Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Tablični računalnik Huawei MatePad je opremljen z 10,4-palčnim (26,4-centimetrskim) zaslonom FullView ločljivosti 2K, tanki robovi z debelino vsega 7,9 mm pa zagotovijo odlično razmerje med velikostjo zaslona in prednje ploskve tablice, ki znaša odličnih 84 %.

  Poleg živahnega zaslona FullView ima Huawei MatePad tudi sistem štirih zvočnikov za poglobljene in izjemne tridimenzionalne zvočne učinke, medtem ko nad zanesljivostjo in zmogljivostjo delovanja bdi procesor Kirin 810 z osmimi jedri in izjemnim grafičnim procesorjem. Celovito strojno zasnovo naprave zaključuje baterija kapacitete 7250 mAh, katere naloga je zagotoviti, da se zabava nikdar ne konča. Čas je, da podrobneje spoznate, česa vsega je Huawei MatePad sposoben.

  Neverjetna živahnost

  Z velikostjo in obogateno vizualno izkušnjo velikega zaslona tabličnega računalnika pametni telefoni ne morejo tekmovati. Predstavljajte si, da ste sopotnik v vozilu na daljši poti, ko imate ogromno časa za gledanja filmov. Vendar izkušnja na majhnih zaslonih preprosto ni prijetna. Z uporabo tabličnega računalnika, kot je Huawei MatePad in njegovega večjega zaslona, pa je povsem drugače. Dodatna prednost so izredno tanki robovi, zaradi katerih je zaslonska površina še vedno velika, kljub kompaktnejšim meram naprave.

  10,4-palčni (26,4-centimetrski) zaslon FullView podpira ločljivosti 2K oziroma natančneje 2000 x 1200 slikovnih točk. Veliko, a kako to vpliva na izkušnjo uporabe. Kot prvo je v panoramskem načinu na voljo deljenje zaslona na dve okni s funkcijo App Multiplier, ki jima lahko po želji spreminjate položaj in velikost. Funkcija med drugim učinkovito rešuje težavo, da veliko aplikacij ne podpira panoramskega prikaza na tabličnih računalnikih s sistemom Android.

  Vrnimo se k zaslonu. Visoka ločljivost pomeni, da z lahkoto opravljate več opravil hkrati. Ni koristno le za dvig delovne produktivnosti, pomaga lahko tudi med bolj splošno uporabo naprave. Film visoke ločljivosti lahko gledate v enem zaslonskem oknu, medtem ko so na drugem prikazana navodila za vožnjo.

  To pa še zdaleč ni vse, ko gre za zmogljivost zaslona. Sposoben je namreč prikazati 70,8 % barvnega obsega NTSC. Ne glede ali igrate igre ali gledate video posnetke, barve bodo vedno natančno prikazane. V tablični računalnik MatePad je vgrajena še Huaweieva tehnologija izboljšanja slike ClariVu Display Enhancement, ki nudi samodejno prilagajanje dinamičnega razpona.

  Tehnologija ClariVu med predvajanjem video posnetkov ali igranjem iger s pomočjo naprednega algoritma prilagodi prikaz temnejših podrobnosti in nasičenost barv, da odpravi nejasnosti in nizko kontrastno razmerje. Zaslon je potrjen s strani nemškega laboratorija TÜV Rheinland glede sposobnosti filtriranja modre svetlobe za varovanje zdravja uporabnikovih oči. Po zaslugi zmogljivosti zaslona tabličnega računalnika Huawei MatePad dolga potovanja v avtomobilu nikoli več ne bodo utrudljiva in dolgočasna, ko so bila.

  Sprostite ritem

  Mladi poznajo čas za učenje in časa za zabavo. Po dolgem dnevu v šolskih klopeh ali v predavalnici je normalno, da se želijo sprostiti. Ali sploh obstaja boljši način od druženja s prijatelji in plesanja do zore? Toda za vsako zabavo je potrebna glasba. Če imate tablični računalnik Huawei MatePad, ga prinesete s seboj. Kljub majhnim meram in tankosti vsega 7,35 mm se v ohišju namreč skrivajo štirje zvočniki, ki s pomočjo nekaj iznajdljive tehnologije omogočijo kakovosten in glasen zvok.

  Kakovost zvoka je resnično neprimerljiva s čimerkoli, kar nudijo tekmeci iz istega cenovnega razreda. Sistem Android privzeto podpira samo dva zvočna kanala. Tudi v primerih, ko ima izvorna vsebina zapisan prostorski zvok, je stisnjen in predvajan na le dveh zvočnikih. Da bi odpravili omejitev, so Huaweievi inženirji sistemu dodali podporo za štiri zvočne kanale. Hkrati je procesor Kirin 810 sposoben večkanalne obdelave signalov, da je zvok zvest originalu.

  Poleg tega ima tablični računalnik Huawei MatePad vgrajeno tehnologijo Histen 6.0. Ta z uporabo algoritmov umetne inteligence izboljšuje zvočne podrobnosti in nizke tone ter na ta način ustvari čist in jasen prostorski zvok. Zvočna izkušnja pa je na vrhunski ravni tudi po zaslugi natančnih nastavitev zvoka s certifikatom Harman Kardon. Zvočni gonilniki z visokimi amplitudami so preoblikovana tako, da imajo 60 % daljši hod membrane v primerjavi z običajnimi, zato nudijo zvok, ki ga še niste slišali iz tabličnih računalnikov. Ko boste naslednjič šli na zabavo, lahko doma pustite brezžične dodatne zvočnike, saj vam bo Huawei MatePad nudil vse, kar boste potrebovali.

  Na voljo je vedno, ko ga potrebujete

  Berete e-knjigo ali pregledujete video posnetke, okno z opozorilom o prazni bateriji nikdar ni prijetna izkušnja. Ne samo, da je vsiljivo, pomeni, da boste morali tablični računalnik priključiti na zunanje napajanje, če ne želite, da se bo samodejno izklopil. Kar se največkrat pripeti v najbolj neprimernem trenutku.

  Ni nujno, da je tako. Težave z baterijo lahko postanejo preteklost, saj baterija tabličnega računalnika Huawei MatePad zdrži cel dan. To je mogoče po zaslugi energijsko varčnega sistema na čipu Kirin 810, baterije kapacitete 7250 mAh in Huaweievih tehnologij umetne inteligence za varčevanje z energije vključenih v okolje EMUI. Tablični računalnik zato z enim polnjenjem podpira do 12 ur brskanja po spletu, do 12 ur predvajanja video posnetkov polne visoke razločljivosti (1080p) s pomnilnika ali do 7 ur igranje zahtevnih tridimenzionalnih mobilnih iger.

  Ko bateriji končno zmanjka energije, tedaj jo lahko razmeroma hitro spet napolnite zahvaljujoč podpori hitremu polnjenju z močjo 10 W. V le pol ure do 16 %, kar je zelo uporabno, ko je tablični računalnik zdržal že ves dan in ga potrebujete le še malo, predno ga daste polniti preko noči.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje