Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huaweijevi telefoni slovijo po svoji izjemni kameri. Najnovejši model Mate 20 Pro odlikuje trojna kamera Leica, ki se odlično znajde tudi v slabih svetlobnih pogojih, o kakovosti fotografij zajetih z njo, pa se lahko prepričate tudi sami z obiskom razstave »Dan v Celju«.

  Ob prelomu tisočletja smo ljudje naredili okrog 80 milijard fotografij. Tri leta pozneje je ta številka narasla na 660 milijard. Danes pa se giblje pri 1,5 bilijona. Vrtoglava številka, ki pa priča o pomembnosti fotografije v današnjem času. Danes zajamemo več fotografij, kot kdajkoli prej.

  Spomin, ki ostane za vedno

  Fotografija je postala naš način izražanja. Z izražamo svoje občutke, ovekovečimo delček sekunde, ki ga lahko z ogledom fotografije znova in znova obiskujemo, in delimo s svetom vso lepoto okolice, ki se v določenem trenutku nahaja pred našim objektivom. Fotografije imajo lahko močna sporočila in v človeku vzbudijo veselje, žalost in ravnodušje. Samo pomislite na tople občutke, ki vas preletijo, ko se sprehodite skozi družinski album. Vsaka fotografija ima svojo zgodbo. Zgodbo, ki jo je včasih težko opisati in zajeti z besedami. Kot pravijo, fotografija pove več kot tisoč besed.

  Pomena fotografije v današnjem času se zavedajo tudi pri drugem največjem proizvajalcu pametnih telefonov, podjetju Huawei. Njihovi telefoni že nekaj časa slovijo po svojih izjemnih kamerah, kar potrjuje tudi uvrstitev modela P20 Pro na sam vrh znamenite fotografske lestvice DxOMark, sicer glavne reference na tem področju. Huawei je pri razvoju fotoaparatov za svoje telefone že pred leti sklenil partnerstvo z Leico, ki ga še vedno nadaljuje tudi danes.

  Popolna fotografija z enim klikom

  Najnovejši rezultat sodelovanja predstavlja kamera telefona Mate 20 Pro, ki je luč dneva ugledal sredi oktobra. Z omenjenim telefonom je Huawei še dodatno potrdil svoj status alfe in omege na področju mobilne fotografije. Njegova trojna kamera Leica s pomočjo napredne umetne inteligence identificira na tisoče različnih scen v realnem času in samodejno prilagaja različne nastavitve, kot so osvetlitev, kontrast in barvna nasičenost, ter uporabniku na ta način pomaga zajeti najboljše mogoče fotografije v različnih pogojih.

  Z ultra širokokotnim objektivom pa omogoča tudi zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Nov sistem kamer prav tako podpira makro fotografijo oziroma fotografijo bližnjih posnetkov, ki omogoča zajemanje ostrih fotografij objektov tudi, ko so ti od objektiva oddaljeni zgolj 2,5 centimetra. Trojna kamera Leica je tako pripravljena na zajemanje kakršnegakoli dogajanja.

  Omeniti pa velja tudi poseben nočni način, v katerem lahko zajamete neverjetno izostrene fotografije brez zameglitve pri slabi svetlobi in to medtem, ko držite telefon v roki.

  Dan v Celju skozi tri objektive

  O izjemni kakovosti fotografij zajetih z najnovejšim Huaweijevim telefonom pa se lahko prepričate tudi na lastne oči. Huawei je namreč v sodelovanju s profesionalno fotografinjo Urško Premik pripravil razstavo »Dan v Celju«, na kateri si boste lahko ogledali fotografije zajete izključno s telefonom Mate 20 Pro. Čaka vas popotovanje po ulični čarovniji, ki jo je pričarala trojna kamera Leica. Z njo so Huaweijevi telefoni postali pravi partner profesionalnih fotografov.

  Razstavo »Dan v Celju« si lahko ogledate:

  • v Celju, nakupovalni center City center, med 5. 11. in 18. 11.
  • v Ljubljani, nakupovalni center Supernova, med 18. 11. in 31. 11.
  • v Ljubljani, nakupovalni center Maxi pasaža, med 1. 12. in 15. 12.
  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje