Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V življenju sem prehodila trnovo pot, da bi na koncu ugotovila, da vrtnice imajo kljub trnju res svojo lepoto. Od revščine do preskrbljenosti. Od dveh poskusov samomora do življenja, ki ga ljubim.

  Ne trdim, da je popolno. Pravim le, da rada živim. Pravim le, da je moj vsakdan lep in tudi ko se pojavijo preizkušnje jih znam premagati. Včasih kar tako, včasih s pomočjo nekaj očiščevalnih solz. A moj napredek življenja je bil izjemen.

  Postala sem ena izmed tistih, ki pomagajo drugim do podobnih spoznanj. Tisti, ki so trenutno v žalovanju, stresu ali stiski me vprašajo kako. In vedno znova so presenečeni, ko se moj odgovor zdi tako neutemeljen in neresničen – meditirala sem. Meditirala si? Da, meditirala sem.
  Moj prvi stik z meditacijo je bil pravzaprav nenačrtovan, danes pa se zavedam, da je bil za moje življenje ključnega pomena. Pravzaprav nisem iskala konkretno meditacije. Iskala sem nekaj, kar bi me pomirilo. Moj prvi stik z duhovnostjo sem poiskala v obdobju globokega žalovanja zaradi smrti moje  drage osebe. Takrat sem se spopadala s hudo stisko, paniko in čustvi, ki so me popolnoma prevzela. Ko sem začela meditirati, sem opazila, da mi ta preprosta, a tako učinkovita tehnika neverjetno pomaga pri sproščanju stresa. Skozi mesece je meditacija zame postala mnogo več. Ne samo, da mi je pomagala pri težkih časih, skozi meditacijo sem spoznaval sebe, svojo življenjsko pot, razvila samozavest in še mnogo več. In danes je moje življenje povsem drugačno.

  Ljudje mi včasih morda ne verjamejo čisto, ko me vprašajo, kaj sem storila, da sem prišla do tako očitnih sprememb. Ugotovila sem, da moderna doba vse preveč kriči in zahteva. Nič ni več dovolj. Na tisoče signalov vsak dan, ki jih težko sprejemamo, ker tisti osnovni ne oddaja miru in ljubezni – in to smo mi sami. Pozabili smo nase. Meditacija ta iztirjen vlak spravi na pravo pot.

   

  Moje delo, predvsem tečaji meditacije in meditacije same, so ljudem prinesle številne odgovore na njihova vprašanja, v mnogih primerih celo popolne razrešitve njihovih težav. Meditacijo si večina ljudi predstavljaja kot nekakšno »sproščanje«, a resnica je, da je vse prej kot samo preprosto sproščanje. Meditacija je načrtno usmerjanje mislenih tokov, prav tako pa uravnava alfa in beta valove v naših možganih. Poleg klasičnega občutka sproščanja, meditacija ustvarja mogočen energetski tok naših misli in ravno moč te energije, ki je usmerjena na dotično »temo« ali težavo prinaša toliko osredotočenja na želen rezultat, da se verjetnost dosežka tega rezultata bistveno poveča. Kar je tudi znanost ugotovila je, da so čustva, um in telo naposredno povezani. V kolikor znamo umiriti um, kar je glavni namen meditacije, posledično izboljšamo fizično počutje, kar se odraža na vseh področjih našega življenja – financah, odnosih in tako dalje.

  Zakaj je pravzaprav tako uspešna? Zato, ker utiša um in odpre srce. In tam se skrivajo ključi ustvarjanja. Ljudje smo vse preveč razmišljali. Čas je, da ČUTIMO. In ko sem čutila ponovno sebe, ko sem končno se spomnila kdo sem vedno bila, mi je življenje zaploskalo in ni imelo več potrebe, da me preizkuša.

  Mir in ljubezen

  Z meditacijo lahko začnete pravzaprav doma. Najprej  boste morda ugotovili, da se ne morete sprostiti, saj je sproščanje pozitivno stanje, katerega morda niste vajeni. Ključ do uspeha je vztrajnost. Vztrajnost v meditaciji vas bo prej ali slej pripeljala do sprostitve in miru, kar pomeni začetek poti k notranji modrosti. Ko boste to enkrat izkusili, ne boste nikoli več želeli biti brez občutka, ki je človekova edina univerzalna resnica – mir. Tudi vaše telo bo ob mirni energiji, ki teče skozenj, bolj polno energije in spočito. Da bi lažje začeli naprej priporočam, da se poslužite  vodene meditacije, ki je sestavljena iz mirne glasbe in  glasu meditacijskega učitelja, ki vas vodi skozi popotovanje na določeno temo (na primer meditacija za dvig energije, priklic obilja, spuščanje stresa in podobno). Vodena meditacija vam bo držala osredotočenost in vas lažje popeljala v svet miru, saj sami na začetku to težje dosežemo zaradi begajočih misli in vsakdanjih skrbi. Brezplačne meditacije najdete na www.potovanjeduse.si, nato vas bo pot vodila dalje. Nekateri radi meditirajo sami doma ali v naravi, spet drugi imajo raje organizirane dogodke in tečaje, kjer rezultate dosegajo skupinsko. Vsak naj začuti kaj je njegova pot do samoodkrivanja, ki je v današanjem hitrem, modernem svetu ključnega pomena za rast in dobrobit vsakega posameznika.

  Predvsem pa morate vedeti zakaj bi sploh meditirali. Po eni strani težko verjeti, da si je sploh potrebno postaviti tako vprašanje. Kajti to je pravzaprav vprašanje: »Zakaj bi ljubil samega sebe?« Odgovorite si. In veselo raziskovanje vam želim.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje