Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  WHITESNAKE »THE GREATEST HITS TOUR« 12. JULIJ 2016 OB 21.00, VELIKA HALA TIVOLI, LJUBLJANA

  LEGENDE HARD ROCKA WHITESNAKE Z DAVIDOM COVERDALOM 12. 7. 2016 V SLOVENIJI V SKLOPU TURNEJE NAJVEČJIH USPEŠNIC!

  Mega platinasti WHITESNAKE, legendarna rock’n’roll skupina, ki jo je ustanovil pevec skupine Deep Purple, David Coverdale, ponosno najavlja turnejo, na kateri bodo predstavili največje uspešnice skupine, “The Greatest Hits Tour”, v okviru katere jih bomo lahko po 5 letih spet videli v ljubljanski Hali Tivoli, 12. julija 2016 ob 21.00. Na koncertu boste lahko slišali vse njihove uspešnice, med njimi skladbe z albumov “Slide It In”, “Whitesnake” in “Slip Of The Tongue”.

  >> Vstopnice so v prodaji danes na vseh prodajnih mestih Eventima!

  David Coverdale je za koncert v Sloveniji dejal: “Resnično smo navdušeni in v pričakovanju, da bomo letos spet nastopili v Hali Tivoli v Ljubljani v okviru naše “Greatest Hits” svetovne turneje, ki bo najverjetneje tudi moja osebna poslovilna dvoranska rock turneja po več kot 40. letih ustvarjanja in izvajanja rock glasbe.”

  Whitesnake so ravno lani imeli dolgo svetovno turnejo, na kateri so s svojimi energičnimi nastopi navduševali razgreto občinstvo, med drugim v Angliji in na Irskem v razprodanih dvoranah skupaj z Def Leppard, v okviru promocije zadnjega albuma “The Purple Album”.

  “Ravno smo zaključili našo neverjetno uspešno turnejo v letu 2015, ob izidu našega “tribute to” albuma, posvečenega različnima zasedbama Deep Purple, znanima kot Mark 3 in Mark 4, “The Purple Album” skupine Whitesnake.”

  Po temu, ko je leta 1976 David Coverdale zapustil Deep Purple, je ustanovil skupino Whitesnake leta 1978, s katero se je podal na potovanje preko zgodnjih heavy blues rock albumov kot so “Trouble”, “Lovehunter”, “Ready And Willig” in “Come An’ Get It”, do bolj eksplozivnih hard rock izdelkov, kot so “Snake”, multiplatinasti “Slide In In” in pa leta 1987 z megaprodajanim albumom “Whitesnake”.

  “Počaščen sem, da sem lahko bil v 40. letih na številnih svetovnih turnejah, v svetu, ki si ga delimo vsi, in s tem praznoval in užival v nepozabnih trenutkih z milijoni ljudi … Resnično imam rad svoje izkušnje in preprosto imam rad svoje delo in vedno bom … Več kot 4 desetletja zabave … Hvala VAM!!!” 

  Kratka zgodovina skupine WHITESNAKE

  Legendarna zasedba Whitesnake je pred desetimi leti napolnila ljubljanske Križanke, pred petimi pa veliko Halo Tivoli! Skupina je nastopila domala na vseh kontinentih in jo je ustanovil nekdanji pevec skupine Deep Purple David Coverdale, ki je še vedno zaščitni znak skupine Whitesnake! Obeta se res vrhunski hard rock spektakel!

  Zasedba je bila osnovana na pobudo Davida Coverdala (Deep Purple) leta 1978. V zgodnjih letih je bila njihova glasba primarno orientirana na blues hard rock. Gostili so mnoge nadvse talentirane kitariste, med njimi tudi Adriana Vandenberga, Johna Sykesa, Vivian Campbell pa tudi legendarnega Stevea Vaia.

  Po velikem osebnem preobratu, so Whitesnake leta 1984 izdali zgoščenko “Slide It”, ki je v Združenih državah dosegla naklado zlate plošče. Naslednji album, imenovan preprosto “Whitesnake” (1987), je skupini omogočil velik preboj v ZDA, za kar sta vsekakor zaslužni uspešnici, balada ‘Is This Love’ in pesem ‘Here I Go Again’. Album so prodali v več kot osem miljonov izvodih. K prepoznavnosti albuma je pripomoglo tudi pogosto predvajanje videa, v katerem je bilo moč opaziti Covedalovo ženo Tawny Kitaen. Kljub uspehu omenjene plošče, pa je Coverdale “odpustil” vse člane zasedbe, “obdržal” je le Adriana Vandenberga.

  Skupina se je znova zbrala za album “Slip Of The Tongue” (1989), pri katerem je igral tudi Steve Vai. Leta 1990 so izdali največje uspešnice, a če to prezremo, je bila skupina v mirovanju do leta 1997. Tedaj so izdali album “Restless Heart”. Leta 2003 je Coverdale znova aktiviral Whitesnake za turnejo, na kateri so praznovali 25-letnico. Pridružili so se mu Doug Aldrich in Reb Beach  (kitara), Marco Mendoza (bas kitara), bobnar Tommy Aldridge ter klaviaturist Timothy Drury. Istega leta so kot glavne zvezde nastopili na turneji “Rock Never Stops”. Skupina se je ohranila v omenjeni zasedbi, le Marco Mendoza se je odločil, da se bo posvetil drugim projektom. Leta 2005 ga je zamenjal Uriah Duffy.

  Februarja 2006 so Whitesnake izdali DVD, poimenovan “Live… In The Still Of The Night”, dve leti kasneje pa že desti studijski album “Good To Be Bad”. Za to ploščo so prejeli tudi nagrado za “najboljši rock album”. Po številnih koncertih v Evropi in ZDA, se je skupina lotila snemanja novega materiala, leta 2010 pa so tudi oznanili zamenjave v skupini: namesto prejšnjega bobnarja Chrisa Frazierja je bobne prevzel nekdanji bobnar Billyja Idola Brian Tichy, bas kitaro pa je prijel v roke Michael Devin (namesto prejšnjega, Uriaha Duffyja). 25. marca 2011 je skupina v novi zasedbi izdala album “Forevermore”, v okviru izida nove plošče pa so nastopili na številnih koncertih in festivalih po Evropi in v ZDA. Istočasno so oznanili, da bo na klaviaturah odslej nastopal Brian Ruedy. V okviru svetovne turneje smo lahko tako videli in slišali legende svetovnega hard rocka tudi v Sloveniji leta 2011 v veliki Hali Tivoli! Leta 2015 so izdali ploščo “The Purple Album”, na kateri so na novo posnete skladbe skupine Deep Purple, ki so ga uspešno predstavili na svetovni turneji istega leta.

  WHITESNAKE SO:

  • David Coverdale – vokal
  • Reb Beach – kitara
  • Joel Hoekstra – kitara
  • Michael Devin – bas kitara
  • Tommy Aldridge – bobni
  • Michele Luppi – klaviature

  Cene vstopnic:

  • Fan pit –49 ,00 EUR
  • Parter – 44 ,00 EUR
  • Tribuni – 33,00 EUR.

  Spletna prodaja: www.eventim.si

  Prodaja vstopnic:  Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija in druga prodajna mesta v sistemu Eventim Si. Spletna prodaja: www.eventim.si. Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje