kar si želite zajeti ter tako premosti razkorak med profesionalcem in amaterjem. S tem telefonom v roki dobite fotoaparat, ki vam ponuja ogromno možnosti ter vas osvobaja razmišljanja o nastavitvah in parametrih. Sedaj se lahko osredotočite na to, kar je pomembno in kar umetna inteligenca nikoli ne bo zmogla – zajeti čustva in spomine v obliki odličnih fotografij.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje