Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Podjetje Huawei je s podporo vadbeni aplikaciji Fitify na pametni uri Watch GT 2 Pro odprlo vrata neodvisnim aplikacijam na njihovih nosljivih napravah.

  Huawei je na svojih pametnih urah omogočil prvo povezavo z neodvisno aplikacijo zasnovano v Evropi. To je priljubljena vadbena aplikacija Fitify, ki se tako pridružuje Huaweievi lastni aplikaciji Zdravje. Gre za pomemben mejnik, saj je Fitify prva evropska aplikacija, ki jo je za Huaweieve nosljive naprave izdalo drugo podjetje. Hkrati pa Fitify velja za najbolj priljubljeno vadbeno aplikacijo v trgovini AppGallery izven kitajskega trga.

  Aplikacija Fitify združuje znanje o fizioterapiji in znanosti o športu z umetno inteligenco ter računalništvom, da zagotovi prilagojeno izkušnjo vadbe z mobilnimi in nosljivimi napravami. Vključuje seznam 900 zaključenih vadb in v 18 jezikih že pomaga 10 milijonom uporabnikov iz celega sveta dosegati zastavljene cilje. Njena glavna prednost je združevanje povratnih informacij uporabnikov z algoritmi umetne inteligence za optimizacijo doseženih rezultatov. V podjetju ocenjujejo, da so uporabniki z njihovo pomočjo lani porabili kar 26 milijard kalorij.

  Z izdajo aplikacije v trgovini AppGallery in povezavo s pametnimi urami Watch GT 2 Pro Huawei sporoča svojo odprtost za sodelovanje z razvijalci iz vsega sveta, ko gre za omogočanje souporabe hitro rastoče družine nosljivih naprav, ki so do zdaj delovale izključno v povezavi s Huaweievo lastno aplikacijo Zdravje.

  »Na kitajskem trgu nosljivih naprav ima Huawei vodilno vlogo, na tem področju pa se hitro vzpenjamo tudi drugod,« je dejal Matjaž Krmelj, direktor slovenskega predstavništva Huaweia. »V tretjem četrtletju 2020 smo po vsem svetu prodali 10,7 milijona nosljivih naprav, kar pomeni 88-odstotno letno rast, in dosegli 19,5-odstotni tržni delež. Z izdajo prve neodvisne aplikacije za nas, Fitify, pošiljamo sporočilo drugim razvijalcem, naj se pridružijo ter izkoristijo prednosti priljubljenosti naših izdelkov, našega ekosistema mobilnih storitev HMS in hitro rastoče trgovine AppGallery.«

  Da bi izkoristili vse prednosti, ki jih nudi Huaweiev ekosistem, so razvijalci aplikacije Fitify vanjo vključili pet integracijskih kompletov mobilnih storitev HMS.

  • Komplet za uporabniške račune (Account Kit), ki omogoča hitro, preprosto in varno prijavo ter avtorizacijo uporabnika.
  • Komplet potisnih sporočil (Push Kit) za oblikovanje komunikacijskega kanala med storitvijo v računalniškem oblaku in napravami, ki omogoča pošiljanje sporočil aplikaciji v realnem času.
  • Komplet za nakupe (In-App-Purchases Kit) za nakupovanje in preprosto plačevanje v aplikaciji.
  • Analitični komplet (Analytics Kit) z bogatim seznamom analitičnih modelov za globlji vpogled v uporabo, napravo in vsebine.
  • Vmesnik (Wear Engine) pa omogoča preprosto izmenjavo funkcij in storitev aplikacije med pametnim telefonom in nosljivo napravo za bogato interaktivno uporabniško izkušnjo.

  Pri Fitifyju so se za sodelovanje s Huaweiem odločili, ker želijo svojo storitev ponuditi hitro rastoči skupnosti uporabnikov in izkoristiti potencial, ki ga nudijo nosljive naprave.

  Martin Mazanec, izvršni direktor podjetja Fitify, je ob sklenitvi sodelovanja dejal: »Izdaja naše aplikacije v trgovini AppGallery predstavlja velik mejnik v našem razvoju. V hitro rastoči skupnosti uporabnikov nosljivih naprav Huawei vidimo velik potencial, zato se zelo veselimo nadaljnjega sodelovanja«.

  Huawei želi razvijalcem zagotoviti podporo v celi življenjski dobi aplikacije. Od zasnove, razvoja in distribucije do delovanja in analitike. Matous Skala, tehnični direktor podjetja Fitify, je integracijo aplikacije v AppGallery pospremil z besedami: »Integracija programskih razvojnih orodij SDK in aplikativnih vmesnikov API je bila odlična izkušnja, saj so nam bili ves čas na voljo strokovnjaki podjetja Huawei«.

  Zakladnica raznovrstnih aplikacij

  V Huaweievi trgovini AppGallery sicer najdete ogromno odličnih aplikacij, tudi slovenske, s katerimi si lahko popestrite svoj dan. Razdeljene so v 18 različnih kategorij, tako da lahko hitro najdete, kar želite. Našli boste bančne in plačilne aplikacije, kot so NLB Klikin, mBills in VALU, razvedrilne aplikacije, kot so NEO, EON, T-2 tv2go, A1 Xplore TV Go in VOYO.SI, družbene platforme, kot je priljubljeni TikTok, igre, med katerimi je tudi Fortnite, in številne druge.

  Dodatno pa vam na pomoč priskoči še univerzalni iskalnik Petal Search, ki vam poleg aplikacij omogoča še iskanje slik, novic in mnogih drugih informacij.

  Širok ekosistem naprav Huawei

  Obe platformi sta že prednameščeni na Huaweieve pametne telefone, kot sta Mate 40 Pro in P smart 2021. Poleg obeh telefonov pa je Huawei nedavno predstavil še brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit. Tako slušalke, kot tudi ure so popolnoma kompatibilne z operacijskima sistemoma Android in iOS. Celoten ekosistem Huaweievih rešitev pa zaokrožuje serija prenosnikov MateBook, ki vključuje cenovno bolj dostopna modela MateBook D14 in MateBook D15, kot tudi izjemno zmogljive MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro. Prek funkcije Huawei Share pa se vsi prenosniki brezšivno in instantno povežejo s Huawei telefoni.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje