Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei je na ekskluzivnem dogodku v konvencijskem centru ExCeL v Londonu predstavil težko pričakovano novo serijo telefonov Mate 20. Ta predstavlja pomemben mejnik na področju mobilne telefonije, saj je opremljena z napredno umetno inteligenco, izjemno zmogljivo baterijo in brezčasnim elegantnim dizajnom. Od štirih predstavljenih telefonov bo v Sloveniji na voljo model Huawei Mate 20 Pro.

  Huawei že več let predstavlja eno od gonilnih sil na področju mobilne telefonije. Njihovi telefoni slovijo tako po svojih naprednih karakteristikah in funkcionalnostih, kakor tudi atraktivnem videzu, ki narekuje oblikovne smernice. Letos je Huawei že navdušil s serijo telefonov P20, ki so postavili nove standarde mobilne fotografije, s svojimi igrivimi in elegantnimi barvnimi kombinacijami pa so navdušili tudi vse ljubitelje mode in estetike.

  Na dogodku v Londonu pa je Huawei predstavil novo serijo telefonov Mate 20, ki jo sestavljajo štirje modeli: Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X in Porsche Design Huawei Mate 20 RS.

  Dizajn po smernicah visoke mode

  Kot zapoveduje tradicija serije Mate, so tudi novi člani dovršeni do popolnosti tako navznoter kot navzven. S svojimi tehničnimi zmogljivostmi in dizajnom, ki privablja zavidljive poglede, postavljajo nov mejnik ne samo med telefoni Huawei, ampak v celotni industriji mobilne telefonije. Dizajn Huaweijevih telefonov že od nekdaj sledi aktualnim modnim smernicam. In nič drugače ni z novimi telefoni serije Mate 20, v dizajnu katerih je zajeta gracioznost naravnih elementov. Telefone obdaja trdno a elegantno steklo, ki je vzdolž vseh robov zapeljivo zaobljeno in jim daje premijski videz. Čudovito na pogled, ob tem pa tudi pravi užitek, ko telefon držite v roki.

  Hrbtna stran telefonov serije Huawei Mate 20 pa se lahko pohvali tudi s posebno rahlo hrapavo teksturo. Telefoni tako ne drsijo iz rok in ne privlačijo prstnih odtisov ter ohranjajo čist videz tudi pri intenzivni uporabi, hkrati pa je ta površina prava poslastica za oči, saj se na njej odvija pravi ples svetlobnih žarkov. Ta unikaten vzorec je na voljo pri modelu v polnočno modri barvi in modelu v smaragdno zeleni barvi.

  Kvadratna konfiguracija kamer na hrbtni strani pa daje seriji Huawei Mate 20 unikaten futurističen videz. Tako trije objektivi kot bliskavica so obdani s kovinskimi okvirji, kar daje telefonom avantgardni videz, ki je hkrati drzen in izrazit.

  Telefoni seveda navdušijo tudi na sprednji strani, kjer se vzdolž celotne prednje ploskve raztezajo veliki barviti zasloni. Huawei Mate 20 ima zaslon velikosti 6,53”, Huawei Mate 20 Pro in Huawei Mate 20 RS Porsche Design v velikosti 6,39” ter Huawei Mate 20 X v velikosti 7,2”. Vsi zasloni se lahko pohvalijo s kristalno čisto in barvito sliko v visoki ločljivosti.

  Zmogljivost, ki premika gore

  Telefoni serije Mate 20 se lahko pohvalijo z izjemno naprednimi tehničnimi karakteristikami. Njihovo jedro predstavlja zmogljivi mobilni procesor Kirin 980, ki deluje na osnovi najnaprednejše umetne inteligence do zdaj.

  Od svojega lanskoletnega predhodnika Kirina 970 je zmogljivejši za kar 20 odstotkov in energijsko učinkovitejši za kar 40 odstotkov. S pomočjo umetne inteligence je zmožen samodejno razporejati sistemske vire telefona, tako da ta vedno deluje tekoče in brez zatikanj, kar pripomore tudi k daljši avtonomiji baterije, prav tako pa igra ključno vlogo pri kameri, kjer pomaga prepoznati objekte v okolici. Novi telefoni sicer podpirajo hitro polnjenje prek priloženega polnilca, hitro brezžično polnjenje ter tudi posebno povratno brezžično polnjenje, ki omogoča uporabo telefona kot polnilne baterije. Tako lahko uporabniki Mate 20 Pro uporabijo tudi za polnjenje drugih naprav, ki podpirajo brezžično polnjenje prek standarda Qi.

  »Pametni telefoni predstavljajo pomembno vstopno točko v digitalni svet. Telefoni serije Huawei Mate 20 so zasnovani kot zvesti pomočniki uporabnikom. Da jih zvesto spremljajo na poti in jim, opremljeni z višjo stopnjo umetne inteligence, neprimerljivo avtonomijo baterije ter zmogljivo kamero, omogočajo doseganje bogatejšega in bolj popolnega življenja,« je na predstavitvi dejal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG.

  Nova kamera zna prešteti kalorije hrane

  Tudi na področju fotografije telefoni serije Huawei Mate 20 predstavljajo velik korak naprej. Huawei je vzel osnovo sistema kamer serije Huawei P20 in jo nadgradil z ultra širokokotnim objektivom. Ta omogoča zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Nov sistem kamer prav tako podpira makro fotografijo oziroma fotografijo bližnjih posnetkov, ki omogoča zajemanje ostrih fotografij objektov tudi, ko so ti od objektiva oddaljeni zgolj 2,5 centimetra. Trojna kamera Leica je tako pripravljena na zajemanje kakršnegakoli dogajanja.

  Kamera pa ima še eno uporabno funkcionalnost. S pomočjo umetne inteligence in naprednega uporabniškega vmesnika EMUI 9.0, ki deluje na osnovi operacijskega sistema Android P, je zmožna »prešteti« kalorije hrane.

  Na telefonih serije Mate 20 je na voljo tudi način AI Portrait Color, ki deluje s podporo umetne inteligence. Z njim lahko uporabniki prilagajajo barvne odtenke, nasičenost in svetilnost posnetkov ter tako povsem enostavno spreminjajo vzdušje na posnetkih. Telefoni serije Huawei Mate 20 so sposobni na sliki razločiti človeka, prilagoditi intenzivnost barv v njegovi okolici in ga na ta način bolj izpostaviti. Funkcija AI Spotlight Reel pa poskrbi za prepoznavo posnetkov s skupno tematiko in samodejno generiranje videov, sestavljenih iz vrhuncev vsakega izseka.

  Huawei Mate 20 Pro in Porsche Design Huawei Mate 20 RS pa imata še eno posebnost. Opremljena sta z naprednim 3D-sistemom za prepoznavo obraza, prek katerega lahko uporabnik odklene svoj telefon. Sistem hitro in varno prepozna uporabnika v zgolj 0,6 sekunde, za ta namen pa uporablja spredaj nameščeno globinsko 3D-kamero, ki je zmožna natančno razbrati njegove obrazne poteze.

  Razpoložljivost in cena

  V Sloveniji bo od štirih predstavljenih telefonov na voljo Huawei Mate 20 Pro v treh barvah: črni, polnočno modri in v barvi somraka. Prednaročiti ga bo mogoče že 22. oktobra, v trgovinah in pri operaterjih pa bo na voljo od 5. novembra dalje. Njegova maloprodajna cena bo znašala 999,99 EUR. V Sloveniji pa bo med v drugi polovici novembra na voljo tudi ura Huawei Watch GT, ki jo je Huawei prav tako predstavil na dogodku v Londonu. Njena maloprodajna cena bo znašala 249,99 EUR.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje