Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ni skrivnost, da življenjski slog Francozov obožuje ves svet. Zdi se, da jim je uspelo ustvariti vsesplošno občudovano sliko, kako glamurozno je lahko vsakdanje življenje. Bolj kot je preprosto, bolj fascinantno se zdi. Moda, lepota ali vsakdanji opravki, brez težav nanizamo scene, ki jih Francozi s svojo pristnostjo, sproščenostjo in nonšalantnostjo naredijo nadvse poželjive in unikatne. Zdi se, da vsak trenutek dneva znajo pretvoriti v užitek. Natanko vedo, kako se posvetiti sebi in kako v svoje bivanje vnesti neznosno lahkost. Dejstvo je, da se lahko od njih vsakodnevno učimo, kako preprosto uživati in v življenju stresu ne priti niti blizu. Tukaj je nekaj smernic, kako uživati “po francosko”:

  Začnite dan počasi, spokojno in z užitkom: Francozi se držijo načela, da bo dan videti tako, kot ga boste začeli. Če boste iz postelje vstali tik pred zdajci, boste že takoj zjutraj v časovni stisk in v stresu, ki se bo vlekel skozi ves dan. Prav zato je izrednega pomena, da uvedete zdravo spalno rutino, zjutraj pa svojemu telesu in umu namenite dovolj časa, da se prebudi. Skuhajte si kavo, pripravite zajtrk, uživajte v vonjih in okusih, v tem delu dneva še za nekaj minut pozabite na telefon in delovne obveznosti in se zgolj prepustite trenutku. Če boste dan pričeli lahkotno, boste okoli sebe ustvarili to auro miru in se boste z vsemi kaotičnimi situacijami dneva spopadali veliko bolj umirjeno.

  Brezkompromisno uživajte v hrani in pijači: Čeprav morda ni tako videti, saj imamo ob misli na Francoze in Francozinje v glavi izredno vitke figure, na tem kotičku Zemlje veliko jedo. Samo pomislite na rogljičke, baguette, najrazličnejše vrste sira in macroone. Vsa ta kalorična živila so zakoreninjena v njihovo kulturo, a se jim to nikjer ne pozna, saj je skrivnost jasna. Znajo uživati in jim na misel ne pride, da bi se odrekli sladicam ali večhodnim večerjam s prijatelji in družino zaradi sladkorjev, maščob in ogljikovih hidratov. Francozi jedo vse, a izbirajo sezonsko hrano in o hrani veliko razmišljajo. Posvetijo se vsakemu grižljaju in v njem uživajo, hkrati pa v ničemer ne pretiravajo in izbirajo raznolika živila.

  Ustvarite edinstven slog in ga ponotranjite: En sprehod po pariških ulicah bo dovolj, da boste prišli do jasnega zaključka: Francozi in Francozinje veliko dajo na svoj stil, hkrati pa dajejo vtis ležernosti in brezbrižnosti. V malem prstu imajo modno znanje in veščine, po katerih znajo ustvariti edinstven stil in mu ostati zvest in v njem neizmerno uživati. In prav to je tisto, zaradi česar jih obožuje ves svet.

  Uživajte v preprostih rečeh: Če kdo, potem Francozi vedo, kaj pomeni biti prisoten in živeti v trenutku. Ne želijo si komplicirati življenja. Za vikende si vzamejo čas za druženje z najdražjimi, za kulturne dogodke, za sprehod po parku, za piknik na ozelenelem travniku, kjer noben detajl ni prepuščen naključju. Najbrž si lahko zlahka naslikate situacijo: mehka piknik odeja, čudovita košara, iz katere kuka cvetje, v njej pa se najdejo le najbolj fini prigrizki in steklenica penečega vina. Oni morda posegajo le po svojem šampanjcu, ki nosi ime po francoski pokrajini Champagne, pri nas pa bi z lahkoto uživaške trenutke začinila penina, ki zavre na vinorodnem Zlatem griču. Svetujemo Konjiško penino Bela. Življenje je lepo, če se mu le prepustimo in mu dovolimo, da nas razvaja …

  Foto: Shutterstock

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje